پایگاه اطلاع رسانی اسراء: متاسفانه کشور ما نیز مانند بسیاری از دیگر کشورهای جهان، درگیر مبارزه با بیماری کرونا شده است و تعدادی از هموطنانمان به این بیماری مبتلا گردیده اند، به همین دلیل مناسب دیدیم که فرازهایی از کتاب مفاتیح الحیات تالیف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی که به بیان برخی آداب تعامل با بیماران می پردازد، را از نظر بگذرانیم.
در بخشی از این کتاب گرانسنگ در این خصوص آمده است: بیماران از كسانیاند كه خدا در قرآن به آنها نظر رحمت كرده و برخی از تكلیفها را از آنان برداشته یا به دوران بعد از بیماری موكول كرده است...[1] همچنین درباره تعامل با بیماران توصیههای فراوانی از پیشوایان دین آمده كه در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود.
امام صادق (ع) فرمود: هرگاه به عیادت بیمار رفتید از وی بخواهید تا برایتان دعا كند، زیرا دعای او [در اجابت] همانند دعای فرشتگان است.[2] و نیز در حدیثی از امام باقر علیه السلام ضمن اشاره به پاداش عیادت از بیمار به اجابت دعای وی در حق عیادت کننده آمده است که حضرت فرمود: هركس برای خدا از بیماری عیادت كند آن بیمار چیزی برای عیادت كننده نمیطلبد جز آنكه خدا برایش برآورده كند.[3]
البته در شرایط وجود بیماری های واگیردار و مسری شاید عیادت از بیمار جایز نباشد لکن شخص بیمار باید بداند که مورد ابتلای الهی قرار گرفته است و دارای چنان موقعیتی است که دعای وی در حق اشخاص به اجابت نزدیک است.
پاورقی:
[1] . ﴿و مَن كانَ مَريضًا اَو عَلىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّن اَيّامٍ اُخَرَ﴾ (سورهٴ بقره، آيهٴ 185).
[2] . إِذَا دَخَلَ أَحَدُكُمْ عَلَي أَخِيهِ عَائِداً لَهُ فَلْيَسْأَلْهُ يَدْعُو لَهُ، فَإِنَّ دُعَاءَهُ مِثْلُ دُعَاءِ الْمَلائِكَةِ (الكافى، ج3، ص117).
[3] . مَنْ عَادَ مَرِيضاً فِى اللَّهِ لَمْ يَسْأَلِ الْمَرِيضُ لِلْعَائِدِ شَيْئاً إِلااسْتَجَابَ اللَّهُ لَه(ثواب الأعمال، ص194).
منبع: کتاب مفاتیح الحیات؛ تالیف آیت الله العظمی جوادی آملی.