به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در آستانه دهه كرامت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی به دعوت رياست جامعة المصطفاي تبريز در آنجا حضور پيدا كردند و به ايراد سخن پرداختند.
ايشان در بياناتشان به تبيين واژه كرامت پرداخته و بيان داشتند:
خداي عالم عنوان كرامت را براي بهترين و ارزشمندترين نوع موجودات در عالم قرار داد. كرامت يك واژهاي است كه معادل فارسي ندارد ما از كرامت به عنوان بزرگواري يا عظمت معنوي و امثال ذلك ياد ميكنيم ولي كريم واژهاي است كه معادل براي آن نيست ما اگر بگوييم برترين, ارزشمندترين, توصيفي هست اما يك واژهاي معادل كرامت در فرهنگ ما وجود ندارد. دنيا بسيار كوچكتر از آن است كه حقايق سماوي را بتواند تبيين و معنا كند. شما در قرآن اين واژه كرامت را خوب ميبينيد اولاً خود قرآن به وصف كرامت موصوف است يعني قرآن كريم يعني عاليترين نوع هدايت, قرآن است ديگر صحف آسماني خوب و خير هستند, وصف حسن و نيكو را دارند اما اين كتاب, كتاب كريم است كه برترين نوع هدايت است.
اُنس با واژه كرامت براي انسان تعالي و روح بزرگ ميآورد. هر چه انسان از صفات رذيله و داني فاصله بگيرد و در مسير محاسن رفتاري و كرداي قرار بگيرد به كرامت نزديك ميشود. خداي عالم انسان را اشرف و اكرم آفريد انسان, آخرين خلق عالم است بعد از انسان ديگر چيزي آفريده نشده است انسان شريفترين موجودي است كه در عالم وجود دارد همه موجودات سماوي و ارضي دون انسانيتاند لذا انسان برترين نوع مخلوقات است و انسان شايسته حيات كريمانه است.
ايشان در ادامه به فرق معنايي واژههاي «جواد» و «كريم» اشاره كرده و بيان داشتند:
بين كلمه «جواد» و «كريم» فرق است «جواد» آن است كه اگر كسي از او طلب كند او ببخشد اما «كريم» آن است كه بدون طلب ببخشد.اخلاق حسنه اين است كه اگر كسي به شما خوبي كرد در مقابل خوبي كنيد اما اخلاق كريمه آن است كه نه تنها بدي را با خوبي پاسخ بدهيد بلكه به بهترين وجهي بدي را پاسخ بدهيد بنابراين حوزههاي علمي و مراكز علمي بايد زيست كريمانه را بياموزند و زندگي و حيات آنها بايد كريمانه باشد و تعليم و تعلّم نيز بايد با كرامت صورت پذيرد و علم كريمانه علمي است كه با اخلاق همراه باشد.
گزارش تصویری: