به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب ارزشمند حکمت عبادات، ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای دعا به درگاه الهی دانستند و اظهار داشتند: حضرت سجاد علیه السلام فرمود «السّلام علیک من شهْرٍ قرُبتْ فیه الآمال ونشرتْ فیه الأعمال»؛ سلام ما بر تو ای ماهی که آرزوها در این ماه نزدیک شد و ما فهمیدیم که از خداوند چه بخواهیم!
ایشان ادامه دادند: در دعای سحر ماه مبارک رمضان نیز از امام سجاد (سلام اللهعلیه) رسیده است، که: خدایا آنها که تو را نمی شناسند و عبادت نمی کنند، روزی می دهی، مار و عقربها روزی خور خدا هستند، پس حیف است که انسان تمام حاجتها را در محور مادّه و مادّیات خلاصه کند. خداوند همه کفّار و منافقین را در عالم، تأمین می کند، پس آیا صحیح است انسان تلاش و کوشش خود را بر این صرف کند که از خدا طبیعت و دنیا بطلبد؟ از این روست که امام می فرماید: سلام بر ماهی که فهمیدیم در آن از خدا چه بخواهیم! یعنی چیزی بخواهیم که برای ما بماند.
آیت الله العظمی جوادی آملی ابراز داشتند: آب زلال وقتی از چشمه می جوشد، راه خود را باز می کند و راه کسی را هم نمی بندد و همهٴ درختان و گیاهان تشنهٴ سر راه را هم سیراب می کند. این خاصیت آب زلال است که به دنبال تشنه می رود. امّا اگر این آب، دارای املاح و رسوبی باشد، همین که می جوشد، راه خود را می بندد. بعد از چند سال در آن مزرع، تلّی از سنگ پیدا شده و همهٴ آن سرزمین های سبز، خشک می شود و چیزی در آن نمی روید. افکار و اندیشه ها هم چنین است. اگر زلال باشد از جان می جوشد، با زبان و قلم منتشر می شود، به گوش و چشم می رسد و از آنجا در دلهای دیگران جاری می گردد. لذا امام سجّاد (علیه السلام) فرمود: دلها در این ماه نرم و رقیق و گناهان در این ماه کم است.