11 05 2017 275358 ID:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

رسیدن جامعه به عقلانیت و عدالت بدون حضور مردم امکان پذیر نیست

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سیزدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با سخنرانی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سیزدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با سخنرانی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.

آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنان خود با اشاره به موضوع محوری این همایش بین المللی اظهار داشتند: در این همایش ابتدا باید به صورت مساله، سپس رسالت امام مهدی(عج) و در ادامه باید به وظیفه منتظران پرداخته شود.

ایشان ادامه دادند: قرآن بهترین میزان در تبیین صورت مساله «مهدویت» است، چرا که مرزها را به درستی مشخص کرده که چه چیزی جزء دین است و چه چیزی به منهاج تعلق دارد.

معظم له تصریح داشتند: جریان ظهور حضرت مهدی(عج) امری جهانی است و همه صحف گذشته به آن بشارت دادند و پیروان همه ادیان منتظر ظهور ایشان هستند.

ایشان افزودند: حضرت ولیعصر(عج) خلیفه الله و خلیفه رسول الله است و امامت ویژه را برعهده دارد. همه ائمه اطهار، خدا و رسولش را به خوبی می‌شناسند چرا که در احادیث آمده است الله را باید با الله شناخت و رسول را با رسالت.

این مرجع تقلید تصریح داشتند: امام باید جهان را بشناسد زیرا اگر زمین و آسمان را نشناسند و به انسانیت انسان‌ها آگاه نباشد نمی‌تواند خلیفه باشد؛ همانگونه که هویت خود و الله و رسول خدا را باید بشناسد، به قلمرو خلافت او که تشریع و تکلیف است باید آگاه باشد.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی اظهار داشتند: وجود حضرت ولیعصر(عج) کل نظام تدوین را در دست دارد. ایشان باید جامعه بشری را از شرق تا غرب و شمال تا جنوب بشناسد تا اینها را به مقصد برساند. اگر انسانیت و مسائل سیاست و اقتصاد و معرفت شناسی، در کف دستش نباشد چگونه در عصر ظهور جامعه را به عدل برساند؟

ایشان با اشاره به وظایف مردم در عصر غیبت خاطرنشان کردند: دعا کردن و صدقه دادن و نیایش های ما جزو وظایف رسمی ما در این خصوص است؛ امام صادق (ع) به شاگرد مخصوص خود حدیث من عرف نفسک را در خصوص حضور در عصر ظهور فرمودند؛ این حدیث با سالها درس خواندن نیز فهمیده نمی شود؛ دعا کردن‌ها و صدقه دادن‌ها جزو وظایف رسمی ما هست اما بر اساس احادیث اهل بیت(ع) باید امام زمان را درک کنیم و بشناسیم. اگر امام را به عنوان یک رهبر بشناسیم همین بحث‌های کلامی حوزوی کافی است.

معظم له ادامه دادند: امام علی(ع) به مالک اشتر فرمود که اگر می خواهی که این مردم امام و جایگاه مردم را درک کنند، باید کاری کنی که این مردم ایستاده و پابرجا باشند؛ ایشان فرمودند که ما انقلاب نکردیم که آزاد باشیم زیرا ما بنده خدا هستیم بلکه انقلاب کردیم که دین را از اسارت آزاد کنیم؛ برخی حرف از غدیر می‌زنند اما سقیفه را در سر می‌پرورانند. اینکه می گوییم غدیری هستیم یعنی انتخاب از سوی خدا است نه مردم. مهمترین رهاورد غدیر این است که نگذاشت دین اسیر باشد. سقیفه برای اسارت دین و غدیر برای نجات دین آمده است.

ایشان تأکید داشتند: تا وحی، نبوت و رسالت خاص و عام را نشناسیم، نمی‌توانیم امام شناس باشیم. این وظیفه حوزویان و دانشگاهیان است که این علوم را تبیین کنند تا بیان نورانی امام صادق(ص) که خدا را با خدا و رسول را به رسالت و اولی الامر را با اولی الامری بشناسیم، به خوبی تبیین شود.

آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به لزوم حضور مردم در صحنه و فراهم کردن مقدمات ظهور خاطرنشان کردند: تا مردم ظهور علمی و عملی نداشته باشند جهان سراسر عدل نمی‌شود. این مقدمه روشن است که تا مردم حضور نداشته باشد عدل بر جامعه فراگیر نمی‌شود. رسیدن جامعه به عقلانیت و عدالت بدون حضور مردم امکان پذیر نیست. عدم حضور مردم در صحنه سبب تنها ماندن رهبر می‌شود و تا زمانی که مردم عاقل نشوند در صحنه حضور نخواهند یافت.

این مرجع تقلید افزودند: وظیفه ما در بخش‌های کلامی، تبیین حدیث نورانی امام صادق(ع) در دانشگاه و حوزه است. مردم اگر بخواهند طعم شیرین ولایت و امامت را بچشند وظیفه دارند محقق و عاقل باشند. دست هدایت الهی و دست حضرت وقتی بالای سر مردم می‌آید که عقل آنان هم در بخش اندیشه و هم در بخش انگیزه به حد مطلوب برسد.

ایشان اظهار داشتند: مردم ستون هستند و رهبر وقتی می‌تواند ادعای رهبری کند این ستون را سرپا نگهدارد وگرنه قرار دادن بار روی ستون ضعیف سبب ریختن بار می‌شود. اگر مردم خوابیده باشند رهبر شکست خواهد خورد.

معظم له با اشاره به پیام مشاور پاپ به این همایش نیز گفتند:  ای کاش جناب پاپ متوجه می شد که مهدی(عج) کیست و به همین خاطر خود او به این همایش پیام می داد و مهدی(عج) را می شناخت که ایشان چه برای عاقل کردن و عادل کردن مردم چه خواهد کرد؛ قوم مومن قوم قائم به ایمان هستند؛ امام زمان(عج) کاری می کند که پیروان او قائم به ایمان و عدل هستند؛ در این شرایط است که پیروان ایشان سمعا و طاعتا هستند.

حضرت آیتالله جوادی آملی افزودند: غربی ها دو جنگ جهانی بزرگ را به دنیا تحمیل کردند و امروز جنگ جهانی نیابتی از سوی غربی ها علیه ما روا داشته شده است و کارخانه های اسلحه سازی آنها به شکل سه شیفته آلات کشت و کشتار را تولید می کنند؛ حال باید به این نکته نظر افکند که امام زمان خودپسندی ها را به عقل و خدا خواهی مبدل می کند و این مردم را قائم به عقل و عدل می کند.

در این مراسم از 22 مهدی یاور به دست مبارک آیت‌الله العظمی جوادی آملی تجلیل و تقدیر به عمل آمد. همچنین در بخش دیگری از این مراسم از تعدادی از  آثار مهدوی توسط معظم له رونمایی شد.

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments