10 12 2016 310654 شناسه:
image

طرح ملی ملکوت برای تبیین فرهنگ در جامعه و برقرار کردن ارتباط با نخبگان علمی است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در ادامه سلسله نشستهای علمی طرح ملی ملکوت، نشست علمی با خواهران طلبه و پژوهشگر حوزه های علمیه استان کرمانشاه در محل سالن کنفرانس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در ادامه سلسله نشستهای علمی طرح ملی ملکوت، نشست علمی با خواهران طلبه و پژوهشگر حوزه های علمیه استان کرمانشاه در محل سالن کنفرانس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.

حجت الاسلام اداوی در این نشست با بیان اینکه از تاسیس موسسه تحقیقاتی اسرا 20 سال می گذرد و هدف از تاسیس آن  فعالیت پژوهشی در آراء  و آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی است، گفت:  تفسیر تسنیم که اکنون بیش از 40 جلد آن منتشر شده است یکی از آثار فاخر این بنیاد در عرصه پژوهش است.

 وی ادامه داد: کتاب رحیق مختوم تالیف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی شرحی بر آثار ملاصدرا است همچنین تا کنون  بیش از 200 جلد از آثار مختلف حضرت استاد برای استفاده جامعه علمی کشور منتشر شده است.

 حجت الاسلام اداوی عنوان کرد: حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید دارند که پژوهش های علوم اسلامی باید با محوریت قرآن  باشد. در حقیقت همه علوم باید در خدمت قرآن باشد لذا اساسا همه پژوهشهای اسراء بر محوریت قرآن بنا شده است.

 وی با معرفی بخش های مختلف بنیاد اسراء اذعان داشت: بنیاد از بخش های مختلف تشکیل شده که مهمترین  آن پژوهش است پژوهشگاه بنیاد بین المللی اسراء از چند پژوهشکده مختلف مانند پژوهشکده علوم قرآنی، عقلی، فقه  و حقوق و فرهنگ عمومی تشکیل شده است که هر کدام براساس رسالت تعیین شده در حال فعالیت پژوهشی هستند.

حجت الاسلام اداوی با بیان اینکه یکی دیگر از بخش ها، آموزش و رسانه است و هر کدام رسالت های مهمی برای تبیین و انتشار آثار و سخنرانی حضرت استاد در جامعه عملی بر عهده دارند اظهار داشت: یکی از طرح های در حال اجرای این پژوهشگاه برای معرفی نقش حضرت استاد برای تبیین فرهنگ در جامعه و برقرار کردن ارتباط با نخبگان علمی و آحاد مخلتف جامعه کشور طرح ملی ملکوت است.

 حجت الاسلام اداوی خاطرنشان کرد: این طرح 5 سال است که در این بنیاد شروع شده و رفته رفته درحال کامل تر شدن است.

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام  و اللمسلمین مصطفی پور به تشریح منظومه فکری  حضرت آیت الله جوادی آملی پرداخت و اظهار داشت: واقعیت این است که امروز در ایران و بلکه در جهان اندیشه حضرت استاد مورد توجه قرار گرفته و نمونه آن انتشار تفسیر تسنیم است که  مورد توجه مجامع علمی دنیا است.

 وی بیان داشت: در عظمت و بزرگی  شخصیت عرفانی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی همین قدر بس که ایشان از سوی امام راحل به مسکو رفتند تا پیام امام راحل را به گوباچف برسانند.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پور مهمترین ویژگی حضرت استاد را جامعیت علمی ایشان عنوان کرد و گفت: جامعیت علمی آیت الله العظمی جوادی آملی به این معنا است که ایشان صرفا مفسر،عارف، فیلسوف ویا عالم اخلاقی نیست بلکه در یک معنا جامع همه علوم است و کم هستند افرادی که دارای این مشخصه باشند.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پور گفت: حضرت استاد در خصوص بعضی مسایل دارای نظریات خاصی هستند مانند مسئله علم دینی. ایشان از جمله شخصت هایی است که این بحث را مطرح  و به تئوریزه کردن بحث دینی اندیشی همه علوم پرداختند.

 وی بیان داشت: یکی از فعالیت علمی که اختصاص به حضرت استاد دارد تئوریزه کردن عقل و نقل در کنار هم است؛ یعنی تبیین این مسئل که عقل از منابع دین است ومساوی با دین نیست و ایشان قائل هستند که در واقع بین عقل و قرآن ارتباط وجود دارد و این دو جدای از هم نیست و معتقدند که نباید بدون قرآن استفتاء کرد و این همان موضوعی است که ائمه(ع) نیز به آن  تاکید کرده اند.