12 07 2017 274638 ID:
image
به همت پژوهشگاه علوم وحیانی معارج؛

انتشار شماره 26 نشریه علمی پژوهشی حکمت اسرا

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به همت پژوهشگاه علوم وحیانی معارج وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، شماره بیست و ششم «فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسرا» منتشر شد.

به همت پژوهشگاه علوم وحیانی معارج وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، شماره بیست و ششم «فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسرا» منتشر شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ در اولین مقاله از این شماره با نام «واکاوی مفهوم «دین» و«دینی» در نظریة علم دینی آیت‌الله جوادی آملی»،  نویسندگان سعی کرده اند به جهت روشن شدن نظریه علم دینی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، به تبیین مفاهیم "دین" و "دینی" بپردازند. در مقدمه این مقاله آمده است:

پژوهش حاضر، پاسخی است به این پرسش که آیا دو مفهوم «دین» و «دینی» تفاوت دارند؟ ازآنجاکه روشن شدن نظریۀ علم دینی آیت‌الله جوادی آملی منوط به داشتن تصویری درست از مفاهیم پایه است و توجه نداشتن به این مفاهیم، سبب طرح بعضی از اشکالات شده است، سعی نویسنده تبیین برخی مفاهیم پایه در دیدگاه صاحب کتاب منزلت عقل در هندسۀ معرفت دینی است. هدف دیگر، پاسخ به نقدها در سایۀ آن مبانی است.
  
نویسنده با مراجعه به کتابها و مقالات ایشان، با شیوهای تحلیلی- استدلالی، بیان تازه‌ای از نظریۀ علم دینی حضرت استاد عرضه کرده است. باتوجه‌به تفاوت «دین» و «دینی»، به اشکالات پاسخ می‌دهیم و مفهوم «علم دینی» را از نگاه صاحب نظریه روشنتر میکنیم.
  
مهمترین نتایج عبارت‌اند از 1) حقیقت دین، معرفتی است از سنخ علم حضوری که پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) و معصومین (علیهم السلام) به آن دسترسی دارند؛ 2) معرفت دینی، مجموعهای از دانشهاست که غیرمعصومین ازراه علمحصولی به‌دست میآورند؛ 3) معرفت دینی منحصر به فهم «نقل» نیست و معرفتهای «عقلی»، حتی عقل تجربی، با تکیه بر جهان‌بینی الهی، معرفتی «دینی» است؛ 4) علم دینی، یعنی کشف «قول» یا «فعل» خداوند که به‌واسطۀ عقل یا نقل یا هردوست.

 

فهرست مقالات این شماره به شرح ذیل است که مخاطبان و علاقه مندان می توانند از آنها بهره مند شوند:

1. «واکاوی مفهوم «دین» و«دینی» در نظریة علم دینی آیت‌الله جوادی آملی» ؛ محمدعلی اکبری/ مرتضی واعظ جوادی

2. «رهیافت سلبی صفات خدا از دیدگاه ابن‌سینا و توماس آکویینی» ؛ حسن عباسی حسین‌آبادی

3. «بررسی و نقد مسئله شر ازنظر الهیات پویشی با تأکید بر اندیشه هارتسهورن» ؛ یدالله رستمی/ منصور نصیری

4. «تبیین شناخت‌شناسانه علیّت در حکمت متعالیه»؛ محمدرضا بهتاش/ علی کرباسی‌زاده/ یوسف شاقول

5. «مقایسه زیبایی‌شناختی مراتب هستی در فلسفة فلوطین و سهروردی»؛ یحیی بوذری‌نژاد/ محمد علی سلطان مرادی

6. «وجوه اشتراک و افتراق فکری هوسـرل و دکـارت»؛ محمدتقی شاکری

علاقه مندان مي توانند جهت مطالعه متن كامل مقالات به سامانه نشریه حکمت اسراء به آدرس www.isramags.ir  مراجعه و فايل كامل متن مقالات را دريافت نمايند.

فصلنامه حکمت اسراء از مقالاتی که با نگاهی نو در حوزه حكمت و فلسفه، تحقیق وتالیف شده اند، استقبال كرده و مقالاتي كه بر اساس مباني حكمي حضرت استاد آيت الله العظمی جوادي آملي نگاشته شده اند در اولويت بررسي و چاپ قرار مي‌دهد. نويسندگان و محققين گرامي می توانند جهت اطلاع از شیوه نامه مقالات وارسال مقاله خود از طريق وب سایت مجله اقدام نمایند.


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments