به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني اسراء: مراسم عزاداري سيد و سالار شهيدان اباعبدالله الحسين(ع) در دهه اول محرم با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين دکتر مرتضي جوادي آملي در حسينیه هدايت طايفه آملی های شهرستان آمل برگزار می گردد.
حجت الاسلام و المسلمين دکتر مرتضي جوادي آملي در دومين جلسه از اين سلسله جلسات که به موضوع «حيات طيبه در مکتب امام حسين(ع) و انديشه نو براي زندگي» اختصاص دارد، بيان داشت:
شب و روز دوم ماه محرّم با غم و اندوه فراوان همراه است، زيرا در چنين روزي سالار شهيدان حسين بن علي(ع) با آن کاروان با عظمت و شکوه الهي وارد کربلا ميشود.
وی ادامه داد:
وقتي حسين بن علي(ع) وارد اين سرزمين شد آنچه را که رسول گرامي اسلام و پدر بزرگوارشان علي بن ابيطالب(عليهم آلاف التحية و الثناء) فرمودند به ياد شريفشان آمد؛ علي بن ابيطالب(عليه السلام) هنگامی که در سفر به صفّين از همين سرزمين گذشتند خطاب به اين سرزمين و خاک فرمودند: واي بر تو اي خاک! زيرا از تو جمعيتي و قومي برميخيزند که به سَمت بهشت ميروند بدون اينکه حسابي و کتابي داشته باشد، آنها اهل الهاند و در سرزمين کربلا عاشقانه و عارفانه به سَمت پروردگار عالَم باز ميشتابند و اينان وقتي در روز قيامت از همين سرزمين محشور شدند، بدون حساب و به صورت انسانهاي پاک با سيمايي ملکوتي و الهي وارد بهشت ميشوند؛ «لَيُحْشَرَنَّ مِنْكِ قَوْمٌ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ ... بِغَيْرِ حِسابٍ».
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در ادامه با تشریح معنای حقیقی حیات در فرهنگ حسینی بیان داشت:
اگر انسان براساس مَشرب و مکتب سالار شهيدان زندگي کند، قطعاً يک حيات شرافتمندانه و عزّتمندانهاي براي او خواهد بود. يکي از مهمترين و حساسترين پرسشهاي همه زمانها و روزگار همين است که زيست و زندگي انساني چگونه بايستي بايد باشد؟ چرا که انسان هر گونه حياتي را براي خود انتخاب کند متناسب با آن ارزش، قدر و بهاء پيدا ميکند، لذا بهاي انسان به بهاي کيفيت زيست و زندگي اوست.
وی با اشاره به ديدگاه قرآن کريم درباره حقیقت انسان خاطرنشان کرد:
قرآن تالار تشريح وجود انساني است و ذرّه ذرّه وجود انساني را ميکاود و خصايص انساني را يکي پس از ديگري بيرون ميکشد، جُستار ميکند و حقيقت انسان را به او مينماياند. از منظر قرآن یک دسته از انسانها در حدّ حيات جمادياند و در حدّ سنگ زيست ميکنند، اما ما ميخواهيم به حيات انساني برسيم، آن حياتي که در شأن انسان بايد باشد و انسان آنگونه بايد زيست بکند.
ریاست بنیاد اسراء تاکید داشت:
اگر ما جامعه انساني و جامعه جهاني را با حيات حقیقی انساني آشنا کنيم و آنها را از منظر مکتب ابي عبدالله(عليه السلام) با اين حيات آشنا کنيم، بساط ظلم، جهل و جهالت برچيده خواهد شد.
استاد حوزه و دانشگاه جامعه امروزی را نیازمند شناخت حقیقت واقعه کربلا دانست و ابراز داشت:
انسانها نميدانند که بايد چگونه زيست کنند! ما بايد خودمان را با آن حيات حقیقی آشنا کنيم. آن حياتي که ابي عبدالله و از اين نهضت و قيام پر عظمت و شکوه به ما به ارث ميرسد شایسته انسان است؛ ما ميراثداران و ميراثبران حقيقت عاشورا هستيم، انسان مساوي است با آبرو و حيثيت، انسان مساوي است با تعالي، لذا نباید خودش را ارزان بفروشد و اين تعالي و اين عزت در مکتب ابي عبدالله(عليه السلام) مشاهده خواهد شد.