پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دومین نشست از سلسله نشست های علمی «سیر مطالعاتی آثار آیتالله العظمی جوادی آملی» با موضوع دین شناسی در آثار معظم له با همکاری بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و حوزه علمیه فاطمه الزهراء (س) اراک، سه شنبه 9 آذر ماه ساعت 11 به صورت وبینار برگزار گردید.
در این نشست علمی، دکتر ابوالفضل خراسانی معاون فرهنگ و دین بنیاد اسراء، کتاب «دین شناسی»، «انتظار بشر از دین»، «شریعت در آینه معرفت»، «نسبت دین و دنیا»، «منزلت عقل در هندسه معرفت دینی» و کتاب «حق و تکلیف» را به عنوان اصلی ترین آثار آیت الله العظمی جوادی آملی در این موضوع معرفی نمود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مقوله مهم و اساسی دینشناسی که در این بحث مطرح است ذیل مباحث فلسفه دین مطرح می شود که مراد تبیین و تحلیل و بررسی اعتقادات دینی است.
معاون فرهنگ و دین بنیاد اسراء تاکید داشت: حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی در کتاب «دین شناسی» در شش فصل به مباحثی چون تعریف جامع از دین، منشاء دین، مسئله گوهر و صدف دین، زبان دین و همچنین هماهنگی و همبستگی همیشگی عقل و دین و در پایان پلورالیسم و کثرت گرایی دینی اشاره کردهاند.
وی با اشاره به مباحث کتاب «انتظار بشر از دین» ابراز داشت: کتاب «انتظار بشر از دین» کوششی در راستای بیان کلیات و مبادی تصوری مسئله انتظار بشر از دین و راه های تبین آن از طریق بررسی ادله ضرورت بعثت انبیا، همچنین بررسی فواید دین و بررسی منابع دین و در پایان پاسخ اسلام به برخی خواسته های مهم بشر است.
دکتر ابوالفضل خراسانی ادامه داد: حضرت استاد در کتاب «نسبت دین و دنیا» به بررسی و نقد نظریه سکولاریسم پرداخته است و در کتاب «منزلت عقل در هندسه معرفت دینی» نزاع علم و دین را حل کرده و ضمن تبیین جایگاه و منزلت عقل در هندسه معرفت دینی، تعارض علم و دین را بی اساس می دانند و اثبات میکنید که عقل در برابر نقل است و نه در برابر دین.
لازم به ذکر است، سلسله نشست های علمی «سیر مطالعاتی آثار آیتالله العظمی جوادی آملی» به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.