08 10 2018 293349 بطاقة تعريف:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر بیان داشتند:

اگر کسی خواست به دستگاه سالار شهیدان راه پیدا کند، باید طیب و طاهر باشد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود در مسجد اعظم قم، در ادامه تفسیر آیات نورانی سوره مبارکه طلاق اظهار داشتند: خداوند در سوره مبارکه «طلاق» ضمن بررسی احکام الهی، بین «امر الله» و «امر الناس» فرق گذاشته است...

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود در مسجد اعظم قم، در ادامه تفسیر آیات نورانی سوره مبارکه طلاق اظهار داشتند: خداوند در سوره مبارکه «طلاق» ضمن بررسی احکام الهی، بین «امر الله» و «امر الناس» فرق گذاشته است؛ یک امور مردمی داریم که فرمود ﴿وَ أْتَمِرُوا بَینَكُم﴾؛ کار خودتان را با مشورت حل کنید، ما به شما فکر دادیم تا با خرَد فردی و جمعی کارهای خود را انجام دهید، اما از طرف دیگر فرمود یک سلسله امور مربوط به تدبیر کل جهان است که خداوند به هیچ کس اجازه دخالت در آنها را نداده است؛ ﴿إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ﴾.

ایشان ادامه دادند: در «امر الناس» فرمود با مؤتمر، با نشست، کنگره و مشورت زندگی‌تان را اداره کنید؛ ﴿وَ أْتَمِرُوا بَینَكُم﴾. یعنی با خرَد جمعی مشکلات خودتان را حل کنید، این مساله از خانواده شروع می‌شود تا مسائل اجتماعی. لذا می بینید این قرآن که نجات دهنده جامعه است، الیوم هم می‌تواند جامعه را نجات بدهد.

معظم له در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از امام حسین علیه السلام اذعان داشتند: چقدر این سخن حسین بن علی(صلوات الله علیه) بلند است که همانگونه که خداوند در سوره «کهف» فرمود در تمام مأموران من یک آدم بی‌عرضه، اختلاسی و نجومی نیست؛ ﴿وَ مَا كُنتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّینَ عَضُداً﴾ حضرت نیز همین بیان را وقتی خواست نظام کربلا را تنظیم کند بیان داشت و فرمود، در دستگاه من احدی از اینگونه افراد وجود ندارد، خیلی این حرف بلند است! این حرف، حرف خداست در تدبیرات عالم و حسین بن علی از آن منظر که «خلیفة الله» است می‌گوید در دستگاه من نیز احدی از افراد خلاف کار و مضلّین نیست «إلی یوم القیامة»! یعنی حضرت فرمود اگر کسی بخواهد به نام او تبلیغ کند، به نام او کتاب بنویسد، به نام او قلم‌فرسایی کند، به نام او وقف کند، به نام او حسینیه بسازد، اگر ذره‌ای خدای ناکرده خلاف در کارش باشد جزء دستگاه حسینی نیست، این جمله را حضرت به عبید الله بن حر جحفی فرمود. کربلا و عاشورا یعنی این! این است که می‌ماند در نتیجه اگر کسی خواست به دستگاه سالار شهیدان راه پیدا کند که بهترین دستگاه است، باید طیب و طاهر باشد.

منبع: درس تفسیر معظم له مورخ 1397/07/15


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات