به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در بازدید خود از بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء حضور یافت.
وی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء، اهمیت آثار مکتوب در نهادینه سازی فرهنگ انسانی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت:
يكي از ماندگارترين و مؤثرترين آثار، آثار مكتوب است. در ذائقه بشر همواره اثر مكتوب، اثر ماندگاري است كه با ماندگارياش، نفس و ذهن انساني را ميسازد. گاهي اوقات مباحثي را انسان از طريق شنيداري يا از طريق ديداري دریافت می کند، هر چند این مباحث اثر خود را دارد اما اثري كه براي انسان ماندگاري داشته باشد و انسانساز باشد و زمينه رشد و تعالي را به صورت بنياني در انسان فراهم كند يك اثر مكتوب است.
وی به جایگاه کتاب در فرهنگ اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت:
كتاب كه در فرهنگ انساني عموماً و در فرهنگ اسلامي خصوصاً جايگاه ويژهاي دارد ميتواند در ارتقاء فرهنگ جامعه جايگاه بسيار رفيعي داشته باشد. ما با مهمترين و ارزشمندترين اثر مكتوب در نظام هستي اُنس و آشنايي داريم و آن قرآن کریم است، واژه كتاب و كلام و قرآن در فرهنگ ديني ما از مقدسترين و ارزشنمدترين واژههايي است كه به بركت معارف وحياني و حقايق ديني براي ما مطلوبيت خاصي را به همراه دارد.
ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ابراز داشت:
قرآن كه تبيان و بيان همه حقايق هستي است به نحو خاصّ خودش، زمينه را براي آثار مكتوب در حوزههاي مختلف علوم بشر فراهم كرده است، انسان ميتواند با بهرهگيري از دانشهاي وحياني كه از اين كتاب ماندگار و از اين اثر جاويد الهي به جاي مانده است بهرههاي فراواني ببرد.
وی در ادامه بیان داشت: آيت الله جوادي آملي در كتاب تفسير «قرآن به قرآن» كه به عنوان اوّلين جلد از تفاسير موضوعي است ويژگي هميشگي و همگاني را براي قرآن به صورت رسمي بيان فرمودهاند که قرآن كتابي است كه براي همه اعصار و براي همه امصار نقشآفريني دارد و انسان با حقيقت وحي ميتواند از درگاه قرآن مناسبات خوبي را ايجاد كند.
وی با بیان این مطلب که « كتاب جايگاه ويژهاي را در فرهنگ ديني و علمي گرفته است» اظهار داشت:
در گذشته فقط مكتوبِ كتاب ميتوانست مؤثر باشد اما امروزه با توجه به ويژگي كه اين عرصه خاص به عهده دارد وضعيت كتاب در فرهنگ ما متفاوت از گذشته شده است. اثر مكتوب، اثري است كه همه ضعفها و لغزشهاي قلمي، بياني و گفتاري را برطرف كرده و به يك جايگاه علمی والا رسيده است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ادامه داد:
همه ما موظفيم كه با توجه به بنياني بودن اين اثر و ماندگار بودن جريان كتاب، سعي و تلاش كنيم كه با رفع همه ضعفها و نقصهايي كه امكان دارد در حوزه انتقال فرهنگ با آن روبرو شويم كتاب را در يك جايگاه مصون از خطا برسانیم تا وقتي اثری در قالب يك كتاب توليد شد دارای ویژگی های ممتازي باشد.
ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به فرایند تولید آثار علمی به ویژه کتاب در بنیاد اسراء اشاره کرد و بیان داشت:
در بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا كه عمدتاً رسالتش براي تنظيم و تحقيق آثار حضرت آيت الله جوادي آملي هست، فرايند بسيار طولاني وجود دارد تا يك كتاب شايسته و مناسب براي فكر و فرهنگ جامعه توليد شود. همواره آيت الله جوادي آملي توصيه ميكنند که اين دو ويژگي در آثار وجود داشته باشد: يك اينكه مورد پسند محقق باشد و دوم اينكه توده مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
وی اذعان داشت:
رسالت بنياد اسرا در اين رابطه رسالت بسيار سنگيني است كه انديشههاي متعالي و افكار ارزشمند آيت الله العظمی جوادي آملي در حوزه های مختلف علوم انساني و همچنين بينشها و نوع نگرشهايي كه حضرت استاد مطرح ميكنند قابليت ارائه در سطوح مختلف جامعه را داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی به بیان رسالت های بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در حوزه نشر آثار آیت الله العظمی جوادی آملی پرداخت و تاکید داشت:
گرچه بعد از بيست سال کسب تجربه اکنون بنياد اسرا و مرکز نشر اسرا تا حدّي به اين بلوغ رسیده است اما باز با واقع فاصله زيادي داريم تا بتوانيم بهترين اثر را كه از هر نقص و ضعف و كاستي منزّه و پاك باشد و جامعه علمي كه باور قطعي نسبت به آيت الله جوادي آملي و انديشههاي ايشان دارند بتوانند از درگاه آثارشان و كتابشان اصل مطالبي كه ايشان بيان ميفرمايند را در اختیار داشته باشند.
وی ادامه داد:
ويراستاري كردن مطالب و درآوردن آن از مسير انديشه پيچيدهاش، آسانسازي، روانسازي، فهم را آسان كردن و زمينه دسترسي ذهن را به انديشه نزديك كردن از رسالتهاي بنياد اسرا و مرکز نشر اسرا است كه اميدواريم اين اتفاق در نشر اسراء به بهترین وجه بيفتد.
ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء نمایشگاه های کتاب از جمله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را فرصتی ارزشمند برای تبادل علمی و فرهنگی ارزیابی کردند و بیان داشتند:
نمايشگاه کتاب زمينهاي است براي اظهارنظر، نقد و ارائه پيشنهادات دوستاني كه كتابها را در طول سال مطالعه ميكنند و يا با كتابهاي جديد آشنا ميشوند که امیدواریم ما را از دیدگاه های خود محروم نفرمايند و با اظهارنظرها و پيشنهادات، مسائل فني كتاب، مسائل محتوايي و علمي كتاب را تذكر بدهند و يادآوري كنند. بنياد اسرا متعلق است به جهان اسلام، به جهان تشيّع و به همه آحاد جامعه كه از علم و فرهنگ بهره ميبرند و علاقهمند به منظومه فکری آيت الله العظمی جوادي آملي هستند. ما بسيار خوشحال و مسرور ميشويم كه نظراتي را كه در حوزه آثار و انديشهها وجود دارد منتقل كنيم، هم خود را اصلاح كنيم و هم زمينه بهتري را براي فهم اينگونه از معارف براي جامعه فراهم كنيم.