13 12 2021 586198 بطاقة تعريف:
image

بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش (4)

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نمود.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نمود.

در ادامه بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش را از نظر می گذرانیم:


خبرگزاری اهل بیت

تلاش بنیاد اسراء برای ترجمه آثار آیت الله جوادی آملی به زبان های مختلف

 

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء گفت: از برادران مسلمان می خواهیم که بنیاد اسراء را در ترجمه آثار آیت الله العظمی جوادی آملی یاری بدهند و آمادگی راه اندازی موسسه خاصی برای این منظور را داریم.

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ نشست خبری جدیدترین آثار پژوهشی آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت هفته پژوهش و اطلاع رسانی در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی جوادی آملی» رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در این نشست گفت: از ویژگی های آیت الله العظمی جوادی آملی، تحریر علوم است که این یک هنر می باشد. تحریر علوم نیاز به تسلط کامل مسائل علمی دارد و آیت الله العظمی جوادی آملی این کار را انجام می دهند.

وی ادامه داد: محصول تحقیق باید کارآمدی و اثربخشی خود را در اجتماع داشته باشد. اگر علوم اسلامی به علوم انسانی تبدیل نشود، کارآمدی اش برای عرصه جامعه، مستقیم نیست. نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید مبتنی بر علوم اسلامی، قانون گذاری کنند. گسست بین علوم اسلامی و علوم انسانی داریم و باید این گسست از بین برود. پژوهش باید مبتنی بر منابع علمی باشد و ژرف نگری در کارهای پژوهشی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء وجود دارد.

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: قلم آیت الله العظمی جوادی آملی، قلم اعجازانگیزی است. تفسیر تسنیم از جمله آرزوهای ایشان بود و تا پایان شهریور سال 1401 تمام تحقیقات مربوط به این تفسیر را به آیت الله العظمی جوادی آملی، عرضه می کنیم. آثار قرآنی ایشان در جهان مورد استفاده است و تعدادی از جلدهای تفسیر تسنیم به زبان عربی ترجمه شدند. حدود 20 جلد از آثار آیت الله العظمی جوادی آملی به زبان عربی تالیف گردیدند یا به این زبان ترجمه شدند.

جوادی آملی خاطرنشان کرد: از برادران مسلمان می خواهیم که بنیاد اسراء را در ترجمه آثار آیت الله العظمی جوادی آملی یاری بدهند و آمادگی راه اندازی موسسه خاصی برای این منظور را داریم.

وی افزود: جلد 61 تفسیر تسنیم زیر چاپ است و مجموع جلدهای این تفسیر، 80 جلد است و جلدهای باقی مانده تا در نهایت سال 1402 توسط آیت الله العظمی جوادی آملی، آماده می شود.

«وحید احمدی» معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در ادامه این نشست گفت: از هوش مصنوعی برای فعالیت های پژوهشی این بنیاد از جمله در زمینه داده کاوی و متن کاوی استفاده کردیم و امیدواریم که بتوانیم محصول آن در سال آینده دریافت کنیم.

وی ادامه داد: 100 نفر پژوهشگر با 107 طرح پژوهشی در بنیاد اسراء در حال فعالیت هستند، برخی از این پروژه ها شاید چند سال به طول انجامد. امسال جلدهای 33، 34 و 35 کتاب رحیق مختوم که شرح حکمت متعالیه می باشد، امسال چاپ می شود. همچنین امسال چندین جلد کتاب تفسیر تسنیم که اثر برگزیده جهان اسلام است، چاپ خواهد شد.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء افزود: عمده فعالیت های این بنیاد در زمینه قرآن است و بنیاد، کتاب رجال تفسیری که اثر فاخری می باشد را طی روزهای آتی رونمایی خواهد کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین «علی روح‌اللهی» معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در بخش پایانی این نشست گفت: کتاب «عقلانیت شهود» تحریر فصوص الحکم قیصری است که 9 جلد آن تاکنون به چاپ رسیده است و مابقی جلدهای آن تا سال 1401 به چاپ خواهد رسید. آثار آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش فقه، 40 جلد است که تاکنون چهار جلد آن به چاپ رسیده است و هر سال چهار جلد از این آثار به چاپ می رسد.

وی ادامه داد: مطالعات تطبیقی و بین رشته ای و مضاف در خصوص اندیشه های آیت الله العظمی جوادی آملی در حال انجام است.

معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء افزود: این بنیاد 11 رشته محل آموزشی در رشته های تخصصی حوزه دارد و به دنبال پژوهش محور بودن این رشته ها هستیم. 760 دانش پژوه و 115 استاد در رشته های تخصصی بنیاد در حال فعالیت هستند که دانش پژوهان، فنون پژوهش را می آموزند. برای سه رشته درخواست دکترای پژوهش محور را ارائه دادیم.
لینک خبر در خبرگزاری اهلبیت


پایگاه خبری فردو نیوز

رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم؛

رسالت آیت‌الله جوادی آملی تحریر علوم و اصول است

 
 
رسالت آیت‌الله جوادی آملی تحریر علوم و اصول است
رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش که در سالن جلسات این بنیاد برگزار شد، با تأکید بر اهمیت و ضرورت توجه به مقوله پژوهش در دنیای امروز اظهار داشت: یکی از مهم ترین الزامات در این عرصه آن است که پژوهش بر اساس رویکرد عمیق و نیازهای جامعه صورت گرفته و پژوهشگران و نهادهای پژوهشی به خصوص به دنبال کارآمدی و اثربخشی لازم در این باره باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به لایه های عمیق تر در فعالیت های پژوهشی افزود: شکی وجود ندارد که به هر میزان که پژوهش‌های صورت گرفته عمیق‌تر باشد و کشف علم در لایه های زیرین مورد توجه قرار گیرد، به همان میزان شاهد اثرگذاری بیشتر و ارتقای سطح کارآمدی خواهیم بود.

این استاد حوزه علمیه همچنین با اشاره به ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی گفت: یکی از رویکردهای جدی بنیاد علوم وحیانی اسراء و تأکید شخص آیت الله العظمی جوادی آملی، توجه به همین مساله بوده است و این که علوم انسانی و اسلامی بتوانند در نهایت به مسایل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی عنایت لازم را داشته باشند.

وی بیان داشت: اساساً رسالت حوزه‌های علمیه این است که در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام نمایند و به کارآمدی و نیازهای جامعه توجه داشته باشند.

رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء همچنین با تأکید بر این که نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم، گفت: رویکرد حضرت آیت‌الله جوادی آملی همواره بر این بوده که علم را بشکافند، کما این که در پژوهش ها و آثار قلمی و تحریر علوم از سوی ایشان، این مساله بسیار مشهود است و لذا پژوهشگران و فعالان این بنیاد نیز به تأسی از ایشان در همین راستا تلاش می کنند.

تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی تولیدات خود را انجام می دهند، افزود: یکی از مشکلات جدی ما این است که الزاماً تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزه‌های علمیه باید این نقص را برطرف نمود چرا که در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی است که می توان نیازها را به درستی شناخت و در جهت رفع نواقص و خلأها اقدام کرد.

وی تصریح کرد: تحقیقات و پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی صورت گیرد، کما این که در منابع قرآنی از تعبیر تدبر در این باره استفاده شده است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء همچنین با اشاره به جایگاه علمی بسیار ممتاز آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: معظم له در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی از ابتدا فعالیت داشته اند و از محضر علما و اساتید و شخصیت‌های یگانه‌ای بهره برده ند و لذا بهترین و ارزشمندترین آثار را به ‌تبع اساتید بزرگوار خود نگاشته اند، کما این که در آرشیو این بنیاد، دستخط‌هایی از ۶۰ سال پیش ایشان وجود دارد.

وی افزود: از سال ۱۳۳۰ هجری شمسی تاکنون، قلم حضرت آیت‌الله جوادی آملی بدون وقفه کارکرده و این قلم به لطف الهی و دعای مردم، قلم اعجازانگیزی است و هم‌زمان در کنار فعالیت‌های قلمی برنامه‌های بیانی دارند و یک‌لحظه در طول ۷۰ سال از تدریس جدا نبوده ند همان‌گونه که امروز درس خارج فقه ایشان در بحث ارث ادامه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی همچنین با بیان این که امروز شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، بیان داشت: ازجمله اقدامات مبارک، بحث تفسیر تسنیم است که این موضوع به مدت ۴۰ سال ادامه دارد و این افتخار بزرگ متعلق به جهان اسلام است و ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده همه تحقیقات مربوط به این کار علمی به پایان رسیده و آثار باقی مانده منتشر می شوند.

رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم

جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم رونمایی شد.

جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی امروز با حضور رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراءرونمایی شد.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در این مراسم بیان کرد: آیت‌الله جوادی آملی همواره سعی‌شان این بوده که علم را بشکافد و در آثار ایشان این موضوع قابل‌مشاهده است و در تحقیقاتی که به دست آوردند تحریر علوم است، آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین رسالت خود را در باب تحریر می‌دانند.

وی افزود: حوزه‌های علمیه رسالت دارند در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام کنند که علم فقه و فلسفه و کلام می‌شود.

یادآوری می گردد در این مراسم از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی از جمله رحیق مختوم جلد ۳۳و ۳۴و ۳۵، عقلانیت شهود جلد۳ ، تفسیر تسنیم جلدهای ۵۷ الی۶۱، ادب فنای مقربان جلد۱۲ و تحریر نهج‌البلاغه جلد۳ رونمایی شد.

شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، در پایان شهریور سال ۱۴۰۱ همه تحقیقات درزمینهٔ تسنیم ارائه می‌شود، جلد ۶۱ تفسیر تسنیم زیر چاپ است و مجموع آن به ۸۰ جلد می‌رسد و پایان سال ۱۴۰۰ و یا درنهایت ۱۴۰۲ همه ۸۰ جلد توسط آیت‌الله جوادی آملی آماده می‌شود.

هر پژوهشی باید منجر به جریان سازی و آگاهی‌بخشی شود

همچنین سید عباس موسوی تبار معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز در این مراسم بیان کرد: پژوهش دقیق با یک رسانه غیر مغرضانه مدینه فاضله‌ای را رقم می‌زند، در دنیای پژوهش سرمایه‌گذاری عالمانه می‌تواند پرسود باشد، تولید پژوهش‌های مبتنی بر اصل روشنگری و مطابق با نیازهای روز جامعه ضرورت هر جامعه‌ای است.

  پژوهش  در رکاب رسانه به موفقیت می‌رسد  

وی تصریح کرد: پژوهشی که در رکاب رسانه باشد به موفقیت می‌رسد، جاده رسانه‌ای و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه نیست بلکه یک جاده یک‌طرفه و در دست صاحبان قدرت است و متأسفانه در این صورت شاهد نتایج خوبی نخواهیم بود.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: هر پژوهشی باید منجر به جریان سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است و پژوهش بدون رسانه یعنی پژوهشی کُند که در کنج کتابخانه‌ها جای دارد، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشویق جوانان به علم‌گرایی با شبکه‌های رسانه‌ای ازجمله ابزار رسانه است که می‌تواند در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهد.

حرکت بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء به سمت استفاده از هوش مصنوعی

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز گفت: هوش مصنوعی برای فعالیت‌های مختلف این بنیاد از جمله فعالیت‌های پژوهشی در آینده فراهم خواهد شد؛ متن‌کاوی و گفتار از جمله مسائلی است که در هوش مصنوعی به آن نگاه ویژه‌ای داریم و امیدواریم در سال آینده از آن رونمایی شود.

وحید احمدی، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، بیان کرد: نقش و جایگاه ارزشمند فناوری اطلاعات در انواع و اقسام فعالیت‌ها بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: نرم‌افزار کتابخانه جامع اسراء سال گذشته رونمایی شد و شامل تمام آثار آیت‌الله جوادی آملی است، این نرم‌افزار تنها کتابخوان نیست و برای یک پژوهشگر طراحی شده است.

احمدی با اشاره به فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم ویژه پژوهشگران، گفت: زیر‌ساخت‌های پردازشی، حافظه‌ای و انواع اطلاعات بر اساس یک سیستم یکپارچه انجام می‌شود.

وی با اشاره به نگاه آینده‌پژوهی این موسسه افزود: هوش مصنوعی برای فعالیت‌های مختلف این بنیاد از جمله فعالیت‌های پژوهشی در آینده فراهم خواهد شد.

حمدی ابراز کرد: متن‌کاوی و گفتار از جمله مسائلی است که در هوش مصنوعی به آن نگاه ویژه‌ای داریم و امیدواریم در سال آینده از آن رونمایی شود.

وی گذار از نسل‌های اول و دوم به نسل‌های چهارم و پنجم در حوزه پژوهش را مورد توجه قرار داد و گفت: نسل پنجم در دنیا نوین است اما از آن‌جایی که رسالت حوزه انسان‌سازی و تمدن‌سازی است باید بدین امر نگاه ویژه داشت.

احمدی گفت: در نسل چهارم پژوهش ورود علم و به‌کارگیری علم در این حوزه مورد توجه است.

وی با اشاره به حضور ۱۰۰ پژوهشگر در این بنیاد افزود: ۱۰۷ پروژه پژوهشی در این بنیاد انجام شده است که برخی از آن‌ها تا پایان امسال رونمایی خواهد شد و از جمله آن‌ها می‌توان به عقلانیت شهود، شماره‌های جدید فصلنامه حکمت اسراء و انواع و اقسام کتب تفسیر و تسنیم اشاره کرد.

مقطع دکترای پژوهش‌محور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء راه اندازی می شود

معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز آموزشی تخصصی در این بنیاد، گفت: ۷۶۰ دانش‌پژوه و ۱۱۵ استاد در این مراکز مشغول فعالیت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌اللهی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، از انتشار کتاب عقلانیت شهود تا پایان سال پژوهشی این بنیاد خبر داد و بیان کرد: نظریه‌پردازی و نظام‌سازی از آثار آیت‌الله جوادی آملی در دستور کار ابن بنیاد قرار گرفته است.

وی افزود: تدوین منظومه علمی و فکری آیت‌الله جوادی آملی، مطالعات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای، عمومی‌سازی آثار منتشرشده از سوی بنیاد از جمله برنامه‌های آینده‌پژوهی بنیاد علوم وحیانی اسراء است.

روح‌اللهی به فعالیت ۱۱ مرکز آموزشی تخصصی در این بنیاد اشاره کرد و گفت: ۷۶۰ دانش‌پژوه و ۱۱۵ استاد در این مراکز مشغول فعالیت هستند و فنون پژوهش را فراخواهند گرفت.

وی ادامه داد: در مراکز حوزوی دکترای پژوهش‌محور نداریم و همواره آموزش‌محور بوده است و لذا برای سه رشته فلسفه، تفسیر و نهج‌البلاغه درخواست دکترای پژوهش محور کرده‌ایم.

روح‌اللهی بیان کرد: روز پنج‌شنبه ۲۵ آذرماه مراسم رونمایی از کتاب رجال تفسیری توسط بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار خواهد شد.

لینک خبر در پایگاه خبری فردونیوز

 

 

پایگاه خبری رهپویان قم

امروز هرکسی به فراخور امکاناتی که دارد درحوزه اسلامی اقدام به تولید آثار پژوهشی می‌کند

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با تاکید بر اهمیت پژوهش‌های اسلامی گفت: امروز هر کسی به فراخور امکاناتی که دارد در حوزه اسلامی اقدام به تولید آثار پژوهشی می‌کند ولی این پژوهش‌ها باید ناظر به علوم انسانی باشد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم،حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی عصر یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به […]

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با تاکید بر اهمیت پژوهش‌های اسلامی گفت: امروز هر کسی به فراخور امکاناتی که دارد در حوزه اسلامی اقدام به تولید آثار پژوهشی می‌کند ولی این پژوهش‌ها باید ناظر به علوم انسانی باشد.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم،حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی عصر یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به علوم اسلامی و انسانی اظهار داشت: علوم اسلامی برگرفته از منابع وحیانی و کتاب و سنت و اهل بیت (ع)‌ است

وی با اشاره به رسالت حوزه‌های علمیه افزود: حوزه‌های علمیه باید در ابواب و بخش‌های مختلف بکوشند و هر آنچه که می‌توانند از جایگاه منابع وحیانی غنی کتاب و سنت به وسیله عقل و نقل استنباط کنند، و آن را نیز در یک قالب علمی مانند فقه، فلسفه، کلام و تفسیر ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: اگر علوم اسلامی به رشته‌های مختلف علوم انسانی از جمله اقتصاد، حقوق، سیاست و تاریخ تبدیل نشود، به صورت مستقیم برای جامعه کارآمدی نخواهد داشت.

جوادی آملی با بیان اینکه از حوزه‌های علمیه انتظارهایی داریم که ذاتا متوجه آنها نیست افزود: قانون اساسی کشور از یک قانون نانوشته به نام فقه سیاسی گرفته شده و فقه نیز یک دانش غنی اسلامی و مولود حوزه‌های علمیه است و منبعی شده که قانون اساسی بر اساس آن نوشته شود.

رئیس بنیاد اسرا با یادآوری اینکه خبرگانی که قانون اساسی را نوشتند ضمن اطلاعی که از قوانین دنیا داشتند، از منبع فقه استفاده کردند گفت: آیت‌الله جوادی آملی تعبیرشان این بود که ما قانون اساسی از واشنگتن تا تاشکند را خواندیم و در نهایت رسیدیم به آن چیزی که مبتنی بر منابع و مبانی خودمان باید داشته باشیم‌.

وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب آمدند، مبتنی بر علوم اسلامی، علم انسانی به عنوان قانون و حقوق ساختند، اگر این منطق ادامه پیدا می‌کرد و کسانی بر مجالس قرار می‌گرفتند که از فقه، فلسفه و کلام اسلامی فهم درستی داشتند، مسیر قانونی کشور به گونه دیگری حرکت می‌کرد.

جوادی‌آملی گفت: همه باید در مجلس نماینده داشته باشند چون مجلس فقط حیثیت قانون‌گذاری ندارد، شئون دیگری هم دارد ولی اصلی‌ترین حیثیتی که بر نمایندگان است این است که بتوانند مبتنی بر منابع و مصادر اسلامی قانونی تنظیم کنند که برای جامعه مفید باشد.

وی با تاکید بر گسستی که در حال حاضر بین علوم اسلامی و انسانی وجود دارد بیان داشت: ۲ نقص عمده‌ داریم، نخست آنکه تولید کنندگان علوم اسلامی الزاما توجهی به علوم انسانی ندارند، باید در حوزه‌های علمیه این نقص را به‌درستی بشناسیم و برطرف کنیم، چرا که دانشی که به نام دانش‌اسلامی نظیر حقوق‌اسلامی، فلسفه‌اسلامی و کلام‌اسلامی تولید می‌شود، اگر معطوف به علوم انسانی نباشد یک نقص است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر یک نقص دیگر داریم و اینکه علوم انسانی ما متاثر از علوم اسلامی شکل نمی‌گیرد، و در مسائل مختلف پزشکی، مهندسی، خانواده و تربیت‌های اجتماعی و کل علومی که در فضای علوم انسانی به شدت با آن کار داریم، با علوم اسلامی فاصله زیادی دارد.

وی تصریح کرد: علوم انسانی که امروز در جوامع علمی و دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود، مصادر و منابع، کتاب‌ها و استادان آن متفاوت است و خروجی‌های آن را نیز شاهد هستیم، این گسست وجود دارد، باید خلاءهای پیش‌آمده که موجب چالش‌های جدی است را برطرف کنیم.

وی افزود: از طرفی انتظار داریم که علوم اسلامی محیط را بگیرد و اداره کند ولی اداره محیط در اختیار علوم انسانی است و علوم اسلامی تولید شده نیز بدون استفاده مانده است.

جوادی آملی اهمیت پژوهش‌های اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت:  هر کسی فراخور با امکاناتی دارد، تحقیق‌هایی را تولید می‌کند، ولی پژوهش‌های اسلامی باید ناظر به علوم انسانی باشد، این اتفاق باید در حوزه‌های علمیه رقم بخورد و صاحبان علوم انسانی متاثر از علوم انسانی ساحت‌های خود را بسازند و ایجاد کنند.

جوادی آملی گفت: پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد، از این رو ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی بنیاد اسرا مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از آثار در دست ارائه بنیاد اسرا گفت: تا پایان نیمه نخست سال آینده تفسیر تسنیم که یکی از آرزوها و آرمان‌های بلند آیت‌الله جوادی آملی بوده را ارائه خواهیم کرد، این فخر عالم تشیع است که به جامعه اسلامی تقدیم می‌شود، و جامعه اسلامی نیز بسیار بلند پروازانه می‌تواند در فضای تفسیر حرف بزند، کار بکند و یک پشتوانه عمیقی را در فضای تفسیری دارد.

معاون آموزش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسرا نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه آثار آیت‌الله جوادی آملی که مباحث درس فقه است در ۴۰ جلد انتشار می‌یابد گفت: تا به حال چهار جلد منتشر شده و سالانه نیز چهار جلد آن منتشر می‌شود.

حجت الاسلام علی روح‌اللهی افزود: در کنار کارهای مربوط به تنظیم و تولید آثار آیت‌الله جوادی آملی، چهار برنامه برای سال آینده پژوهشی پیش بینی شده، که نخستین آن نظریه‌پردازی و نظام‌سازی از کارهای این مرجع تقلید است.

وی اضافه کرد: این آثار برای نخبگان فایده‌های پژوهشی دارد و برای نظام‌سازی اندیشه آیت‌الله جوادی آملی و نظریه‌پردازی آن نیز مفید است که در دستور کار می‌باشد.

روح‌اللهی تدوین منظومه فکری و علمی آیت‌الله جوادی آملی را دومین برنامه ذکر کرد و افزود: این اقدام، یا در قالب مجموعه آثار و یا به روش‌های دائره المعارفی، با نمایه‌های موضوعی دقیق‌تری که محققان بتوانند استفاده کنند، خواهد بود.

وی ادامه داد: مطالعه‌ها و پژوهش‌های تطبیفی، میان رشته‌ای و حتی مضاف بر اساس اندیشه آیت‌الله جوادی آملی انجام شده، ولی هنوز در حال مطالعه است و به یک طرح پژوهشی نرسیده است.

معاون فناوری اطلاعات بنیاد اسرا نیز با اشاره به وجود ۱۰۰ پژوهشگر در این بنیاد گفت: حدود ۱۰۷ طرح پژوهشی در این بنیاد در جریان است.

وحید احمدی افزود: برخی از این طرح‌ها چند سال امتداد یافته و برخی نیز همین امسال تبدیل به محصول شدند.

وی بیان کرد: بحث‌های علمی که در فصلنامه‌های مختلف بنیاد اسرا از جمله شماره ۱۸ تا ۲۰ فصلنامه اخلاق و شماره ۳۳ تا ۳۶ فصلنامه حکمت اسرا است، از دیگر آثار پژوهشی به شمار می‌آید.

لینک خبر در پایگاه خبری رهپویان قم
 

رئیس موسسه الاسراء التابعه لایه الله العظمی جوادی آملی :

نرحب بمشارکه المترجمین لترجمه آثار آیه الله جوادی آملی الی اللغات المختلفه

قال رئیس مؤسسة الإسراء لعلوم الوحی التابعه لایه الله العظمی جوادی آملی : نرحب بمشارکه المترجمین لترجمه آثار آیه الله جوادی آملی الی اللغات المختلفه ونمد ید العون الی کل شخص یرغب التعاون معنا فی هذا المجال. افاد مراسل موقع رهبویان قم الاخباری، صرح حجة الإسلام والمسلمین ، مرتضی جوادی آملی فی مؤتمر صحفی مع […]

قال رئیس مؤسسة الإسراء لعلوم الوحی التابعه لایه الله العظمی جوادی آملی : نرحب بمشارکه المترجمین لترجمه آثار آیه الله جوادی آملی الی اللغات المختلفه ونمد ید العون الی کل شخص یرغب التعاون معنا فی هذا المجال.

افاد مراسل موقع رهبویان قم الاخباری، صرح حجة الإسلام والمسلمین ، مرتضی جوادی آملی فی مؤتمر صحفی مع وسائل الإعلام:البحث متجذر فی المجتمع وتقع علی عاتق الباحثین مسؤولیة الخوض فی حقائق الائتمان والتنمیة والبحث عنها وتنقیحها ، وکلما تم العثور علی هذه الحقائق ، زادت الآثار الإیجابیة والقیمة علی المجتمع."

وفی رده علی سوال مراسل موقع رهبویان قم الاخباری حول الخطوات التی تم اتخاذها فی نشر آثار آیه الله جوادی آملی الی اللغه العربیه اجاب قائلا:ابشر الاخوه فی العالم العربی والاسلامی ان تفسیر القرآن الکریم التابع لآیه الله جوادی آملی المسمی بتفسیر تسنیم،تم ترجمه اکثر من عشرین جزء منه الی العربیه وایظا سائر الکتب فی موسسه الاسراء من آثار آیه الله جوادی آملی  تم ترجمتها  الی العربیه و نرحب بمشارکه المترجمین لترجمه آثار آیه الله جوادی آملی الی اللغات المختلفه ونمد ید العون الی کل شخص یرغب التعاون معنا فی هذا المجال.

وقال رئیس مؤسسة إسراء الوحی للعلوم: "بعض الناس لا یحبون المواقف العمیقة والثاقبة ، خاصة فی القضایا اللاهوتیة والفلسفیة والصوفیة ، لکنهم یعتبرونها بدعة ، وهذا یبطئ مساحة البحث". یعتقد هؤلاء الناس أنه مع هذا الفکر الفطری الأساسی ، یمکنهم أن یأتوا ویعرفوا الحقیقة کما هی.

وقال: "یجب علینا جمیعًا أن نعتبر تعمیق وتطویر القضایا النظریة بمثابة المبدأ القائل بأنه کلما تعمق البحث واکتشف الطبقات الکامنة وراء هذه الحقائق والظواهر بشکل أفضل ، زادت فعالیته.

واعتبر جوادی آملی البحث سر تقدم العلوم الإسلامیة ، وقال: "هناک بصیرة فی جمیع مجالات العلوم الإسلامیة ، والبحث الذی قدم لاحقًا فی شکل کتاب هو دلیل علی هذا الادعاء وبالتالی البصیرة والتعمیق هو المبدأ الذی یجب قبوله فی المجتمع والإصرار علیه حتی یصبح مجتمع البحث مثمرًا ومتسامیًا.

وأشار: آیة الله جوادی آملی حاول تحطیم العلم بالمعنی الحقیقی.

وتابع الأستاذ فی حوزة قم: "علم الکتابة" غیر الوصف والتعلیق  والسرد والتفسیر. فی الواقع ، "کتابة العلم" فن ویتطلب إتقانًا تامًا لفتح أذرع وأرجل العلم. لذلک یعتبر آیة الله جوادی آملی أن مهمته هی کتابة العلم ، والکتاب الذی کشف النقاب عنه مؤخرًا فی أربعة مجلدات کان بعنوان "کتابة المبادئ".

تم طباعه المجلد ۶۱ من تسنیم التفسیر

وذکر أن فتح العلم هو نتاج نشاط بحثی عمیق ، کما أعلن عن إصدار المجلد ۶۱ من کتاب "تسنیم التفسیر" وأوضح: "النقاشات التی تجری فی مکان التفسیر هی فی الواقع" کتابة تعالیم قرآنیة ". وفی الجزء الثانی من خطابه تحدث جوادی آملی عن العلاقة بین العلوم الإنسانیة والعلوم الإسلامیة وقال: "العلوم الإسلامیة هی تلک العلوم المشتقة من مصادر الوحی وهذا الاستدلال یحدث بطریقة ترفع علی مستوی العلم. لذلک فإن  من المهم أن تقدم بصیغة علمیة ما یمکن استنتاجه من موقع مصادر الوحی من خلال العقل والسرد.

لینک خبر در پایگاه خبری رهپویان قم

 

خبرگزاری کتاب ایران

در نشست خبری بنیاد علوم وحیانی اسراء بیان شد؛

پژوهش موفق در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در نشستی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پژوهش ضمن اشاره به یک پژوهشگر موفق گفت: پژوهش موفق در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد.
پژوهش موفق در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، همزمان با هفته پژوهش، نشست خبری بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی دستاوردها و برنامه‌های این بنیاد در حوزه پژوهش با حضور حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد اسراء، حجت‌الاسلام روح‌اللهی معاون آموزش و پژوهش، سیدعباس موسوی‌تبار معاون رسانه و وحید احمدی معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات این بنیاد برگزار شد.

حجت‌الاسلام روح‌اللهی معاون آموزش و پژوهش از انتشار کتاب عقلانیت شهود تا پایان سال پژوهشی این بنیاد خبر داد و گفت: نظریه‌پردازی و نظام‌سازی از آثار آیت‌الله جوادی آملی در دستور کار این بنیاد قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: تدوین منظومه علمی و فکری آیت‌الله جوادی آملی، مطالعات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای، عمومی‌سازی آثار منتشرشده از سوی بنیاد از جمله برنامه‌های آینده‌پژوهی بنیاد علوم وحیانی اسراء است.

روح‌اللهی به فعالیت ۱۱ مرکز آموزشی تخصصی در این بنیاد اشاره کرد و ادامه داد: ۷۶۰ دانش‌پژوه و ۱۱۵ استاد در این مراکز مشغول فعالیت هستند و فنون پژوهش را فراخواهند گرفت. در مراکز حوزوی دکترای پژوهش‌محور نداریم و همواره آموزش‌محور بوده است و لذا برای سه رشته فلسفه، تفسیر و نهج‌البلاغه درخواست دکترای پژوهش محور کرده‌ایم.

در ادامه وحید احمدی، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نقش و جایگاه ارزشمند فناوری اطلاعات در انواع و اقسام فعالیت‌ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: نرم‌افزار کتابخانه جامع اسراء سال گذشته رونمایی شد و شامل تمام آثار آیت‌الله جوادی آملی است، این نرم‌افزار تنها کتابخوان نیست و برای یک پژوهشگر طراحی شده است.

احمدی با اشاره به فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم ویژه پژوهشگران، گفت: زیر‌ساخت‌های پردازشی، حافظه‌ای و انواع اطلاعات بر اساس یک سیستم یکپارچه انجام می‌شود. هوش مصنوعی برای فعالیت‌های مختلف این بنیاد از جمله فعالیت‌های پژوهشی در آینده فراهم خواهد شد.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد تصریح کرد: متن‌کاوی و گفتار از جمله مسائلی است که در هوش مصنوعی به آن نگاه ویژه‌ای داریم و امیدواریم در سال آینده از آن رونمایی شود.

وی با اشاره به حضور ۱۰۰ پژوهشگر در این بنیاد یادآور شد: ۱۰۷ پروژه پژوهشی در این بنیاد انجام شده است که برخی از آن‌ها تا پایان امسال رونمایی خواهد شد و از جمله آن‌ها می‌توان به عقلانیت شهود، شماره‌های جدید فصلنامه حکمت اسراء و انواع و اقسام کتب تفسیر و تسنیم اشاره کرد.

در بخش دیگری از این نشست سیدعباس موسوی‌تبار، معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به اینکه یک پژوهشگر موفق به نتیجه‌بخش بودن پژوهش باید نگاه ویژه داشته باشد، گفت: پژوهش موفق پیوست رسانه‌ای دارد و صرفا در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد.

معاون رسانه بنیاد اسراء ادامه داد: هر پژوهشی باید منجر به جریان‌سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است و پژوهش بدون رسانه یعنی پژوهشی کُند که در کنج کتابخانه‌ها جای دارد.

وی با بیان اینکه رسانه‌ای که اهل تحقیق و پژوهش نباشد رسانه معتبری نخواهد شد، تصریح کرد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشویق جوانان به علم‌گرایی با شبکه‌های رسانه‌ای از جمله ابزار رسانه است که می‌تواند در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهد.

موسوی‌تبار افزود: پژوهشی که در رکاب رسانه باشد به موفقیت رسیده است. جاده رسانه‌ای و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه نیست، بلکه یک جاده یک‌طرفه و در دست صاحبان قدرت است و متاسفانه در این صورت شاهد نتایج خوبی نخواهیم بود.

لینک خبر در خبرگزاری کتاب ایران
 
خبرگزاری رسا
حجت الاسلام جوادی آملی:

لایه برداری از حقایق؛ مسئولیت پژوهشگران / تحقیقات «تسنیم» را ارائه خواهیم کرد

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء عصر امروز در نشستی خبری به مناسبت هفته پژوهش، با اشاره به حقائق نظام هستی، گفت: پژوهش و تحقیق در حقایقی که در نظام تکوین و اعتبار وجود دارد لازم است کارآمد باشد؛ بحث‌های انتزاعی برای پژوهشگر بسیار خوب است، اما محصول تحقیق باید کارآمدی باشد.

وی ادامه داد: ژرف نگری و لایه برداری از حقایق، مسئولیت پژوهشگران است و هر چه ژرف نگری بیشتر شود جامعه از این تحقیق منتفع خواهد شد و بنیادی‌ترین کار‌های جامعه را تحقیقات رقم می‌زند؛ بعضی افراد ژرف اندیشی را به خصوص در قضایای الهی و فلسفی یک بدعت می‌دانند و این سبب می‌شود فضای تحقیق کند شود، چون فکر می‌کنند با عقل ابتدایی می‌توان حقائق را جذب کرد.

مسؤول مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل تأکید کرد: توسعه در مباحث نظری را باید اصل بدانیم چرا که هر چه پژوهش‌ها عمیق‌تر باشد در بیرون کارآمدی بیشتری خواهد داشت؛ تأکید بر شکافندگی علوم همواره در شخصیت آیت الله جوادی آملی به طور واضح وجود دارد و هر دانشی اعم از دانش فلسفه و اصول شکل گرفته و به دستاورد‌های مهمی در فضای علمی ما رسیده است، حاصل همین ژرف اندیشی بوده است.

وی در ادامه با تأکید بر شکافتن علوم اظهار داشت: این ژرف نگری در همه رشته‌های علوم اسلامی وجود داشت و تحقیقاتی که به صورت کتاب عرضه می‌شد نمایانگر این ویژگی است؛ آیت الله جوادی آملی بر اساس اینکه علم را باید شکافت، هیچگاه به همان مسائل معمول اکتفا نکرد و مباحث را چندقدم جلو برده و در نتیجه تحریر علوم اتفاق افتاد که تحریر و آزاد کردن مباحث یک علم هنر و تسلط می‌خواهد.

حجت الاسلام جوادی آملی در توضیح «تحریر علوم» با ذکر مثالی گفت: مرحوم خواجه طوسی به عنوان شارح اشارات بوعلی سینا آمد و اشارات را آزاد کرد که کسی نتوانست آن را تغییر دهد و حذف و نقد کند؛ آزاد سازی یک علم یعنی همه مسائل و محتوای آن فهمیده و بحث شود از همین رو کتاب اصول آیت الله جوادی آملی «تحریر الاصول» نام گرفته و با اینکه مباحث اصول امام راحل است، اما شرح و تقریر نیست بلکه تحریر و رهاسازی مباحث است.

وی با اشاره به زیر چاپ بودن جلد ۶۱ تفسیر تسنیم گفت: مباحثی که در تفسیر انجام می‌گیرد در جایگاه تحریر مباحث قرآنی است و آثاری که در این حوزه تحقیق و پژوهش می‌شود مستند به آیت الله جوادی آملی است.

رئیس بنیاد علوم علوم وحیانی اسراء در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص پژوهش بر روی معضلات جامعه گفت: علوم اسلامی برگرفته از منابع وحیانی هستند که دارای گزاره‌های علمی است و رسالت حوزه‌های علمیه این است که در ابواب مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر چه به وسیله عقل و نقل می‌توانند استنباط کنند و اگر علوم اسلامی به علوم انسانی تبدیل نشود مستقیما به جامعه برنگشته و کارآمد نخواهد بود.

وی در توضیح تفاوت‌های علوم انسانی و علوم اسلامی گفت: علوم انسانی با مهارت‌های لازم به عرصه اجتماع خواهد آمد که از حوزه‌های علمیه انتظاراتی در این خصوص داریم؛ در ابتدای انقلاب فقه سیاسی منبعی شده است تا قانون اساسی نوشته شود و مبتنی بر علوم اسلامی علم انسانی به عنوان قانون ساختند و اگر این منطق ادامه پیدا کند و کسانی در مجلس قرار می‌گرفتند که فهم درستی از علوم اسلامی داشتند مسیر قانونی کشور به گونه صحیح تری بود.

وی با اشاره به شؤون مختلف مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس فقط حیث قانون گذاری ندارد، اما اصلی‌ترین حیثیت نمایندگان است که بتوانند مبتنی بر مصادر اسلامی قانونی تنظیم کنند که برای جامعه مفید باشد؛ بین علوم انسانی و اسلامی گسست وجود دارد و نقص بزرگ تأثیر نگرفتن علوم انسانی ما از فضای دینی است و ما در حوزه‌های علمیه باید این نقص را بشناسیم و برطرف کنیم.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌‎که علوم انسانی فعلی مصادر و منابعی متفاوت دارد و خروجی‌ها آن‌ها متفاوت است؛ اظهار داشت: حوزه‌های علمیه تولیدات اسلامی داشته باشند و صاحبان علوم انسانی از منابع وحی پی ببرند؛ آیت الله جوادی می‌توانند ارشاد کنند، اما تولید علم در این ساحت به هیچ وجه کار آسانی نیست؛ چیزی که جوامع را اداره می‌کند علوم انسانی است.

وی با اشاره به نوشته‌ها و یادداشت های ۶۰ ساله آیت الله جوادی در آرشیو بنیاد اسراء و ۷۰ سال کار مستمر علمی ایشان، گفت: اکنون جلد ۷۰ تفسیر تسنیم در حال کار زیر نظر استاد جوادی بوده و ۴۰ سال است که این کلان پروژه در حال اقدام می باشد؛ ایشان سرمایه ملی، اسلامی و بشری هستند و این امر متعلق به کسی نیست و این را حفظ می‌کنیم و سعی می‌کنیم مباحث مختلفی علمی ایشان را بیشتر تحقیق و منتشر کنیم.

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به پایان تفسیر تسنیم گفت: در پایان شهریور سال ۱۴۰۱ تمام تحقیقات تفسیر تسنیم را ارائه خواهیم کرد.

حجت الاسلام جوادی آملی در پایان در پاسخ به سؤال یک خبرنگار مبنی بر اینکه «معضلات جامعه که روزبه روز در حال افزایش است، چه زمانی حل خواهد شد؟» گفت: اگر آیت الله جوادی آملی ۴۰ سال بالای منبر باشد و از قرآن و تفسیر بگوید، تا زمانی که عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی و عدالت سیاسی در جامعه تثبیت نشود، فایده ای نخواهد داشت؛ جامعه باید به عدل برسد چرا که جامعه به عدل رسیده رشد خود را پیدا می‌کند و مهم‌ترین هدف جامعه اسلامی تحقق عدالت است.

لینک این خبر در رسا

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات