مراسم تشییع پیکر علامه حسن حسنزاده آملی صبح دوشنبه (۵ مهر) همزمان با اربعین حسینی، با حضور جمعی زیادی از مردم و برخی مسئولان لشکری و کشوری درشهرستان آمل برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در مراسم وداع آیت الله حسن زاده آملی با اشاره به قاصر بودن زبان در بیان وصف و توصیف علامه و عالم وارسته جهان اسلام بیان کرد: قلم به تحریر در نمیآید و همراهی مومنان و پرهیزگاران و عاشقان اهل بیت(علیهم السلام) بسیار ارزشمند است.
ایشان با بیان اینکه کربلا و عاشورا جایگاه بسیار وال است ولی اوج کربلا را در زیارت اربعین میبینیم، افزود: نهضت سالار شهیدان، فلسفه عقلانیت و انسانیت و مرز بالای عقلانیت وحیانی است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی با اعلام اینکه جریان اهل بیت (علیهم السلام) را افرادی همانند آیت الله حسن زاده آملی راهنمایی و مسیر را بازگو کردند اظهار داشت: 75 سال پیش یعنی سال 1325 دو نونهال از این جامعه برخواستند، در مسجد جامع آمل درس خود را آغاز کردند و در قلم این بزرگواران ثبت است که بیش از 75 سال این دو بزرگواران در مسیر اهل بیت (علیهم السلام) تلاش شبانه روزی داشتند و در تمام سنگرها امت و مردم را هدایت کردند و با مردم زیر سایه اهل بیت(علیهم السلام) زیستند و این اهمیت و ارزش اهل بیت(علیهم السلام) را نشان میدهد.
وی ادامه داد: مردم هم با پرورش آگاهانه نشان از منابر، تکایا، مساجد و حسینیه ها و تعلیم و تحقیقات این دو بزرگوار است.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا با بیان اینکه با بزرگان دینی همسفره بودند و تعالیم اهل بیت (علیهم السلام) را از علمای بزرگی همانند الهی قمشهای، فاضل تونی و آیتالله طباطبایی رشد کردند گفت: در نهایت دوستی و قرابت در دوره سوم آیت الله حسن زاده آملی و آیت الله جوادی آملی در قم کنار هم و با هم بودند، درخشیدند و در جوار آیتالله طباطبایی شاگردی کردند.
ایشان با اشاره به نقش علامه در انقلاب اسلامی عنوان کرد: در دوران انقلاب اسلامی آیت الله حسن زاده بسیار در کنار مردم آمل روشنگری داشتند و برای وحدت، صیانت، حفظ و نگهداری مردم آمل، استان مازندران و کشور تمام تلاش خود را بهکار بستند.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی تصریح کرد: عالم ربانی و توحیدی آیت الله حسن زاده آملی خدمات بسیار ارزشمند و ماندگاری نه به ایران بلکه به جهان اسلام و مردم آزادیخواه دنیا داشتند که کم نظیر و بینظیر بود.
گفتنی است علامه حسنزاده آملی متولد سال ۱۳۰۷ در قریه ایرا بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران و از فیلسوفان فقیه، عارف، منجم بود که دو روز قبل (سوم مهرماه 1400) دار فانی را وداع گفت.