23 07 2023 1716204 ID:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

امام حسين(ع) درس آزادگی، حرّيت، عزت و عظمت به انسانيت داد

مراسم عزاداری و سوگواری شهادت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه محرم الحرام با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی و با موضوع «نهضت حسینی حقیقت جهانی و بشری»، در  مسجد هدایت شهر آمل برگزار می شود.

مراسم عزاداری و سوگواری شهادت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه محرم الحرام با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی و با موضوع «نهضت حسینی حقیقت جهانی و بشری»، در  مسجد هدایت شهر آمل برگزار می شود.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در شب پنجم سخنرانی خود اظهار داشتند: امروزه هم افراد و هم جوامع انسانی به دنبال آن هستند که یک الگویی را برای زیست و حیات خویش انتخاب کنند و مسیر را در زندگانی برای خود بیابند که هم شرافت و عزت دنیایی آنها تأمین است و هم سعادت اخروی آنها در سایه آن تضمین میشود. به نثار ارواح تابناک شهدای کربلا بالأخص سید الشهداء صلواتی اهدا فرمایید!

ایشان با بیان اینکه از نمونههای بارز شعائر حسینی، مسئله عزتطلبی و مقابله با ذلت و ننگ و عار است، اظهار داشتند: یکی از شواهد فوق العاده زنده، برجسته و والا در نهضت سالار شهیدان، مسئله عزتمندی و مقابله با ذلت و عار و خواری و ننگ است. از آن لحظه آغاز حرکت تا لحظه انجام شهادت، آنکه از این نهضت میجوشد عبارت از عزتطلبی و مقابله با ذلت و خواری است.

 

ایشان اظهار داشتند: جامعه بشری، انسانها، آحاد و افراد بشر، همه و همه از جایگاه فطرت و آن عقل فطری خود بر مسئله عزت اصرار دارند و همواره از ذلت و عار و ننگ در گریز و فرار هستند. این یک امر بشری و انسانی است و یک امری است که میتواند انسانها را متحد کند، انسجام و یکپارچگی به جامعه ببخشد و حیثیت جهانی برای انسان ایجاد کند.

 

استاد مرتضی جوادی آملی با بیان اینکه حسین درس آزادگی و حرّیت و عزت و عظمت به انسانیت داد، بیان داشت: وقتی در روز عاشورا با حسین بن علی لشکر کفر مقابل ایستاد، از حضرت خواستند که با یزید بیعت کند، دست بیعت با یزید بدهد، حضرت فرمود: «لَا أُعْطِی بِيَدِی إِعْطَاءَ الذَّلِیلِ وَ لَا أَفِرُّ فِرَارَ الْعَبِید»؛ نه، من آن کسی نیستم که دست سازش و ذلت به ظالم و جائری همانند یزید و امثال او بسپارم؛ اگر از منِ حسین، منطق انسانی و بشری میپرسید، من با ظلم هرگز راه سازش و ذلت را نخواهم طی کرد. اگر امر دائر باشد بین مرگ و بین اینکه ذلت را بپذیرم، برای من مرگ برتر و بالاتر و بهتر است از پذیرش لذت.

ایشان بیان داشتند: معنای عزت غیر از غرور و قلدری و تکبر است، عزت یعنی تابع حق بودن، حق را تا آنجا که هست امتداد دادن، از حق تبعیت و اطاعت کردن، این عزّت است. ما باید بین عزت حقیقی با یک تکبر، قلدری و خود را برتر از دیگران دانستن و نظایر آن تفکیک کنیم. عزت یعنی آن شوکت و جلال، آن صلابت و اتقانی که انسان در جهت همراهی با حق و مصاحبت با حق برای خود انتخاب کرده است و ذلت آن است که با باطل انسان همدم و همسخن بشود. بنابراین سخن والای حسین بن علی شعار زنده که یک شعار بشری انسانی و جهانی است، شعار عزتخواهی برای انسانیت عموماً و مؤمنان جامعه خصوصاً و یک جامعه عزیز بالأخص است.

ایشان ادامه دادند: امام حسین علیه السلام، همیشه مسئله مثل را به عنوان یکی از شعارهای خودش مطرح میکند میفرماید: «مِثْلِی لَا يُبَايِعُ مِثْلَ یزید بن معاویة»؛ مثل منِ حسین با کسی همانند یزید بیعت نخواهد کرد. حضرت به فکر ساخت یک جامعه و یک امت است، یک مجموعه والای انسانی است که از خصلتهای بشری برخوردار است. چرا ما ادعا میکنیم که این نهضت برای همه جهان میتواند یک الگو و اسوه انسانی باشد؟ چون در این نهضت عناصری، ارکانی وجود دارد که این عناصر و ارکان جهانی است، بشری است و همه آحاد بشر بلکه مجتمعات بشری و جوامع بشری بر آن اصرار دارند.

لازم به ذکر است این مراسم به مدت ده شب از شب اول محرم (سه شنبه 27 تیر ماه) بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء ساعت 21:30،  در محل حسینیه هدایت طایفه آملی واقع در آمل، پایین بازار برگزار است



لینک پخش زنده مراسم : https://el.esra.ir/ch/ostad-morteza-javadiamoli

​​​​​​​

​​​​​​​

 



​​​​​​​


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments