حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در فرازی از درس تفسیر سوره مبارکه جاثیه ، به بیان نکته ای درباره چگونگی امر به معروف و نهی از منکر در برخورد با مسئله بدحجابی پرداختند و اظهار داشتند:
الآن همين جريان عفاف و بدحجابي و کمحجابي و امثال آنها با سادهترين نهي از منکر حلّ ميشود، ما نهي از منکر را با پرخاش صحيح نميدانيم؛ اگر خانمي بدحجاب بود از اول خيابان تا آخر خيابان اين خانمهايي که عبور ميکنند همه با يک نگاه سخت و سنگينی به او نگاه بکنند او خودش را جمع ميکند، مگر اين واجب نيست؟ مگر اين جزء نهي از منکر نيست؟ نهي از منکر اوّلش انزجار قلبي است، بعد چهره طوري باشد که بگويند اين به چه وضعي است که خودت را درآوردي؟ همين! اين اصلاً خودش را براي نشان دادن عَرضه ميکند، وقتي ببيند هر کسي او را ميبيند عبوس کرده ميبيند و با بياعتنايي ميبيند خودش را جمع ميکند، اين حداقل نهي از منکر است! ما دلمان ميخواهد يک گَشتي داشته باشيم و بگير و ببند باشد که بشود نهي از منکر.
ایشان در ادامه و در پاسخ به پرسشی بیان داشتند:
بياعتنايي کردن که سوءظن نيست! آن کسي که نهي از منکر ميکند، همينطور با چهرهٴ خشن نگاه ميکند؛ يعني اين چه وضعي است که خودت را درآوردي؟ او در همان وسط خيابان خودش را جمع ميکند، وقتي ببيند همه اعتراض ميکنند، خودش را جمع ميکند. اين حداقلِ نهي از منکر است! اصلاً لازم نيست که بگويند حجاب خود را رعايت کن! اين واجب است بر همه و اين مرحلهٴ ضعيفهٴ نهي از منکر است! چه مرد چه زن، وقتي نگاه اعتراضآميز ميکند که اين چه وضعي است که خودت را درآوردي؟ شخص بدحجاب خودش را جمع ميکند.
معظم له همچنین در پاسخ به این سوال که "امر به معروف و نهی از منکر کردن با چهره خشن با ﴿قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً﴾ چگونه جمع میشود؟!" اذعان داشتند:
وقتي که چندين بار به شخص بدحجاب تذکر داده شد و اثر نکرد معلوم می شود که این فرد دارد علناً دهنکجي ميکند. مراحل ابتدایی نهی از منکر اولا انزجار قلبي و ثانیا درهم کشيدن چهره است اما وقتي این عمل اثر نکرد همين که با چهره خشن نگاه بکند، او خودش را جمع میکند.