30 07 2020 294141 ID:
image
به مناسبت روز عرفه؛

دعای نورانی عرفه از مصادیق بارز قرآن صاعد است / دعا این خصیصه را دارد كه داعی را بالا ببرد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نهم ذی‌الحجه، روز عرفه، روز دعا و مسألت از خداوند متعال است و خداوند درهای مغفرت و رحمت خود را در این روز به روی بندگان باز می کند و شیطان در این روز حقیر و رانده می‌شود.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نهم ذی‌الحجه، روز عرفه، روز دعا و مسألت از خداوند متعال است و خداوند درهای مغفرت و رحمت خود را در این روز به روی بندگان باز می کند و شیطان در این روز حقیر و رانده می‌شود.

آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی در خصوص عظمت روز عرفه، بیان داشتند: عرفه از بهترین ایام سال است و در ادعیه و روایات ما به عنوان روزی كه خداوند او را عظیم، شریف و كریم قرار داده مطرح است؛ همان تعبیرهایی كه درباره ماه مبارك رمضان هست كه می‌گوییم «و هذا شهر عظمته و كرمته و شرفته و فضلته علی الشهور» مشابه آن تعبیر درباره روز عرفه هم هست، منتها علی الایام یا علی الشهور ندارد یعنی فی نفسه این روز عظیم و شریف و كریم است.

ایشان ادامه دادند: دعای نورانی عرفه از مصادیق بارز قرآن صاعد است؛ اگر درباره دعا گفته شد كه دعا قرآن صاعد است برای آن است كه از بهترین مصادیق كلمه طیب است این اصل اول كه صغرای مسئله است، اصل دوم كه كبرای مسئله است این است که فرمود ﴿إِلَیهِ یصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یرْفَعُهُ﴾ كلمات طیب به طرف خدای سبحان صعود می‌كنند، پس دعا صاعد الی الله است.
معظم له خاطرنشان کردند: دعا از داعی جدا نیست، این ‌طور نیست كه دعا به نحو تجافی از زمین و ملك و آسمان و ملكوت صعود كند، بلكه صعود آن به نحو تجلی است؛ این طور نیست که دعا مانند بخار و دود بالا برود بلکه دعا آن طوری بالا می‌رود كه قرآن آنطور نازل شده است، قرآن به نحو تجلی نازل شد نه تجافی یعنی مثل حبل وثیق از بالا آویخته شد نه انداخته، لذا در عین حال كه در بالا است در مراحل میانی نیز هست و در عین حال كه در بالا و در مراحل میانی است در مراحل نازل هم هست! صعود هم بشرح ایضاً، دعا كه قرآن صاعد است در عین حال كه در زمین است آسمانی می‌شود، در عین حال كه در ملك است ملكوتی می‌شود و چون دعا وصف و حال داعی است هرگز داعی را رها نمی‌كند، اگر دعا صعود دارد و اگر كلمات طیب صاعدند ﴿إِلَیهِ یصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّیبُ﴾ داعی و متكلم آن كلمه طیب هم صاعد است!

آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه حج ابراز داشتند: طبق آیه سوره مباركه «حج» که فرمود: ﴿لَنْ ینالَ اللّهَ لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لكِنْ ینالُهُ التَّقْوی مِنْكُمْ﴾ اگر تقوا بالا می‌رود و تقوا وصف متقی است پس خود متقی هم بالا می‌رود، بنابراین دعا این خصیصه را دارد كه داعی را بالا ببرد.

ایشان آیاتی از سوره احزاب را مورد اشاره قرار دادند و بیان داشتند: در سورهٴ مباركهٴ احزاب  این آیه معروف است كه ﴿إِنَّ اللّهَ وَ مَلائِكَتَهُ یصَلُّونَ﴾ در همان سوره احزاب دارد كه ﴿هُوَ الَّذی یصَلّی عَلَیكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِیخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ﴾؛ شما اگر مؤمن باشید خدا و ملائكه بر شما صلوات می‌فرستند! حالا معلوم می‌شود ما چقدر خودمان را ارزان فروختیم، مایی كه می‌توانیم به جایی برسیم كه خدا و ملائكه خدا بر ما صلوات بفرستد، چرا خود را رایگان هدر بدهیم، این روزهای عرفه و امثال عرفه یك چنین حال و هوایی را به همراه دارد که این نکات برای انسان روشن می شود لذا دعا می کنیم خداوند توفیق قرائت این دعاها را به همه ما مرحمت بكند!

.......................
منبع: آرشیو سخنان معظم له


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments