به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: بیست و دومین اجلاس سالانه اساتید جامعهالمصطفی(ص) العالمیه روز پنجشنبه ۹ اردیبهشتماه با شعار، «نقش اساتید در تحقق مرجعیت علمی» در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی و با سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار شد.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این اجلاس با اشاره به جایگاه علم و عالم از منظر قرآن کریم اظهار داشتند:
قرآن کریم نه تنها برای علم بهای بسیاری قائل شده است بلکه آن را هدف خلق بشر معرفی می کند و می فرماید خداوند کل نظام هستی را برای رسیدن به علم توحیدی خلق کرده است و دستور می دهد عالم به علم توحیدی باشید تا جایی که عبادت و دیگر اهداف خلقت زیر مجموعه این هدف متعالی قرار گرفته است.
ایشان بیان داشتند: خداوند برای اینکه انسان به این مقام بار یابد به انسان صبغه کرامت داده است تا ما فرشته گونه به عنوان خلیفه خداوند حرف مستخلف عنه را بزنیم و با رجوع به فطرت خود به علمی که خداوند در وجود ما به ودیعه نهاده است دست یابیم لذا اصل خلقت برای عالمانه و موحدانه زیستن است.
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به اهميت تبليغ دين در عرصه بين الملل و جايگاه جامعه المصطفي اذعان داشت:
فطرت زبان مشترک بین همه انسانهاست، بیان این سخنان برای بشر امروز که تشنه این گونه معارف است تحمیل به او نیست چرا که این معادن در وجود او وجود دارد و انبیاء آمدند تا این معادن را در وجود انسان ها استخراج و شکوفا سازنند. اگر کسی موحدانه و عالمانه زندگی کرد، گذشته، حال و آینده را تحت سیطره علم ذات اقدس الله می بیند لذا هرگز گذشته را فراموش نمی کند، از فکر آینده غافل نمی شود و آنچه بین گذشته و آینده هست را به طرز صحیح زندگی می کند.
ایشان با اشاره به حدیثی که فرشتگان را فراشان محافل علمی معرفی می کند خاطرنشان کردند: اگر کسی در راه علم وارد شد و حرف تازه ای به میان نیاورد اتلاف عمر کرده است و اتلاف عمر حقیقت شرعیه ندارد، فرشتگانی که بالهای خود را درمسیر عالمان پهن می کنند و فراشی محافل علمی را به عهده دارند سه پیام برای فرد عالم به همراه دارند، به آن عالم می گویند باید مانند ما بال در بیاوری و بعد از اینکه بال در آوردی پرواز کنی و مهمتر اینکه از جهت پرواز کنی و نه در جهت، یعنی از ملک به ملکوت حرکت کنی، و به آنجا بار یابی، اگر این مقام مقدور انسان نبود قطعا این دستور به انسان داده نمی شود لذا رسیدن به این مقام مقدرو همه عالمان هست.
معظم له همچنين با اشاره به اينكه شهيدان راه علم همچون شهيد مطهري فخر انسانيت هستند بيان كردند: اين مردان الهي، تلاش و كوشش خود را در راه دين قرار دادند و در اين راه جهاد كرده اند.
معظم له بیان داشتند: داشتن رهبر خوب يكي از عوامل حفظ نظام است و براي پايداري حكومت بايد مردم در صحنه حضوري فعال داشته باشند.
آيت الله العظمی جوادي آملي افزودند: هر چند دعا كردن براي سلامتي رهبر معظم انقلاب و حفظ نظام خوب است اما دعا به تنهايي كافي نيست، بلكه مردم بايد در صحنه هاي مختلف حضوري فعال داشته باشند و در اين زمينه مسئولان وظيفه دارند سطح فكري و اعتقادي افراد جامعه را تقويت كنند.
ایشان با بیان اینکه مردم از ارکان سیاست هستند، اظهار داشتند: مردم از اركان سياست هستند و اگر فهم و درك آن ها در حوزه هاي مختلف گسترش پيدا نكند، حتي اگر امام علي(ع) هم حاكم جامعه اسلامي باشد، خطر در كمين است و نمي توان جامعه را به هدف هاي خود رساند.
معظم له به نقش تاثیر گذار حوزه های علمیه در افزایش حضور مردم در صحنه های اجتماعی اشاره کرده و گفتند: حوزه هاي علميه نقش تاثيرگذاري در افزايش حضور مردم در صحنه هاي اجتماعي دارند و در اين راه استفاده از سفارش هاي قرآن كريم بسيار راهگشاست.
آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: دشمنان در طول تاريخ با هجمه هاي مختلفي همچون جنگ تحميلي و جنگ هاي نيابتي در فكر نابودي انقلاب اسلامي بودند كه به دليل حضور مردم در صحنه در رسيدن به هدف خود ناكام ماندند و حيف است به خاطر كوتاهي ها به اين نظام خدشه اي وارد شود.
ایشان با اشاره به لزوم افزایش سطح آگاهی افراد جامعه ابراز داشتند: افراد برجسته اي همچون شهيد مطهري در جهت بيداري مردم بسيار تلاش كردند و امروز هم رهبر معظم انقلاب در بيانات خود به لزوم افزايش سطح آگاهي افراد جامعه و بصيرت افزايي توصيه مي كنند.
ایشان ادامه دادند: رهبر معظم انقلاب در خصوص پيمان با غرب فرمودند تا جايي به تعهدات خود عمل كنيد كه طرف مقابل عمل مي كند چرا كه بر اساس روايات اگر كشور ما به تعهدات خود عمل كند و آن ها به آنچه گفته بودند عمل نكنند، اين بردگي است.
این اجلاس همه ساله با حضور مسئولان، استادان و دانش پژوهان جامعه المصطفی العالمیه در ایام شهادت شهید مرتضی مطهری برگزار می شود و شعار امسال آن «نقش استادان در تحقق مرجعیت علمی جامعه المصطفی العالمیه» بود.
اين اجلاس به صورت زنده از طريق فضاي مجازي به چند زبان خارجي پخش شد و واحدهاي مختلف جامعه المصطفي العالميه در سراسر جهان در جريان برگزاري اين مراسم قرار گرفتند.