به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با سالروز میلاد با سعادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، جشن اعیاد شعبانیه به همت موسسه آموزش عالی حوزوی اسراء و با حضور اساتید، طلاب و دانش پژوهان این موسسه در نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست سازمان جهانی آموزش عالی اسراء در سخنانی با تبریک فرا رسیدن اعیاد فرخنده شعبانیه، اظهار داشت: حکمای اسلامی مقاطع حیات انسانی را به سه مرحله عمده تقسیم می کنند؛ مرحله «طبع»، مرحله «نفس» و مرحله «عقل»؛ فلسفه این سه مرحله وجودی را اثبات می کند و اندیشه دینی برای هر یک از این مقاطع یک نوع خاص از حیات را پیشنهاد می دهد.
وی ادامه داد: دین برای مرحله طبع، حیات فقهی را به انسان ارائه می کند که شامل احکام و باید و نبایدها فقهی است، همچنین در مرحله نفس، اخلاق حاکم است و سخن از باید و نباید های اخلاقی است، این مرحله ناظر به ملکوت انسان است و ملکوت انسان را فضائل و اوصاف کمالات اخلاقی تامین می کند که در راس و مرتبه بالای این مرحله وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام قرار دارد که صاحب اخلاق عظیم معرفی شده «وَإِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ».
ریاست سازمان جهانی آموزش اسراء خاطرنشان کردند: اما در مرحله عقل که مقطع برتر است دانش کلام، حکمت و عرفان عهده دار این حوزه است، در این مقطع انسان جهان شناسی می کند و جهان بینی خود را سامان می بخشد.
وی تاکید داشت: اگر از این منظر به نهضت اباعبدالله الحسین(ع) بنگریم نهضت ایشان یک نهضت اخلاقی است، امام حسین علیه السلام حیات انسانی، زندگی عزیزانه و عزتمدارانه را به انسان پیشنهاد می کند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح داشت: امروز که جهان در پی فلسفه اخلاق است متفکران جهان نهایتا یک اخلاق زمینی و رفتاری را به انسان پیشنهاد می کنند، اما این اخلاق کجا و اخلاقی که از جانب دین پیشنهاد می شود کجا ؟! اخلاقی که از جانب دین پیشنهاد می شود حُسن فعلی است در مقابل حسن فاعلی؛ از منظر دین، حیات طیبه در سایه عمل صالح منهای جان سالم و صالح نیست بلکه تا جان صالح نباشد عمل صالح ثابت، کامل و ماندگار نخواهد بود.
وی تاکید داشت: این حرف جهانی حسین بن علی(ع) است که همه ما وظیفه داریم آن را به زبان قابل فهم امروزی در همه جهان منتشر کنیم.