26 12 2024 5233556 شناسه:
image
استاد مرتضی جوادی آملی در دیدار دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع):

نقش علم دینی در زندگی / این علم سبک زندگی انسان را به سوی زندگی فقیهانه، عارفانه، حکیمانه و اخلاق‌مدارانه سوق می دهد

جمعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده حضرت زینب دانشگاه امام حسین(ع)، با حضور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسرا، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی دیدار کردند.

جمعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده حضرت زینب دانشگاه امام حسین(ع)، با حضور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسرا، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی دیدار کردند.

رونمایی از دوره کامل تفسیر تسنیم

استاد مرتضی جوادی آملی در جمع این دانشجویان، ضمن اشاره به جایگاه آیت‌الله العظمی جوادی آملی در بیان معارف اسلامی، اظهار داشتند: آیت‌الله جوادی آملی، عصاره تمامی دستاوردهای خود در حوزه‌های حکمت، فلسفه، اخلاق، عرفان، فقه و کلام را در مجموعه بنیاد بین المللی اسراء گرد هم آورده است. تفسیر تسنیم، یکی از آثار برجسته ایشان، در طی ۴۰ سال تدریس و پژوهش، در ۸۰ جلد توسط پژوهشگران بنیاد اسرا و زیر نظر مستقیم ایشان، تدوین شده است.

 

وی بیان داشت: در تاریخ دوم اسفندماه امسال، همایشی به‌منظور رونمایی از دوره کامل این 80 جلد تفسیر تسنیم برگزار خواهد شد، این اثر یک دوره کامل معارف الهی با محوریت قرآن کریم است که به فضای علمی کشور عرضه خواهد شد و در اختیار حوزویان و دانشگاهیان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

 

نقش علم دینی در زندگی

استاد مرتضی جوادی آملی در ادامه با طرح پرسشی درباره نقش علم دینی در زندگی علمی و عملی انسان، تصریح کردند: برای اسلامی‌سازی یک محیط، مانند دانشگاه، بازار یا حوزه، تنها جلوه‌های ظاهری مانند پوسته و عکس و نصب بنر کافی نیست. روح اسلامی‌شدن یک مکان به علمی بستگی دارد که در آن فضا جاری است. علم دینی می‌تواند منشأ تحول در نوع نگاه به هستی، روابط انسانی و حتی ارتباط با محیط زیست و امثال آن باشد.

وی افزود: علم دینی تنها یک آگاهی سطحی نیست؛ بلکه معرفتی است که باور و اعتقاد را به‌وجود می‌آورد و منشأ تغییرات بنیادین در زندگی می‌شود. این علم باید سبک زندگی انسان را به سوی زندگی فقیهانه، عارفانه، حکیمانه و اخلاق‌مدارانه سوق دهد.

 

 اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها پرداختند و گفتند: صرف نصب بنرها یا استفاده از نمادهای اسلامی، دانشگاه را اسلامی نمی‌کند. برای تحقق این هدف، علوم تدریس‌شده در دانشگاه‌ها باید اسلامی شوند. علم دینی با موضوعات مرتبط با نظام هستی، اعم از فعل و قول خداوند، می‌تواند این تحول را ایجاد کند.

 

اهمیت شناخت انسان

استاد مرتضی جوادی آملی در ادامه با تأکید بر ضرورت شناخت ابعاد مختلف انسان اظهار داشتند: شناخت انسان به‌دلیل پیچیدگی‌های وجودی او، ساده نیست. انسان موجودی چندبعدی است؛ دارای ابعاد طبیعی، ماورایی، ملکوتی و الهی است، علوم انسانی باید این ابعاد را تحلیل کند و قرآن و اهل‌بیت(ع) بهترین راهنما در این مسیر هستند.

وی ابعاد علوم انسانی را در سه محور اصلی خلاصه کردند:

  1. ارتباط انسان با مبدأ عالم: تحلیل آغاز و انجام هستی،  که علوم عقلی عهده دار آن است، فلسفه، عرفان و کلام.
  2. شناخت خود انسان: بررسی ابعاد وجودی انسان و معرفت نفس.
  3. رابطه انسان با جهان پیرامون: تعامل با طبیعت، محیط زیست و سایر موجودات.

 

این دیدار با تأکید بر نقش علم دینی در تحول فردی و اجتماعی به پایان رسید.

سخنرانی کامل استاد مرتضی جوادی آملی را از ایــــــــنــــــــــجــــــــــــــا مشاهده نمایید

گزارش تصویری