10 11 2018 292640 بطاقة تعريف:
image
مقاله پژوهشی؛

ماهیت و مزایای اخلاق کاربردی اسلامی با تأکید بر آراء آیت الله جوادی آملی

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در سیزدهمین شماره از دوفصلنامه علمی پژوهشی اخلاق وحیانی مقاله ای با عنوان «ماهیت و مزایای اخلاق کاربردی اسلامی با تأکید بر آراء آیت الله جوادی آملی» به چاپ رسیده است.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در سیزدهمین شماره از دوفصلنامه علمی پژوهشی اخلاق وحیانی مقاله ای با عنوان «ماهیت و مزایای اخلاق کاربردی اسلامی با تأکید بر آراء آیت الله جوادی آملی» به چاپ رسیده است. در چکیده این مقاله علمی پژوهشی آمده است:

پژوهش در اخلاق کاربردی به جایی رسیده است که از همۀ ظرفیت‌های علوم طبیعی، انسانی و اجتماعی بهره می‌برد. دراین‌میان، دین و اندیشۀ دینی یکی از ظرفیت‌های مهم برای پژوهشگران این عرصه بوده است؛ تاجایی‌که می‌توان پرسید اخلاق کاربردی اساساً سکولار است یا دینی. پژوهشگران باتوجه‌به حضور اندیشمندان دینی در مراحل شکل‌گیری این رشته و مزایا و رهاوردهای اندیشۀ دینی برای اخلاق کاربردی، در اطلاق عنوان سکولار (به‌ویژه معانی افراطی‌اش) بر مباحثه‌ها و مطالعه‌های این رشته تردید کرده‌اند. در این مقاله ضمن شناسایی و تعریف اخلاق کاربردی اسلامی با تمرکز بر مزایایی که پژوهشگران دینی اخلاق کاربردی برای رویکرد دینی به آن برشمرده‌اند، با رویکردی اسلامی که از اندیشۀ استادجوادی آملی گرفته‌ایم، این مزایا را ارزیابی و با مزایای رویکرد اسلامی مقایسه کرده‌ایم. نگرشی اصیل و الهام‌بخش به حضور واقعی دین در زندگی انسان‌ها، رهیافتی تازه به بی‌طرفی اخلاقی و سازگاری آن با آزادی دینی، جمع اعتقاد به خدا و استحکام الزامات اخلاقی و رویکردی ممتاز به سلامت فاعل اخلاقی، از دستاوردهای رویکرد اسلامی به اخلاق کاربردی است که نتیجه این مقاله است.

کلیدواژه‌ها: اخلاق سکولار؛ اخلاق کاربردی؛ اخلاق کاربردی دینی؛ اخلاق کاربردی اسلامی

 

نویسنده: محمد تقی اسلامی؛ استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

منبع: دوفصلنامه علمی پژوهشی اخلاق وحیانی، مقاله 2، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 13، پاییز و زمستان 1396، صفحه 7-32

برای مشاهده کامل مقاله اینجـــــــا را کلیک کنید.

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات