مراسم رونمایی از کتاب "تحریر توحید" اثر جدید حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، با حضور جمع کثیری از علما، شخصیتهای سیاسی و فرهنگی و به همت انجمن علمی عرفان اسلامی ایران در محل مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در سخنان خود در آیین رونمایی از کتاب «تحریر توحید» ، امام خمینی (قدس سره) را قله عرفان و حکمت عصر ما بیان داشت.
دکتر مرتضی جوادی آملی با اشاره به عنوان کتاب«تحریر توحید» گفت: عنوانی که برای این کتاب انتخاب شده "تحریر توحید" است. آیت الله جوادی آملی در خصوص تحریر میفرمودند که تحریر با تشریح و نظایر آن فرق جوهری دارد. تا دست و پای موضوعی در همه مسائل باز نشود شناخت عوارض آن ممکن نیست.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی ضمن پرداختن به وجه تسمیه کتاب «تحریر توحید» به مراتب توحید اشاره کرده و در خصوص موضوع عرفان و توحید، بیان داشت: عرفان را دو مسئله اداره می کند؛ اول اینکه توحید چیست؟ دوم اینکه موحد کیست؟ در مورد توحید تلاش های بسیار زیادی انجام شده از جمله کتاب قیصری که به آن اشاره شد ولی کتابی توحید را معرفی کند کتاب «حکمت متعالیه» ملاصدرا بود.
وی افزود: به نقل از آیت الله جوادی آملی سخن درباب توحید دارای سه مرتبه است؛ مرتبه اول توحید ذاتی و مقام ذات است که هیچکس امکان درک آن را ندارد، مرتبه دوم توحید ذاتیه یا مقام صفات ذاتیه است که در این مرتبه هم هیچکس نمی تواند عظمت ذات را درک و فهم کند به گفته ایشان این دو مقام، منطقه ممنوعه هستند که هیچکس اجازه ورود به آن را ندارد اما مرتبه سوم توحید مرتبه توحید در افعال است. ما همه در این مقام از توحید زندگی می کنیم؛ توحید افعالی است که به فعلهای خداوند ارجاع دارد و میدان انسانیت است. تنها در این مقام است که میتوان توحید را تحریر کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی ادامه داد: در مقام سوم توحید است که کتاب «تحریر توحید» معنا پیدا می کند و تلاش عالمان در حوزه عرفان در این سطح جای می گیرد. اینجاست که همراهی کتاب و سنت زیبنده می شود.
وی همچنین درباره خلق کتاب «تحریر توحید» گفت: این اثر از آیتالله سیدحسن خمینی، نشان علمیت ایشان و دسترسی به فناوری در حوزه علم است. این اثر نشان از علمیت و اتقان در عرصه معرفت است و از این حیث برای توسعه عرفان شیعی بسیار ارزشمند است ومیتواند باعث توسعه عرفان حقیقی، اسلامی و شیعی برای طلاب باشد.
گفتنی است ، کتاب تحریر توحید با عنوان فرعی «شرح مقدمه داود ابن محمود قیصری در فصوص الحکم ابن عربی در دوازده فصل و دو مجلد به همت موسسه چاپ و نشر عروج و با همکاری انجمن علمی عرفان اسلامی منتشر شده است.