23 02 2017 586542 بطاقة تعريف:
image

وضعیت رؤیت‌پذیری هلال ماه جمادی الثانی 1438

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین سهرابی رییس ستاد استهلال استان قم و عضو پژوهشگاه معارج، در یادداشتی به وضعیت رویت هلال ماه جمادی الثانی 1438 پرداخته است.

وضعیت رؤیت‌پذیری هلال ماه جمادی الثانی 1438

 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین سهرابی رییس ستاد استهلال استان قم و عضو پژوهشگاه معارج، در یادداشتی به وضعیت رویت هلال ماه جمادی الثانی 1438 پرداخته است.

در ادامه توضیحات حجت الاسلام و المسلمین سهرابی را از نظر می گذرانیم:
قبل ازبیان وضعیت رؤیت‌پذیری هلالجمادی الثانیه 1438(در روز9اسفند1395)، در این‌جا به طور خلاصه نکاتییادآوریمی‌شود تا ارقام و نقشه‌ای که در ادامه می‌آیند، روشن‌تر گردد:
ـ جدایی زاویه‌ای ماه و خورشید: زاویه‌ای که رأس آن، چشم ناظر است و دو ضلع آن از مرکز دو جرم سماوی ماه و خورشید می‌گذرد.
ـ مکث ماه:در روز آخر ماه قمری،مدتی که طول می‌کشد تا پس از غروب خورشید، ماه غروب کند، مدت مکث ماه یا مکث هلال نامیده می‌شود.
ـ ارتفاع هلال: کمترین جدایی زاویه‌ای ماه از لبۀ افق است.
ـ اختلاف سمت ماه و خورشید: زاويه‌ای است که رأس آن چشم ناظر و دو ضلع آن از دو نقطۀ محل عمود ماه و خورشيد بر روی افق می‌گذرد. به عبارت دیگر، مقدار جدایی زاویه‌ای دو نقطۀ برخورد عمود ماه و خورشيد بر روی افق، اختلاف سمت ماه و خورشید است. از دید ناظر، اگر ماه در سمت راست خورشید واقع شود، مقدار اختلاف سمت ماه و خورشید با علامت مثبت و در صورتی که در سمت چپ خورشید قرار گیرد، با علامت منفی نشان داده می‌شود.
ـ در نقشۀ رؤیت هلال که در پی می‌آید، چگونگی رؤیت‌پذیری هلال در مناطق متعارف زمین از نظر اوقات شرعی (مناطقی که در آن‌جا وضعیت اوقات شرعی عادی است)، به طور تقریبی نشان داده شده است. مفهوم رنگ‌های به کار رفته برای نواحی مختلف چنین است:
 


برای نقطۀ مرکزی پهنۀ ایران (به ترتیب با طول و عرض جغرافیایی حدود 53‌‌/‌‌7 و 32‌‌/4 درجه) در غروب روز9اسفند1395 (29 جمادی الاولی 1438)برای نقطۀ مرکزی ایران، جدایی زاویه‌ای ماه و خورشید، 11‌‌‌/‌6 درجه، مکث ماه 54 دقیقه، ارتفاع هلال10‌‌/‌1 درجه و اختلاف سمت ماه و خورشید 4‌‌‌/‌0- درجه است.

همچنین نقشۀ مناطق رؤیت‌پذیری هلال در روز 9اسفندمطابق شکل زیر است:


 


نتیجه:در غروب روز دوشنبه9 اسفند 1395، هلال جمادی الثانیه (29جمادی الاولی 1438)در اکثر مناطق جهان از جمله همۀ ایران در صورت مناسب بودن وضعیت جوی رؤیت می‌شود و بنابراین، روز سه‌شنبه10 اسفند، اول جمادی الثانیه خواهد بود.

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات