26 01 2017 308550 شناسه:
image

باید الگوی بازار اسلامی در جریان اقتصادی جاری شود

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام دکتر سید عبدالحمید ثابت در نشست علمی بررسی کتاب «الگوی بازار اسلامی» از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی، با اشاره به تاریخچه بازار در جوامع اسلامی، گفت: در گذشته جریان روحانیت و بازار در جهت هم حرکت می‌کردند و به توسعه جامعه اسلامی می‌پرداختند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نشست علمی بررسی کتاب «الگوی بازار اسلامی» از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی، یا حضور جمعی از محققین، فضلا، اساتید حوزه و دانشگاه و بازاریان تهران در محل دفتر معظم له در تهران برگزار گردید.

حجت الاسلام دکتر سید عبدالحمید ثابت در این نشست با اشاره به تاریخچه بازار در جوامع اسلامی، گفت: در گذشته جریان روحانیت و بازار در جهت هم حرکت می‌کردند و به توسعه جامعه اسلامی می‌پرداختند.

سرپرست گروه نویسندگان کتاب «الگوی بازار اسلامی از منظر حضرت آیت الله جوادی آملی»، اذعان داشت: نظام سلطه و استکبار که یک نظام مادی در برابر نظام الهی و دینی است پس از دوره رنسانس در اروپا شکل گرفت اما توانست تدریجا در کشورهای مختلف، حتی بلاد اسلامی نفوذ و سیطره پیدا کند و سبک زندگی جوامع را به نفع خود تغییر دهد از جمله فعالیت های بازار و فعالیت های اقتصادی را نیز تغییر داد. نظام سلطه امروز الگوهای پیشرفت را با مدل های توسعه ای خود منطبق کرده و آن را با جوامع اسلامی تحمیل می کنند.

وی افزود: در راستای مقابله با تفکر مادی و استکباری، منظومه فکری آیت الله العظمی جوادی آملی بسیار راهگشاست، اما این اندیشه باید به صورت کاربردی مطرح و در ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی سریان و جریان پیدا کند.

سرپرست نویسندگان کتاب الگوی بازار اسلامی از منظر حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به سابقه تاریخی رابطه بازار و روحانیت، عنوان داشت: پس از انقلاب اسلامی برخی از بازاریان خود را با حرکت دینی منطبق نکردند، بر همین اساس امروز لازم است یک الگوی نرم افزاری در اختیار بازاریان قرار بگیرد تا رفتارشان را با تطبیق بر علوم اسلامی تبدیل به یک الگو برای نسل های بعد کنند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به منابع احصای مطلب در جهت تالیف کتاب الگوی بازار اسلامی، عنوان داشت: در راه تالیف کتاب الگوی بازار اسلامی بیشترین توجه به مبانی قرآنی شده است. در این مسیر نیز بیشترین توجه؛ به تزکیه و تعلیم ارائه شده از سوی قرآن، بوده است.

وی یادآور شد: در مسیر تالیف کتاب الگوی بازار اسلامی به رفتار انسان در بازار توجه شده و نقش هایی که فرد در بازار می تواند ایفا کند مورد تاکید قرار گرفته است. ضمن اینکه نهادهای هم راستا با بازار نیز جزو مواردی است که به آنها در مسیر نگارش کتاب مذکور نگاه ویژه شده است.