پیام به دومین پیش همایش «مرجع مجاهد» (بزرگداشت چهلمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی حاج سید عبدالله شیرازی)

07 10 2023 1941373 شناسه:

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: بزرگداشت چهلمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی حاج سید عبدالله شیرازی و دومین پیش همایش «مرجع مجاهد» با پیام آیت العظمی جوادی آملی پنجشنبه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۲ در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار گردید.

آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام خود، بیان داشتند: عصاره زندگي اين شخصيت بارز همانند عصاره زندگي رهبران الهي که اين بزرگوار و امثال او نائبان آنها هستند جانشينان آنها هستند ثمربخش بود.

دانلود فایل تصویری

أعوذ باللَّه من الشَّيطان الرَّجيم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

«الحمد لله ربّ العالمين و صلّي الله علي جميع الأنبياء و المرسلين و الأئمة الهداة المهديّين و فاطمة الزّهراء صلوات الله عليها و عليهم اجمعين، بهم نتولّي و من أعدائهم نتبرّء الي الله».

مقدم شما علما دانشمندان نخبگان و فرهيختگان را گرامي ميداريم. چهلمين سالگرد ارتحال ملکوتي حضرت آيت الله العظمي حاج سيد عبدالله شيرازي(قدس الله نفسه الزکيه) را گرامي ميداريم. اين سوگ را به جامعه تشيع و حوزههاي علميه و به خاندان معزز و مکرّم ايشان تعزيت و تسليت مجدد داريم. از ذات اقدس الهي مسئلت ميکنيم روح شريف ايشان را با ارواح تابناک انبياء و اولياي الهي محشور بفرمايد.

عصاره زندگي اين شخصيت بارز همانند عصاره زندگي رهبران الهي که اين بزرگوار و امثال او نائبان آنها هستند جانشينان آنها هستند ثمربخش بود. انسان کامل معصوم(صلوات الله و سلامه عليه) اين طوري است که جميع شؤون او رحمت و برکت است ما در زيارت آل ياسين و ساير زيارتها نسبت به اين ذوات قدسي مخصوصاً وجود مبارک ولي عصر(ارواحنا فداه) اينجور عرض ادب ميکنيم ميگوييم سلام بر شما «حِينَ تَقْعُدُ ... حِينَ تَقُومُ، ... حِينَ تَقْرَأُ وَ تُبَيِّنُ» سلام خدا بر شما آن وقتي که ميخوانيد آن وقتي که نماز ميخوانيد آن وقتي که دعا ميخوانيد آن وقتي که قيام ميکنيد آن وقتي که قعود داريد. يعني جمع حالات شما ﴿إِنَّ صَلاتي‏ وَ نُسُكي‏ وَ مَحْيايَ وَ مَماتي‏ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ[1] شؤون زندگي شما همين طور است. اين مال ذوات قدسي اهل بيت(عليهم صلوات الله) است.

شاگردان آنها نائبان آنها مراجع بزرگ و بزرگوار تقليد که يکي از آن شاخصها حضرت آيت الله العظمي مرحوم حاج سيد عبدالله شيرازي(رضوان الله عليه) بودند اينطور بود. ايشان ميتوان گفت به اينکه «السلام عليک» آن وقتي که دوران طلبگي ايشان بود در شيراز به سر ميبردند و «السلام عليک» آن وقتي که از شيراز به نجف مهاجرت کردند و «السلام عليک» آن وقتي که از نجف به شيراز مراجعت کردند و «السلام عليک» آن وقتي که دوباره به نجف برگشتند و «السلام عليک» آن وقتي که از نجف به مشهد مقدس مراجعت کردند و به بارگاه ملکوتي که به تعبير بعضي از سرايندگان عزيز «نسيم قدسي دمي گذر کن به بارگاهي او» همه انبياء و اولياء احترام ميگذارند به حرم رضوي(صلوات الله و سلامه عليه) دوباره برگشتند به مشهد. حوزه علميه باسابقه و قوي مشهد را پربارتر کردند.

فضلاي مشهد بسيار بااستعداد بودند چند سالي که تابستانها من به مشهد مشرف ميشدم بحثهاي تفسيري و غير تفسيري داشتم بسيار بااستعداد، بسيار پرفروغ، بسيار ... مشهد حتماً ميطلبد يک حوزه قوي و غني با داشتن مرجعي باشد. مرحوم آيت الله سيد عبدالله شيرازي آنجا مشرف شدند مدرسه اميرالمؤمنين را تأسيس کردند آن سالهايي که من در مشهد تابستان ميرفتم در همين نوراني اميرالمؤمنين که ايشان تأسيس کردند تفسير داشتيم در مدارس ديگر هم همينطور بود. البته بعد از انقلاب دانشگاه رضوي که همان مدرسه سابق حوزه علميه بود آنجا با تلاش و کوشش مرحوم آيت الله طبسي(رضوان الله عليه) آنجا اداره ميشود آنجا هم تدريس ميکردم ولي فضاي مشهد را ميديدم که مرحوم آيت الله العظمي شيرازي گذشته از صبغه علمي همراه با امام امت بودند در مسئله انقلاب.

روزهاي جمعه آنجا روضه بود يک روز که من رفته بودم روضه، آن روز وليان استاندار بود با حشم و خدم خود با عکسبرداري آمد و قصد اهانت داشت به اين سيد بزرگوار چقدر بيحرمتي شد وليان با آن وضع آمده عکسبرداري کرده رفته، اما هيچ اثري در روحيه اين بزرگوارانه اين مرجع بزرگوار ايجاد نشد او همچنان همراه با امام با امام بود همراه با نظام بود رهبري انقلاب را در بخشي از ايران به عهده داشت. در مشهد اميد حوزويان و مردم بزرگ و بزرگوار خراسان به ايشان بود. اين کارهاي پربرکت را داشتند. آقازادههايي را داشتند که هر کدام يک گوشهاي از کارها را گرفته بودند.

غرض اين است که بخشي از تابستانها که مشهد مشرف ميشدم مقام علمي ايشان را مشاهده ميکرديم. يک روزي علامه طباطبايي(رضوان الله تعالي عليه) وارد مشهد شدند ايشان از علامه دعوت کرد ما هم چون شاگرد مرحوم علامه بوديم از ما هم دعوت کرد. آن مجلس سه نفره مجلس بسيار عميق و علمي بود. اين بزرگوار هر جا مينشست معارف علمي را طرح ميکرد. بنان او و بيان او در بسياري از کتابهاي او ظهور پيدا کرده چندين جلد کتاب عميق علمي در فقه و اصول نوشتند. بخشي از آثار علمي او همچنان نامکتوب مانده که اميدواريم بيت مکرّم ايشان که به برکت همان بيت کتاب شريف تمام نهج البلاغه عرضه شده است اقدام بکنند و آثار علمي ايشان را از آن ذهنيتها به عين منتقل کنند.

حشر ايشان با انبياي الهي باشد «و السلام عليه يوم ولد و يوم مات و يوم يبعث حيا». اميدوارم اين ذات مقدس و همه ذوات قدسي مراجع بزرگوار که ايشان ساليان متمادي در نجف بودند با ائمه اطهار محشور بشوند. خصيصه ايشان اين بود که در نجف خدمت مرحوم آن مرجع بزرگ و بزرگوار اصولي يعني مرحوم آقا ضياء عراقي ساليان متمادي تتلمذ کرده است گرچه از محضر پربرکت مرحوم آيت الله العظمي سيدابوالحسن شيرازي آن مرجع بزرگ بهره بُرد، ولي خصيصه ايشان در بهرهبرداري از مکتب پرفروغ اصوليدان معروف نجف حضرت آيت الله العظمي آقاضياء الدين عراقي که حشر همه اينها حشر اساتيد و حشر شاگردان و همه اينها با اهل بيت عصمت و طهارت باشد.

«غفر الله لنا و لکم و السلام عليکم و رحمة الله و برکاته»

 

[1]. سوره انعام، آيه162.

​​​​​​​


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات