17 10 2022 777501 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

نياز بشر به وحی/مطالبی که در وحی آمده در هیچ جای عالم نیست

پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: خدای سبحان سلسله چیزهایی به بشر یاد می دهد که برای بشر مقدور نیست که بفهمد و جز وحی راهی برای دست یافتن به آن ندارد.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: خدای سبحان سلسله چیزهایی به بشر یاد می دهد که برای بشر مقدور نیست که بفهمد و جز وحی راهی برای دست یافتن به آن ندارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس علوم قرآن خود (20 مهر) ابراز داشتند: علوم قرآن اقسامی دارد: اولاً خود تفسیر قرآن خواه تفسیر ترتیبی خواه تفسیر موضوعی، جزء علوم قرآن است. قسمت دیگر که معروف است قرآنشناسی است که قرآن چه زمانی نازل شده است؟ چند تا سوره دارد؟ مکیاش چیست؟ مدنیاش چیست؟ چه کسی قرآن را کتابت کرده؟ تدوین قرآن؟ جمع قرآن؟ اینها مربوط به قرآنشناسی است. قسمت دیگر که بخش مهم علوم قرآن است این است که قرآن ادعا دارد که ما یک سلسله مطالبی را گفتیم که هیچ کس نگفت، یک، و هیچ کس نمیتواند بگوید، دو، حتی توی پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) هم نه تنها نمیدانستی، نمیتوانستی بعداً هم فرا بگیری!

ایشان افزودند: قرآن خطاب به خود پیامبر فرمود: ﴿وَ عَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُن تَعْلَمُ﴾ خدا چیزهایی را به تو یاد داد که اصلاً تو نمیتوانستی یاد بگیری؛ نه تنها الآن نمیدانستی، بعداً هم نمیتوانستی یاد بگیری، کجا میخواستی یاد بگیری؟! این سلسله علوم که میفرماید خدای سبحان یک سلسله چیزهایی به بشر یاد میدهد که برای بشر مقدور نیست که بفهمد، این معلوم میشود که خیلی مهم است.

مفسر برجسته قرآن کریم در تفسیر آیات سوره نساء بیان داشتند: در آیه 113 سوره مبارکه «نساء» فرمود: ﴿وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیكَ وَ رَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طائِفَةٌ مِنْهُمْ أَنْ یضِلُّوكَ وَ ما یضِلُّونَ إِلاَّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما یضُرُّونَكَ مِنْ شَی‏ءٍ وَ أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَیكَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَ كانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَیكَ عَظیماً﴾ این را درباره پیغمبر فرمود. مشابه این تعبیر را درباره مردم هم فرمود: ﴿وَ یعَلِّمُكُمْ مَا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ﴾. پس جامعه بشری یک سلسله مطالب را از وحی یاد میگیرد که در هیچ جای عالم نیست و وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله وسلم) هم یک سلسله مطالب را از وحی یاد میگیرد که در هیچ جای عالم نیست. این ادعای قرآن کریم است.

ایشان به اشاره به نیاز بشر به وحی تصریح داشتند: یک وقت است که سخن از درخت است این را ممکن است تجربه بشری حل بکند یا سخن از نطفه و علقه و مضغه و اینهایی است که در سوره مبارکه «مؤمنون» آمد و قرآن شرح میدهد، ممکن است بگوییم تجارب بشری اینها را می تواند حل کند؛ اما مطالبی از قبیل اینکه آسمان و زمین در شش دوره خلق شدند، این در هیچ جای عالم نوشته نیست و بشر برای اطلاع یافتن از آن نیاز به وحی دارد.

آیت الله العظمی جوادی آملی مرگ را انتقال توصیف کردند و اذعان داشتند: اکثر مردم مرگ را پایان کار میدانند و میگویند مرگ ناگزیر است؛ اما اصرار کتاب و سنت این است که مرگ حیات است، مرگ انتقال است مرگ از پوست به در آمدن است، مرگ پوسیدن نیست. الآن شما این هشت میلیاردی که هستند به استثنای کسانی که آشنا هستند به علوم الهی، غالباً مرگ را فنا میدانند می گویند مرگ نابودی است اما حرف قرآن این است که مرگ مخلوق خداست، مرگ هجرت است، مرگ از جایی به جایی رفتن است!


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات