23 10 2024 4897287 ID:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

حوزه‌های علمیه باید پرچمدار مسائل کلیدی اسلام باشند / تحول در تدریس و پژوهش، لازمه پاسخ‌گویی به چالش‌های جهان اسلام است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از اعضای نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از اعضای نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند: حوزه های علمیه باید به تمامی ابعاد علوم اسلامی بپردازند تا قدرت کافی برای مواجهه با چالش‌های امروز جهان اسلام را داشته باشند، ما اگر حرفی برای گفتن داشته باشیم، جامعه جهانی به دنبال ما می آید.

ایشان اظهار داشتند: برخی از مباحث اسلامی همچون خمس، انفال، جهاد و حدود کمتر مورد توجه قرار گرفته و حوزه‌های علمیه تنها به حدود ۲۵ درصد از علوم اسلامی پرداخته‌اند و در بسیاری از زمینه‌ها هنوز دچار کاستی است.

معظم له تأکید کردند: حوزه‌های علمیه باید تمامی مسائل مربوط به فقه و اصول اسلامی را به‌طور کامل پوشش دهند و در کنار مباحثی مانند طهارت و صلات و حج و اعتکاف که به‌خوبی پوشش داده شده‌ و کتابهای فراوانی نوشته اند، مباحثی همچون جهاد و قصاص و حدود و امثال ذالک نیز مورد توجه قرار گیرند.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی همچنین با اشاره به اهمیت مسائلی مانند انفال، بیان کردند: بحث انفال باید به‌صورت جدی در حوزه‌ها مورد بررسی قرار گیرد. این مسئله، یکی از مهم‌ترین مسائل اسلامی است که باید روشن شود، حوزه‌ها باید به این مسئله بپردازند و تحقیقات میدانی انجام دهند تا بتوانند پاسخ روشنی ارائه دهند، انفال متعلق به امام زمان (عج) است و باید مشخص شود که چه کسی اختیار آن را دارد. حوزه‌ها باید در این مسائل پرچمدار باشند و پاسخ‌های روشن و مستند ارائه دهند.

ایشان به چالش‌های پیش‌روی حوزه‌ها و نیاز به تحول در شیوه تدریس و پژوهش اشاره کردند و افزودند: اگر حوزه‌های علمیه به مباحث مهم و اساسی نپردازند و به مباحث تکراری بسنده کنند، قادر نخواهند بود پاسخ‌گوی نیازهای جامعه و دانشگاه‌ها باشند، توجه به مسائل جهان و اسلام در عرصه بین‌المللی بسیار حیاتی است و ما باید برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های جهانی آماده باشیم.

معظم له با اشاره به اهمیت شناخت فلسفه و مباحث کلامی معاصر بیان کردند: برای اینکه حوزه‌های علمیه در دانشگاه‌ها تأثیرگذار باشند، باید به فلسفه‌ها و مباحث روز تسلط داشته باشند و بفهمند فیلسوفانی مانند دکارت امثال او چه می‌گویند و چگونه می‌توان با آن‌ها مواجهه داشت، اگر دست حوزه در این زمینه ها پر باشد، خواه ناخواه دانشگاه های جهان به سراغ آنها خواهند آمد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments