24 11 2021 277789 بطاقة تعريف:
image

نشست علمی با عنوان «منزلت زن در آثار و اندیشه آیت الله العظمی جوادی آملی» برگزار شد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: اولین نشست از این سلسله نشست ها، روز یکشنبه 2 آذر ماه با حضور دکتر خراسانی معاون فرهنگ و دین بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به صورت وبینار برگزار گردید.


سلسله نشست های وبیناری با موضوع « منزلت زن در آثار و اندیشه آیت الله العظمی جوادی آملی» به همت مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) اراک برگزار می گردد.

اولین نشست از این سلسله نشست ها، روز یکشنبه 2 آذر ماه با حضور دکتر خراسانی معاون فرهنگ و دین بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به صورت وبینار برگزار گردید.

دکتر خراسانی در این جلسه با اشاره به اثر مستقل آیت الله العظمی جوادی آملی با عنوان « زن در آیینه جمال و جلال» که منبع پژوهشی مناسبی برای آشنایی با منزلت زن در آثار و اندیشه آیت الله جوادی آملی است،  پرداخت و بیان داشت: برای نیل به فضای صائب نسبت به موضوع زن باید دو عنصر محوری را مد نظر داشت: یکی مقام ثبوت که آن مبدئی که از هر گونه حب و بغض عاطفی، مصون و از هر گونه بینش ظنی منزه است، خداوند است که با وحی معصوم از گزند جهل و آسیب سهو و نسیان، حقیقت مشترک زن و مرد را می شناسد و خصوصیات هر کدام آگاه است و دومی مقام اثبات که از طریق اجتهاد کامل و کارشناسی دقیق متون نقلی و تحلیل عمیق مقدمات عقلی لازم است که آن نیز در نزد فقیهان آگاه به زمان و زمانه از تهاجم لوابس «فمینیسم»  و مانند آن مصون اند، یافت می شود.

وی بر لزوم شناخت اصل انسانیت و هویت صنفی زن در ترسیم حقوق زن اشاره کرد و بیان داشت: برای ترسیم حقوق زن دو عنصر لازم است، یکی شناخت اصل انسانیت که حقیقت مشترک بین زن و مرد است و دیگری هویت صنفی زن که واقعیت مختص به اوست و مبدأ تشخیص هر دو خداوند است.

دکتر خراسانی بر منزلت جایگاه انسان اشاره کرد و بیان داشت: انسان خواه زن و خواه مرد، ابزار فراوانی برای تکامل در اختیار دارد و هرگز خودش ابزاری برای کالاهای دنیا و متاع زودگذر آن نخواهد بود. بنابر این نگرش انسان به زن ، نگرش ابزارگونه نیست، زن وجود وابسته نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب آیت الله العظمی جوادی آملی با نام «زن در آیینه جمال و جلال» ، این کتاب را منبعی بسیار غنی با موضوع جایگاه زن در اندیشه اسلامی دانسته و بیان می دارد: حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این اثر خود معنای صفات جلال و جمال را توضیح داده اند که اوصاف مهرآمیز خدای سبحان را صفات جمال و اوصاف قهر آمیز او را صفات جلال می نامند، جمال او پایه محبت و رحمت و مغفرت و عفو و گذشت و جلال او پایه قهر و عذاب و انتقام است، و در مورد خداوند این هر دو یکی است و در مقابل هم  نیستند.

وی در پایان به بخش پایانی این اثر حضرت استاد اشاره کرد که به شبهاتی حول منزلت زن از طرف معظم له پاسخ داده شده است.


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات