10 11 2019 286015 شناسه:
image
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی:

حفظ الهی برای یک جامعه زمانی امکان دارد که در مأمن و ملجأ امام زمان قرار بگیرد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طی مراسمی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی، از امکان پخش زنده دروس فقه و تفسیر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت مستقیم در دفتر معظم له در زنجان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طی مراسمی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی، از امکان پخش زنده دروس فقه و تفسیر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت مستقیم در دفتر معظم له در زنجان رونمایی شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در این مراسم که با حضور جمعی از علما، طلاب و محققین زنجانی برگزار شد در سخنانی با تبریک ایام آغاز امامت امام زمان(عج) بیان داشت: ایام آغاز امامت حضرت حجت(عج) در حقیقت، غدیر ثانی است؛ آنچه که از جایگاه ملکوتی ذات اقدس اله به عنوان مقام ولایت آمده آنقدر والا و عظیم است که خدای عالم این مقام را با جریان عمده رسالت همراه فرمود؛ «وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ».

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب ارزشمند «امام مهدی(عج) موجود موعود» این مقام را موهبت الهی می دانند؛ مقام ها بعضاً دنیایی، کسبی و ارثی است اما مقاماتی که پروردگار عالم عطا می فرماید مقاماتی است که موهبتی است، این گونه از مقامات را خداوند بر حسب شایستگی به بنده خاص خود عطا می کند و او را به مقام خلافت و ولایت می رساند و کل عالم را به او می سپارد. این جایگاه، جایگاهی نیست که انسان در آن جایگاه طمع کند.

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ابراز داشت: لقبی که همتا ندارد و فقط انسان کاملی همچون امام زمان(عج) شایسته این لقب مبارک است لقب «بقیة الله» است، این لقب متعلق به احدی نیست جز امام زمان(عج) چون این لقب یک لقب زمینی نیست، این لقبی است که خدای عالم به حضرت عطا فرموده و همه فضائل و کمالات در این لقب نهفته است چرا که آنچه خدای عالم به همه انبیاء و اولیایش عطا فرموده است همه و همه، اکنون در این وجود جمع جامع یعنی حضرت بقیة الله اعظم(عج) وجود دارد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی اذعان داشت: این بقیة الله برای همه جوامع و آحاد بشر خیر است؛ می فرماید «بقية الله خير لكم ان كنتم مومنين»؛ ما یک ایمان عام داریم و یک ایمان خاص؛ ایمان عام همین است که انسان به آنچه که رسول گرامی اسلام آورده است از کتاب و عترت، ایمان بیاورد اما این آیه که می فرماید «بقية الله خير لكم ان كنتم مومنين» این ایمان، ایمان ویژه ای است که انسان به ساحت قدسی حضرت بقیة الله خواهد داشت که اگر جامعه ای بخواهد در ابعاد مختلف و در همه جهات وجودی خود خیر ببیند و عاقبت به خیر شود یک ایمان ویژه نسبت به حضرت برای او لازم است.

وی تاکید داشت: آنچه اکنون نیاز جامعه است و همگان باید با همه وجود به آن ساحت توجه کنند همین ایمان ویژه ای است که باید نسبت به وجود بقیة الله برای جامعه ما مطرح باشد. حفظ الهی برای یک جامعه زمانی امکان دارد که در مأمن و ملجأ امام زمان قرار بگیرد؛ ایمان، معرفت و ارادت به ساحت آن حضرت و پیروی از ایشان زمینه حفظ و صیانت جامعه را فراهم می کند. ما هر چه این باور را در خود تقویت کنیم و در نهاد اجتماع همه جهات آن را مراعات کنیم بیشتر در حفظ و صیانت الهی خواهیم ماند و ماندگار خواهیم شد وگرنه خداوند نسل ها را یکی پس از دیگری می برد تا آن نسلی که ظرفیت وجودی حضرت را دارد از راه برسد.

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دین، حقیقت بسیار والا و ارزشمندی است؛ دین اراده تشریعی خداوند سبحان است، دین معرفت الهی است که برای بشر فراهم آمده است و اکنون این دین در دست عالمان و دانشمندان دینی و کسانی که به عنوان مرجعیت شناخته می شوند قرار دارد اما اکنون که این دین به نظام رسیده و حاکمیت یافته است وظیفه عالمان و فرهیختگان و اندیشمندان حوزه دینلإ بسیار عظیم و سنگین تر از گذشته است.

وی افزود: آیت الله العظمی جوادی آملی می فرماید اصرار قرآن این است که دین جهانی است «لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ»؛ این دین اگر بخواهد در عرصه جهان امروز قابل عرضه باشد و هدایت همه انسانها را به عهده بگیرد و همه سطوح جامعه را هدایت کند نیازمند تعقل، تفکر و تفقه عمیق و همه جانبه است چرا که دین فقط یک سلسله احکام نیست که بخواهیم آن را در فقه اصغر خلاصه کنیم گرچه این بخش از بزرگترین و مهمترین بخش های دین است اما دین بسیار فراتر و فراگیرتر از این است.

 حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی با اشاره به نقش مهم مرجعیت در معرفی اسلام حقیقی خاطرنشان کرد: مرجعیت نه تنها نقش مرجع دینی و علمی را در طول تاریخ داشته است بلکه همواره پناهگاه و ملجأ مردم نیز بوده است، این مساله بسیار عظیم و پر اهمیت است. خاستگاه اصیل دین مرجعیت بوده و آنچه دین و جامعه دینی را حفظ کرده مرجعیت است، امروزه روح مرجعیت نیاز به حمایت دینداران و عالمان و متدین دارد، دینداری اگر در سایه مرجعیت دینی اتفاق نیفتد شایسته نیست، بایستی مبلغان دین، نسبتشان با مرجعیت یک نسبت تام و تمام باشد و همگان باید این نکته را مورد توجه جدی قرار بدهند.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات