پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همایش بینالمللی «خانواده مقاوم، جنبشهای اخلاقی جهان متحوّل» امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن همایش های کتابخانه ملی در تهران برگزار شد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در بخشی از این پیام ابراز داشتند: بچه های خود را طرزی تربیت کنید که با آداب الهی همراه باشند، وقتی بزرگ شدند نه بی راهه می روند و نه راه کسی را می بندند!
ایشان بیان داشتند: همه ما موظفیم هم گذشتگان را حفظ کنیم و هم آیندگان را. همه میراث گذشته را حفظ کنیم بزرگانی که در این سرزمین با کتاب و بنان و بیان معارفی را به ما سپرده اند حفظ بکنیم، زیرا خدا به تک تک این قلم ها و کتاب ها و کتابت ها سوگند یاد کرد. خدایی که به مرکّب قسم می خورد خدایی که به کتاب قسم می خورد خدایی که به قلم قسم یاد می کند ما را به حوزه توانمند و دانشگاه توانمند دعوت می کند: ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ﴾ ما باید طرزی در حوزه و دانشگاه درس بخوانیم که نوشته های ما را خدا سوگند یاد کند. طرزی درس بخوانیم که بر گفته های ما خدا صحت و صحه بگذارد و درس بخوانند. طرزی درس بخوانیم که آینده را هم حفظ بکنیم.
ایشان بیان داشتند: اینکه خدا به مرکّب قسم یاد می کند، به قلم قسم یاد می کند، به نوشته و مقال و مقالت، به کتاب و به رساله قسم یاد می کند، این خدا ما را به علم و صلاح و فلاح دعوت می کند تا هم خود صالح باشیم هم آثار گذشتگان را خوب حفظ بکنیم و هم مآثری را به آیندگان بسپاریم.
آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید فرمودند: فرزندپروری، هدایت فرزند، فرزند را به بار آوردن و نیکو به جامعه تحویل دادن از مهم ترین دستورهای اهل بیت(علیهم صوات الله و سلامه علیهم) است.
معظم له اظهار داشتند: جابر در دوران کهنسالی بینایی خود را از دست داد این عصا دست می گرفت در کوی و برزن شهر حرکت می کرد. به مردم شهر می گفت: «أَدِّبُوا أَوْلَادَكُمْ عَلَی حُبِّ عَلِی»(علیه السلام)، این رسم دینداری بود. جابر بود از اصحاب اهل بیت بود، سالمند شد، دیدش را از دست داد، اما عصا دست می گرفت و در کوی و برزن مدینه حرکت می کرد می گفت مردم، بچه هایتان را شیعه بار بیاورید، بچه هایتان را اهل بیتی بار بیاورید. بچه هایتان را عاقل بار بیاورید که نه بیراهه بروند و نه راه کسی را ببندند. این فرهنگ غنی و قوی اسلام را در خاندان خودمان حفظ بکنیم و اینها را نیکو بار بیاوریم.
ایشان بیان داشتند: به فکر جوان ها باشیم و به فکر دختران عزیز و پسران عزیزمان باشیم. اینها میوه هستی مایند اینها را صالح و صالحانه بار بیاوریم و این کشور علی بن ابیطالب را که روی خون هزارها شهید مستقر شده است به دست اینها بسپاریم
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمد لله رب العالمين و صلي الله علي جميع الأنبياء و المرسلين و الأئمة الهداة المهديين و فاطمة الزهراء هم نتولّي و من أعدائهم نتبرّء الي الله».
مقدم شما بزرگان، دانشوران، فرهيختگان، نخبگان حوزه و دانشگاه را ارج مينهيم و از ذات اقدس الهي مسئلت ميکنيم آثار بناني و بياني شما درباره اين موضوع مهم خانوادگي به مقصد نهايي برسد! در اين پيام کوتاه بايد به عرضتان برسد که همه ما موظفيم هم گذشتگان را حفظ کنيم و هم آيندگان را. بايد ميراث گذشته را حفظ کنيم و بزرگاني که در اين سرزمين با کتاب و بنان و بيان معارفي را به ما سپردهاند حفظ کنيم، زيرا خدا به اين قلمها و کتابها و کتابتها سوگند ياد کرد. خدايي که به مرکّب قسم ميخورد خدايي که به کتاب قسم ميخورد خدايي که به قلم قسم ياد ميکند، ما را به حوزه توانمند و دانشگاه توانمند دعوت ميکند: ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ﴾.[1] ما بايد طرزي در حوزه و دانشگاه درس بخوانيم که خدا به نوشتههاي ما سوگند ياد کند، بايد طرزي درس بخوانيم که خدا بر گفتههاي ما صحه بگذارد، بايد طرزي درس بخوانيم که آينده را هم حفظ بکنيم.
مفضّل بن عمر به بارگاه امام صادق(سلام الله عليه) بار يافت، حضرت فرمود: «فَإِنْ مِتَ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِيك»؛[2] اولاً فرزندان خود را درست تربيت کن الهي تربيت کن و ثانياً آن قدر درس بخوان که از خودت کتابي به يادگار بگذاري و آنها وارث کتاب تو باشند نه اينکه کتاب بخري و به آنها بسپاري. آن هم کار خوبي است اما نفرمود کتاب خريده را به آنها بده، فرمود کتاب خودت را براي آنها به ارث بگذار: «فَإِنْ مِتَ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِيك».
اينکه خدا به مرکّب قسم ياد ميکند، به قلم قسم ياد ميکند، به نوشته و مقال و مقالت، به کتاب و به رساله، قسم ياد ميکند، اين خدا ما را به علم و صلاح و فلاح دعوت ميکند تا هم خود صالح باشيم هم آثار گذشتگان را خوب حفظ بکنيم و هم مآثري را به آيندگان بسپاريم. فرزندپروري، هدايت فرزند، فرزند را به بار آوردن و نيکو به جامعه تحويل دادن، از مهمترين دستورهاي اهل بيت (صوات الله و سلامه عليهم) است.
جابر که در دوران کهن سالی، بينايي خود را از دست داد، عصا به دست ميگرفت در کوي و برزن شهر حرکت ميکرد و به مردم شهر ميگفت: «أَدِّبُوا أَوْلَادَكُمْ عَلَي حُبِّ عَلِي».[3] اين رسم دينداري بود. جابر از اصحاب اهل بيت بود، سالمند شد، ديدش را از دست داد؛ اما عصا به دست ميگرفت و در کوي و برزن مدينه حرکت ميکرد ميگفت مردم! بچههاي تان را شيعه بار بياوريد، بچههاي تان را اهل بيتي بار بياوريد، بچههاي تان را عاقل بار بياوريد.
فرمودند وقتي فرزندانتان به دنيا آمدند اولين قطرهاي که به کام ايشان ميرسد تربت حسين بن علي باشد. بچههاي تان را طرزي تربيت کنيد که با آداب الهي همراه باشند که وقتي بزرگ شدند نه بي راهه بروند نه راه کسي را ببندند، زيرا کودکي که اولين قطرهاي که به کامش فرو رفت، آب تربت حسين بود علي بود و اولين صدايي که به گوشش ميرسد، «أَدِّبُوا أَوْلَادَكُمْ عَلَي حُبِّ عَلِي» بود، اين اصالت خانوادگي را حفظ ميکند. اينکه صله رحم واجب شد، براي همين است که از ديگران غفلت نکنيم. اين فرهنگ غني و قوي اسلام را در خاندان خودمان حفظ بکنيم و اينها را نيکو بار بياوريم که نه بي راهه بروند و نه راه کسي را ببندند.
از اينکه حالم مساعد نبود و بيش از اين تصديع نميدهم عذرخواهي ميکنم ولي به فکر جوانها باشيم به فکر دختران عزيز و پسران عزيزمان باشيم! اينها ميوه هستي مايند، اينها را صالح و صالحانه بار بياوريم و اين کشور علي بن ابي طالب را که روي خون هزارها شهيد مستقر شده است به دست اينها بسپاريم! به اين زودي کشوري به صورت کشور علي بن ابي طالب و امام حسين و اهل بيت و وجود مبارک ولي عصر پيدا نميشود!
اميدواريم همه شما جزء راهيان راه وجود مبارک ولي عصر باشيد تا هيچ بيگانهاي در اين سرزمين طمع نکند و ذات اقدس الهي مسلمانهاي فلسطين را از هر خطري نجات دهد و اسرائيل منحوس و کافر و منحرف ديني را از روي زمين بردارد و ذات اقدس اله ريشه اينها را بکَند و خواهد کَند که خداي سبحان ﴿إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصاد﴾[4].
«غفر الله لنا و لکم و السلام عليکم و رحمة الله و برکاته»
[1]. سوره قلم, آيه1.
[2]. بحار الأنوار، ج2، ص150.
[3]. من لا يحضره الفقيه، ج3، ص493.
[4]. سوره فجر، آيه14.
فیلم با کیفیت بالا را از اینجا مشاهده نمایید
↙️ آپارات:
https://aparat.com/v/uxynto0
↙️ یوتیوب:
https://youtu.be/F8ytonHnNI4