به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در پی برخی گمانه زنی ها در خصوص لیست پیشنهادی وزرای کابینه دولت دوازدهم به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، در یادداشتی نکاتی را در خصوص بایسته های انتخاب اعضای هیئت دولت، بیان داشت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در بخشی از این یادداشت آورده است: صيانت از آراء عمومى و حق الناس بودن آن تنها در شمارش آراء معنا نمى يابد بلكه بيش و مهمتر از آن در فهم حقيقت آراء و تحقّق بخشى آن در عرصه عين و ذهن است.
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
«كابينه يا مجمع شايستگان»
با نام و ياد خداوند سميع و بصير
همواره ثناگو و ستايشگر پروردگارى هستيم كه راه صحيح را به ما نمايانده و هدف درست را نشان داد، تحيت و ارادت به پيشگاه رسول گرامى (ص) و خاندانش تقديم مى داريم كه پيام الهى را در كمال مهربانى، صداقت، اخلاص و بدون منّت به جامعه انسانى تقديم داشته و مى دارند.
زوال و فناى مواهب و نعم الهى تهديد نيستند بلكه واقعيتى هستند كه ريشه در سنّت الهى دارند، نعمت قدرت و فرصت حكومت هميشگى نبوده و نيستند زيرا معناى دولت يعنى تداول و انتقال آن از دستى به دستى.
گرچه در تفسير واژه امانت در كريمه قرآنى: «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنْسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا» (احزاب: ٧٢) بين مفسّران اختلاف نظر وجود دارد ليكن روشنترين مصداق آن همان امانت هاى فردى، اجتماعى و سياسى است كه در اختيار انسان قرار گرفته تا چگونه در آن دخل و تصرّف نمايند.
امروز كه قدرت حكومت و جامعه به عنوان امانت الهى در اختيار نماينده گرامى ملّت به عنوان رئيس جمهور جناب آقاى دكتر حسن روحاني قرار گرفت، انتظار آن است كه قبل از هر اقدامى از اين جايگاه عزيز كه از آميختگى اعتماد عمومى و امانت الهى صورت يافته به بهترين وجهى صيانت شود تا ضمن پرهيز از هر گونه تاخت و تاز اين جناح و تاراج آن جريان به بهترين و شايسته ترين وجهى مورد بهره بردارى قرار گيرد.
صيانت از آراء عمومى و حق الناس بودن آن تنها در شمارش آراء معنا نمى يابد بلكه بيش و مهمتر از آن در فهم حقيقت آراء و تحقّق بخشى آن در عرصه عين و ذهن است.
مردم شريف ايران اسلامى خصوصاً اقشار علمى و فرهنگى با اميد به تدبير و درايت به دولت تدبير و اميد نه رأى بلكه دل سپردند و ساعتها در صف آراء مشتاقانه صبورى نمودند تا نتيجه و جلوه آنرا در كابينه اى ببينند كه از خردمندی سرشار و از فرهيختگى كامل برخوردار است.
رنجش خاطر بزرگان، و عدم توجّه به انتظارات مفيد و مؤثر به حال دولت و ملّت آسيبى أساسى به اعتماد عمومى و امانت الهى است.
حفظ معيارها و ضوابط الهى كه به بيان رهبرى معظّم نيز اظهار شده، نمايش اراده و ظهور خواسته آراء مردم در سيره، سلوك و انتخاب ياوران، تجلّى بخشى به باورهاى نهفته در نهاد جامعه در بيان و بنان، عدم توجّه به زياده خواهى بلكه تماميّت طلبى، واسپارى قدرت و مسئوليّت به شايستگانى كه از عقل نظرى و توان عملى كافى برخوردارند، حراج نكردن قدرت بلكه توزيع عادلانه آن تنها بخشى از توقّعاتى است كه انتظار مى رود دولت تدبير و اميد بدان اهتمام ورزيده و لذّت انتخاب شايسته را در كام جامعه مستقر نمايد.
١٣٩٦/٥/١٧
مرتضى جوادى آملى