05 05 2017 275613 ID:
image
دکتر احمدی نشست نقد و بررسی کتاب «تحریر رسالة الولایه»؛

علامه طباطبایی «رسالة الولایه» را به جایی برده که ولایت را متعلق به خدا می‌داند

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نشست نقد و بررسی کتاب «تحریر رسالة الولایه» اثر آیت‌الله العظمی جوادی آملی و اثر برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی، با حضور آیت‌الله دکتر احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نشست نقد و بررسی کتاب «تحریر رسالة الولایه» اثر آیت‌الله العظمی جوادی آملی و اثر برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی، با حضور آیت‌الله دکتر احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس «سمت»، دکتر حمید پارسانیا، رئیس پژوهشکده علوم وحیانی و دکتر هادی وکیلی، عضو هیات علمی گروه مطالعات تطبیقی عرفان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سرای اهل ‌قلم سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

 آیت‌الله احمدی در این آیین اظهار کرد: شاید من بیشترین مصاحبت و همدرسی را با آیت‌الله جوادی آملی داشته‌ام. ایشان بهترین شاگرد علامه طباطبایی بوده و از محضر اساتیدی همچون محقق داماد و امام خمینی (ره) نیز بهره برده است. آیت‌الله جوادی آملی در مسیر انقلاب نیز بسیار تأثیرگذار بوده و این همه آثار که از ایشان وجود دارد، جز عنایت خداوند نیست. در مدت سالها همراهی ایشان، یک کلمه سخن لغو از ایشان نشنیدم.

 وی ادامه داد: آیت‌الله جوادی آملی در همه زمینه‌های علمی حوزه کارهای قابل‌توجهی انجام داده‌ است. بسیاری از حوزیان کتاب «مثنوی» را طرد کرده و می‌کنند، ولی آیت‌الله جوادی آملی در «تحریر تمهیدالقواعد» گفته است که پیشنهاد می‌کنم کتاب «مثنوی» در حوزه‌ها تدریس شود. بسیاری از این می‌ترسند که عنوان عرفان آن‌ها را به سمت گمراهی ببرد و به همین دلیل به آن سمت نمی‌روند، ولی آیت‌الله جوادی وارد این حوزه شد. ایشان «فصوص الحکم» محی‌الدین عربی را شرح کرده و به درستی می‌داند چگونه آن را شرح کند که انحرافی پیش نیاید. ایشان همچنین «اسفار» را شرح کرده که تاکنون 19 جلد آن چاپ شده است.

 این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره «رسالة الولایه» اثر علامه طباطبایی گفت: این اثر براساس ولایت خدا بر آفرینش و رابطه خدا با خلق و موجودات است. علامه طباطبایی «رسالة الولایه» را به جایی برده که ولایت را متعلق به خدا می‌داند. مسائل دینی، قرآنی، روایی و کلامی را این‌طور گنجاندن در یک اثر کار بسیار دشواری است که فقط از عهده شخصی چون علامه طباطبایی ساخته است. ایشان بیشتر روایاتی که مربوط به عرفان بوده را آورده و با آیات قرآن مرتبط کرده است. در این رساله که نزدیک به هزار صفحه است، این مسائل مطرح شده و تحریر آن نیز تنها از عهده علامه‌ای مانند جوادی آملی برمی‌آید. افرادی که به روایات، آیات، متون عربی و حکمت متعالیه آشنا نباشند، نمی‌توانند راه را به‌جایی ببرند و دچار لغزش خواهند شد.

 آیت‌الله احمدی افزود: تولید چنین آثاری نشان می‌دهد که رسیدن به اسرار غیب منحصر به انبیاء و اولیا نیست و دیگران هم البته با درجاتی پایین‌تر می‌توانند به آن برسند. جوادی آملی تحریر بسیار خوبی بر این اثر انجام داده و کتاب «تحریر رسالة الولایه» به‌حق شایسته آن بوده که به‌عنوان کتاب سال معرفی شود. این کتاب از بنیاد شروع شده و همه مسائل دینی و مربوط به عرفان را دربر می‌گیرد. جوادی آملی علاوه بر تحریر خوب، اثر را به‌فارسی روانی نیز ترجمه کرده است. البته این کتاب نیاز به اندکی ویرایش دارد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments