به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت میلاد فرخنده امیرالمومنین علی علیه السلام مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب، به دست مبارک حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این مراسم با بیان حدیثی از حضرت رسول (ص) بیان داشتند:
وليد كعبه، وجود مبارك امير مؤمنان(عليه و علي آله آلاف التحيّة و الثناء) قرآن ناطق است و براي امت اسلامي همانند قرآن، منشأ بركت میباشد از جمله اینکه وجود مبارك پيامبر(عليه و علي آله آلاف التحيّة و الثناء) فرمودند: «من و عليبنابيطالب پدران اين امتيم»؛ يعني هر انسانی يك شناسنامه طبيعي دارد كه پدران ما براي ما می گیرند، اما وقتي بالغ شديم بايد خودمان براي خودمان يك شناسنامه معنوی بگيريم.
ایشان ادامه دادند:
وجود مبارك حضرت فرمود من و عليبنابيطالب حاضريم شما را به عنوان فرزند بپذيريم، لذا اگر وجود مبارك اميرالمؤمنين حاضر شد ما را به فرزندي بپذيرد يقيناً مادر ما هم صديقه كبرا(س) خواهد بود و اين يك فخر بزرگ است. همه شيعيان مخصوصاً اين عزيزاني كه در اين عيد خجسته جامهٴ پرافتخار روحانيت را در بر كردند به اين ندا پاسخ دادند که «لبيك يا رسول الله»، «لبيك يا اميرالمؤمنين»، ما آمديم فرزند شما بشويم.
معظم له با اشاره به توصیه قرآن کریم در خصوص عالم ربّانی شدن، اذعان داشتند:
قرآن کریم توصیه میکند شما بكوشيد عالم رباني بشويد، عالم رباني شدن ناممكن نیست، ربّاني شدن، عالم ربّاني شدن آدرسش همين حوزههاست، آدرسش مسجد، منبر، حسينيه و حرم است. تعليم و تعلّم، مدارس، درس و بحث اينها زمينه عالِم رباني شدن را فراهم ميكند. ربّاني به کسی می گویند كه شديدالربط باشد بالربّ و المربوب، آنكه ارتباطش به ربّالعالمين قوي است و فقط حرف او را گوش ميدهد، اطاعت ميكند و هميشه او را حاضر ناظر ميداند و شديد الارتباط با مربوب است و دلسوز به حال مردم است.
آیت الله العظمی جوادی آملی، علي بن ابيطالب(سلام الله عليه) را مصداق عالم ربّانی دانستند و ابراز داشتند:
يكي از بيانات نوراني وليد كعبه علي بن ابيطالب(سلام الله عليه) در نهجالبلاغه اين است كه من عالم ربّانيام. ما اگر پذيرفتيم كه اينها پدران ما هستند و صديقه كبرا(سلام الله عليها) مادر ماست ما ميشويم صراط مستقيم، اين تعليم و درس، نور است اين بركت «مدارسته حسنه» است؛ طبق روایت کلینی فرشتهها فرّاشي مدرَس را به عهده دارند، اين كم مقامي نيست.
معظم له با بیان حدیثی در خصوص برتری مقام عالم از مقام شهید خاطرنشان کردند:
وجود مبارك حضرت امير فرمود برادرم جعفر وقتي دوتا دستش را در جبهه داد، ذات اقدس الهي به او دوتا بال داد ما باید بدانیم که با طرّاري، كسي جعفر طيّار نميشود، با بازي آخوندي، با زهدفروشي، كسي جعفر طيّار نميشود، خب عالِم ديني كه بالاتر از شهيد است، اين بيان نوراني رسول گرامي(عليه و علي آله الاف التحية و الثناء) فرمود مركّب عالم از خون شهيد بالاتر است پس اين مقام هست، چرا ما به دنبال آن نرويم.
آیت الله العظمی جوادی آملی در توصیه به طلاب اظهار داشتند:
مبادا كسي روي منبر و یا در كلاس درس، مردم را به خود دعوت كند و بگوید چون فكر من اين است، چون حرف من اين است بايد تثبيت شود اين همان ﴿كُونُوا عِباداً لي مِنْ دُونِ اللَّهِ﴾ است. بنابراين رژيم ارباب و رعيتي فرهنگي چه در حوزهها، چه در دانشگاهها، چه در مساجد، چه در حسينيهها، از بدترين دام هاست، ما اگر خداي ناكرده به اين سَمت بخواهيم حركت كنيم هيچگاه به مقصد نميرسيم.
ایشان در فراز پایانی فرمایشات خود به ذکر حدیثی از امام باقر علیه السلام پرداختند و اظهار داشتند:
امام باقر(سلام الله عليه) فرمود: ما يك بيماري و غدّه دردناكي داريم و آن این است که خيليها را ميخوانيم اما آنها نميآيند! ما كه نميتوانيم بگوييم «بگذار تا بيفتد و بيند جزاي خويش» این دردِماست، اين جامعه كه حرف ما را گوش نميدهد يعني اين راهي كه ما نشان ميدهيم نميآيد و اين براي ما يك درد است؛ سخن ائمه اين است كه ما ربّاني هستيم، عالِم ربّاني هم شديد الربط بالرب است، هم شديد الربط بالمربوب، هم خوب فيوضات را از ذات اقدس الهي دريافت ميكند و هم خوب اين فيوضات را به مربوبها و به جامعه منتقل ميكند.