07 07 2023 1672355 بطاقة تعريف:
image

​وظیفه و رسالت شیعیان این است که ابعاد بین المللی دین را بازگو کنند /  مساله ولایت از ابعاد بین المللی دین است

 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم جشن شب عید سعید غدیر خم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی با موضوعفلسفه غدیر در تهران مسجد امام حسن عسکری برگزار گردید.

 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم جشن شب عید سعید غدیر خم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی با موضوعفلسفه غدیر در تهران مسجد امام حسن عسکری برگزار گردید.

در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی بیان داشت: شب و روز بسیار عظیم و والایی است و رویدادی بعد از بعثت رسول گرامی اسلام به عظمت این رویداد و اتفاق در عالم اسلام نبوده و نیست. شأن این امر را خدای عالم در بهترین و زیباترین صورتی به جامعه بشری اعلام فرمود: ﴿يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِن رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس﴾.
ایشان بیان داشت: وقتی از امام صادق(علیه السلام) پرسیدند آیا غیر از عید فطر و عید اضحی و عید جمعه، عید دیگری برای امت اسلام هست؟ حضرتشان فرمودند: آری آن عیدی که پیامبر گرامی اسلام به امر الهی علی بن ابیطالب(علیهما السلام) را به امر امامت و خلافت منصوب کرد آن عید الله اکبر است. چگونه است که این عید از سایر اعداد و اعیاد عظیمتر و والاتر است و به عنوان «عید الله الاکبر» نامیده میشود؟ اگر عید فطر است که به آن عظمت است و اگر عید قربان است که آن جایگاه را دارد، زمانی میتوانند عید باشند عود باشند بازگشت خدای عالم به انسان و امت اسلام باشد که در آن روح ولایت وجود داشته باشد، فطر بدون ولایت، قربان بدون ولایت، جمعه بدون ولایت روح و حیاتی ندارد. از آن جهت که روح سایر ادیان و اعیاد الهی همین ولایت است، عید الله اکبر نامیده میشود.
وی اظهار داشت: برگزاری مراسمات و تجمعات در روز عید غدیر خوب است، همه اینها احیای سنّت عظیم و الهی است، اما جامعه ما، مرد و زن ما، امت اسلامی و نظام اسلامی باید با فرهنگ غدیر و سخنان رسول گرامی اسلام و آموزهه ای ویژه ای که آن حضرت در این باره بیان فرموده اند، آشنا شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه در بیان مقام امیرالمومنین علی علیه السلام، اظهار داشت: علی بن ابیطالب(علیهما السلام) آیینه غیب و شهادت است، علی بن ابیطالب جهان غیب را برای ما گشوده است؛ این علی بن ابیطالب(علیهما السلام) نهج البلاغه علی بن ابیطالب، یک پرده ای است از حقائق غیبی.

ایشان ادامه داد: یک سخنی را آیت الله العظمی جوادی آملی دارند که این یک پیام بسیار بزرگی برای همه ما و برای نظام اسلامی دارد و آن این است که فرمودند ما با نهج البلاغه انقلاب کردیم، میخواهیم با رساله انقلاب را حفظ بکنیم، شدنی نیست. همین را داشته باشید. پیام بنده همین امشب همین است. فرمودند که ما با نهج البلاغه انقلاب کردیم، آن عدالت، آن انصاف، آن والایی، آن بزرگواری، آن تعبد نسبت به پروردگار عالم و توحید، آن ستایش والا نسبت به رسالت آن اخلاق کریمانه آن سماحت و والایی حضرت همه و همه یک طرف و آنچه که از رساله برای ما میماند یک طرف. ما با نهج البلاغه انقلاب کردیم میخواهیم با رساله این انقلاب و نظام را حفظ کنیم و افسوس.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: شب غدیر برای همین است که ما این جلوه های علوی را بشناسیم. نامه آن حضرت به مالک اشتر و آیین نامه حکمرانی و حکومت داری در پرده وجود علی بن ابیطالب آویخته شده است کسی تردیدی ندارد چگونه برخورد کنید با مردم، با ضعفای جامعه، پرهیز از فساد، پرهیز از تبعیض، پرهیز از ناروایی، وقتی یکی از والیان و استاندارانش بنام عثمان بن حنیف در یک مجلسی حاضر شد و سفره رنگینی آمیخته بودند، پهن کرده بودند حضرت آگاه شد برای او نامه ای نوشت و این نامه در نهج البلاغه هست هر کسی امامی دارد تو امامت مرا انتخاب کردی، من به دو تا نان جو اکتفا کرده ام، به یک پیراهن اکتفا کرده ام، این رسم حکمرانی علوی است اینهایی که ما داریم چیست؟ اصلاً نمیتوانیم بگوییم که «لا یقاس به احد».
ایشان بیان داشت:  یکی از مهمترین شؤونی که ما باید رعایت کنیم این است که این ولایت یک عهد الهی است، شأن غدیر بسیار عالی و متعالی است با همه وجود باید خود را متعهد نسبت به ولایت بدانیم به ولایت اهل بیت(علیهم السلام). ما شیعیان ، وظیفه مان و رسالت مان این است که این دین را بگسترانیم، منتشر کنیم جهانی کنیم، ابعاد بین المللی دین را بازگو کنیم. و یکی از ابعاد بین المللی دین مسئله ولایت است. 

 


 


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات