25 07 2023 1730822 ID:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

روحيه اصلاح گری و احيای سنت های الهی و نبوی در نهضت حسینی / جایگاه ویژه فرهنگ اصلاحات در جامعه ايمانی

مراسم عزاداری و سوگواری شهادت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه محرم الحرام با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی و با موضوع «نهضت حسینی حقیقت جهانی و بشری»، در  مسجد هدایت شهر آمل برگزار می شود.

مراسم عزاداری و سوگواری شهادت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه محرم الحرام با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی و با موضوع «نهضت حسینی حقیقت جهانی و بشری»، در  مسجد هدایت شهر آمل برگزار می شود.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در شب هفتم سخنرانی خود اظهار داشتند: نهضت جهانی سالار شهیدان اسوه و الگوی همه جوامع، ادیان و مذاهب، قبائل و اقوام و عشائر و همه انسانهاست. درس عزت، آزادگی، حمیت، درس توحید، درس راستین و صداقت، زندگی شایسته برای همه افراد بشر در پرتو این مکتب و نهضت فراهم است و هر نوع محدودیتی و هر نوع اختصاصی برای این نهضت در هر شکل و قالبی، در هر صورت و سیمایی، جفا و ناروایی نسبت به این نهضت است.

ایشان بیان داشتند: یکی از جهاتی که جهانی بودن و بشری بودنِ این نهضت را میتوان یافت و به آن شاهد و به آن برهان و دلیل عمومیت و شمول این نهضت را برای همگان اثبات کرد، روحیه اصلاح گری و احیای سنت های الهی و نبوی است.

 

استاد مرتضی جوادی آملی اظهار داشتند: مسئله اصلاح از عمده ترین مسائلی است که ابی عبدالله بر آن تأکید ورزیده و نهضتش را و قیام و حرکت الهیاش را مبتنی بر اصلاح بیان داشت «خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی‏» «وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِی بِلَادِكَ وَ يَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِكَ وَ يُعْمَلَ بِفَرَائِضِكَ وَ سُنَنِكَ وَ أَحْكَامِك‏». اینها فرمایشات، بیانات، اظهاراتِ ارزشمند حضرت سید الشهداء است که ما را به اصل این نهضت و فلسفه جهانی و بشری این نهضت هدایت میکند.

 

ایشان بیان داشتند: فرهنگ اصلاح به عنوان یکی از عمده ترین فرهنگ هایی است که در جامعه اسلامی بر مبنای تعالیم وحیانی مطرح است. حدود هشتاد بار خدای عالم، این واژه شریف را در کلامش و کتابش بکار برده است و شایستگی و صلاح در فرهنگ قرآن، بسیار جایگاه والایی دارد. این ﴿وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ﴾ یعنی یک کار شایست.اگر ما هر عمل خیری را هر عمل حسنی را با اوصاف کریمانه همراه و توأم بکنیم، این میشود عمل صالح عمل شایسته.

 

ایشان اظهار داشتند: خدای عالم صلاح در جامعه انسانی را شریف و والا توصیف میکند و آن جامعهای که صلاح را دوست دارد و به مصلحان جامعه اهمیت میدهد و رابطه خود با مصلحان جامعه را تثبیت و تحکیم میبخشد، آن جامعه مورد احترام و تکریم پروردگار عالم است ﴿وَ ما كانَ رَبُّكَ لِيُهْلِكَ الْقُرى‏ بِظُلْمٍ وَ أَهْلُها مُصْلِحُونَ﴾،ما باید هر کسی که در جامعه، ندای اصلاح، ندای خیرخواهی، ندای نصیحت به جامعه را دارد در هر رشته و در هر زمینهای باشد، تکریم کنیم، بزرگ بشماریم. مصلحان جامعه همواره باید مورد تکریم و احترام جامعه باشند. بنابراین حرکتی که برای اصلاح جامعه انجام میشود این یک مبنای قرآنی و وحیانی دارد و جامعه باید از آن استقبال کند.

ایشان بیان داشتند: این معنا باید برای همه روشن باشد که ما در همه زمینه ها به اصلاحات نیاز داریم. به اصلاح و به پاکسازی و تعمییر و مرمّت همه چیز. همانطوری که به غذا و میوه و نظایر آن به فساد تبدیل میشود فاسد میشود، علم و یقین هم فاسد میشود. دین و باور و ایمان هم فاید میشود اگر به فکر اصلاح این امور نباشیم.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشتند: این نکته قابل توجهی است که آیا آن اصلاحاتی که ابی عبدالله فرمود «خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی‏» مراد از این اصلاح چی بوده؟ اگر این اصلاح در دین بود، باید دید که آیا دین، دین حداکثری است یا دین حداقلی است؟ اگر دین حداقلی باشد، اصلاح در آن چندان دشوار نیست یک سلسله مسائل کلامی و اعتقادی و باورهای جامعه باید اصلاح بشود. اما اگر یک دین حداکثری حاکم بود، دینی در جامعه راه پیدا کرد که این دین در همه شعبهها و جنبه ها میخواهد حضور داشته باشد، اصلاح در این امور یک امر همگانی و در همه زمینه ها خواهد بود. این را باید دقت داشت تا ابی عبدالله را در این نهضت به میزان بزرگی و عظمت این نهضت اصلاحاتش را شناخت.
 

لازم به ذکر است این مراسم به مدت ده شب از شب اول محرم (سه شنبه 27 تیر ماه) بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء ساعت 21:30،  در محل حسینیه هدایت طایفه آملی واقع در آمل، پایین بازار برگزار است



لینک پخش زنده مراسم : https://el.esra.ir/ch/ostad-morteza-javadiamoli

 

 

 

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments