19 12 2017 270252 ID:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

وحی را به عنوان منبع اصیل معرفتی باور کنیم

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در مراسم گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاه به همراه آئین رونمایی از دو کتاب «فطرت» «معاد»، گفت: ما باید وحی را به عنوان منبع اصیل معرفتی باور کنیم، بایستی یک فضای تعامل و تفاهم در راستای...

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاه به همراه آئین رونمایی از دو کتاب «فطرت» و «معاد» برگرفته از آثار آیت الله العظمی جوادی آملی با پیام تصویری معظم له و با حضور شخصیت های فرهیخته حوزوی و دانشگاهی در محل سالن جلسات سازمان سمت برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء دراین مراسم بیان داشت: به نقل از آیت الله العظمی جوادی آملی ما یک «وحدت» داریم در مقابل «کثرت» و یک «وحدت» داریم در مقابل «اختلاف»؛ اگر کثرت، نشئت گرفته از وحدت باشد، این کثرت ممدوح خواهد بود و جامعه از آن بهره خواهد برد، اما اگر کثرت از وحدت ناشی نشود و منابع مختلفی باعث این اختلاف باشند چون این نوع کثرت از یک وحدت الهی ناشی نشده است چالش هایی را ایجاد می کند متاسفانه در جامعه امروز شاهد آن هستیم.

وی تاکید داشت: ما نمی توانیم یک فرهنگ دینی را به یک علم غیر دینی پیوست کنیم! اگر حقیقت اصیل باشد و علم خود حقیقت باشد و ثواب باشد فرهنگ نشئت گرفته از او هم حقیقت و ثواب خواهد بود.

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء خاطرنشان کرد: فرهنگ زاییده یک حقیقت است، هر چه آن حقیقت زنده تر و پویاتر باشد فرهنگ آن هم پویاتر و زنده تر خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ابراز داشت: کثرتی که از وحی نشئت بگیرد می تواند از اختلاف منزه باشد و به وحدت برسد؛ اگر جامعه علمی به این حقیقت برسد که از دو جنبه «بینشی» «دانشی» دارای ضعف است و باید خود را اصلاح کند بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد، نه حوزه دانشگاه را خوب شناخته و نه دانشگاه حوزه را به درستی درک کرده است و لذا این دو نهاد نتوانسته اند تعامل درستی را بین خود ایجاد کنند.

وی ادامه داد: تولیدات فرهنگی و علمی که مبتنی بر جهان بینی مادی باشد که انسان را بین خاک و خاک می بیند و در آن خبری از ابدیت انسان و فطرت و معاد نیست نمی تواند مشکل ما را حل کند، ما باید وحی را به عنوان منبع اصیل معرفتی باور کنیم، بایستی یک فضای تعامل و تفاهم در راستای ایجاد تفاهم بین حوزه و دانشگاه ایجاد شود، این کار بسیار دشوار است اما ضرورت دارد در این زمینه تلاش و کوشش مجدانه صورت گیرد.

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در پایان با تقدیر و تشکر از آیت الله دکتر احمد احمدی به جهت اهتمام در تدوین دو کتاب فطرت و معاد برگرفته از آثار ایت الله العظمی جوادی آملی، این کتابها را زمینه ساز طرح مباحث علمی عمیق در دانشگاه ها دانست.


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments