16 02 2017 307186 شناسه:
image

آیت الله هاشمی رفسنجانی مصداق «شدید القوی» بود

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در ایام اربعین ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی هفته نامه حریم امام ویژه چهلمین روز درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد. در این ویژه نامه فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار اعضاء هیئت تحریریه هفته نامه حریم امام با ایشان، به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در ایام اربعین ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی هفته نامه حریم امام ویژه چهلمین روز درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد.

در این ویژه نامه فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار اعضاء هیئت تحریریه هفته نامه حریم امام با ایشان، به چاپ رسیده است.

آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار در خصوص ابعاد شخصیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشتند: اگر کسی خواست یک آیه یا یک روایت را بفهمد، باید این دو چراغ دستش باشد: السباق و السیاق. وقتی گفتند شدید القوی درس می­گوید، یعنی چی؟ یعنی هاشمی می­پرواند، نه فقیهِ اصولی، بلکه او هم فقه دارد، هم اصول دارد، هم مبارزه دارد، هم انقلاب دارد، هم صبر دارد، هم حوصله دارد. در واقع شدید القوی، شدید القوی می­ پروراند. یک حکیم، حکیم تربیت می­ کند. یک فقیه، فقیه تربیت می ­کند. یک مهندس، مهندس تربیت می­ کند.

معظم له با اشاره به فرازی از پیام خود به مناسبت ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی اشاره کردند و ابراز داشتند: ما تعارف نکردیم. او واقعا صحابی صادق، صالح و صابر امام رضوان الله علیه بود. امام بما انّه شدید القوی او را تربیت کرده، جلسات خصوصی که داشتند، دیگران حضور نداشتند. شدید القوی نباشد، هشت سال فرمانده جنگ نمی شود. چون شدید القوی است، چهار تا اهانت را تحمل می کند.

 ایشان در فراز دیگری از این سخنان خود با یادآوری آخرین دیدار خود با آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان داشتند: آیت الله هاشمی رضوان الله علیه همانطور که استعانت به صلاة داشت، استعانت به صبر هم داشت. این معنای «عَلمََّهُ شَدِیدُ القُْوَى» است. خوب تربیت شد. هم زندان را تحمل کرد. فرماندهی جنگ را تحمل کرد. بی مهری ها را تحمل کرد. هتاکی بعضی ها را تحمل کرد. آخرین دیداری که داشتیم، همین تابستان بود. تشریف آوردند دماوند. من هیچ اثر شکایت از ایشان ندیدم، هیچ اثر گله یا شکایتی. این شدید القوی بودن است. یک وقت کسی غصه می خورد و می گوید دنیا همین است، اما او این روحیه را نداشت. معلوم می شود شدید القوی خوب او را تربیت کرد.

معظم له تاکید داشتند: ما تا زنده ایم و نفس می کشیم این اختلاف را تقدیس کنیم، ولی نگذاریم به مخالفت تبدیل شود. نه اینکه خود را ببینیم و دیگران را نبینیم. «تا فضل و عقل بینی، بی معرفت نشینی؛ یک نکته ات بگویم، خود را مبین که رستی». این «من این کار را کردم» دشمن آفرین است. اگر بگویی نظام این کار را کرد، مردم این کار را کردند، امام این کار را کردند، درست گفتی. چون خودِ ما هم جزء ملت هستیم، مقداری که سهم داریم، سهم ما را می دهند. اما دیگر کسی را نرنجاندیم.

علاقمندان می توانند متن کامل فرمایشات معظم له را از ایــــنــــجـــــــا مشاهده کنند.