21 03 2016 309312 شناسه:
image

اهل بیت علیهم السلام صراط مستقیم بین مبدا و مقصد انسانند

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از شیعیان هندی مقیم آمریکا با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از شیعیان هندی مقیم آمریکا با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار در سخنانی اظهار داشتند:

آنچه از معارف شيعه به دست مي‌آيد اين است كه انسان يك مبدأ دارد و يك مقصد و یک راه برای رسیدن به این مقصد! مبدأ را همه مي‌دانند كه خداي سبحان است و مقصد را همه می دانند که معاد و قيامت است، اما آنچه نمی دانند این است که علي و اولاد علي, صراط مستقيم‌اند. تمام مشخصات شيعه در تشخيص همین راه است. راه, تنها رابطه بين مبدأ و مقصد است, اگر جامعه‌اي راه را ندانست قهراً ارتباطش از مبدأ به مقصد قطع مي‌شود.

ایشان اظهار داشتند:

 اينكه در زيارت‌هاي ائمه اطهار(عليهم السلام) مخصوصاً وجود مبارك اميرمؤمنان(عليه السلام) عرض مي‌كنيم «أنتم الصراط الأقوم» يعني بهترين راه و راه مستقيم‌ شماييد براي همين نكته است. اين امام با آن قدرت نه تنها به مسلمان‌ها كمك مي‌كرد; بلكه به فكر كافران هم بود و حاضر نبود كه يك كافر در شهر يا كشور اسلامي گرسنه بماند؛ تمام ائمه اطهار(عليهم السلام) این ویژگی ها و سجایای اخلاقی را دارا هستند.

معظم له با تاکید بر پیروی شیعیان از آموزه های ائمه اطهار(عليهم السلام) بیان داشتند:

ما مادامي شيعه هستيم كه حاضر نباشيم در جايي كه زندگي مي‌كنيم حتی يك كافر, فقير و گرسنه بماند و بدانیم که خدا پيروان اهل بيت (عليهم السلام) را رها نمي‌كند، ما هر چه بخواهيم بايد از خدا بخواهيم و تنها راه خواستن از خدا همين مسير اهل بيت(عليهم السلام) است.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در فراز دیگری از سخنان خود در توضیح توسل اظهار داشتند:

گرچه خداي سبحان به همه ما از خود ما نزديك‌تر است ولي ممكن است ما از خدا دور باشيم؛ در حقیقت احتياج به توسل براي آن است كه ما از او دوريم. جريان نزديكي و دوري دو قسم است: در نزديكي و دوريِ مادي دو طرف نسبت يكسان دارند; مثلاً اگر ديوار شرقي چند متر از ديوار غربي دور است آن ديوار غربي هم به همين نسبت از ديوار شرقي دور است و اگر اين دو شيء و دو جسم مادي كه در كنار هم‌اند و اين اوّلي به دومي نزديك است دومي هم به اوّلي نزديك است، اما در قُرب و بُعد معنوي اين‌چنين نيست ممكن است يكي به ديگري نزديك باشد و ديگري از آن اوّلي دور؛ مانند فرد کوری که برادرش كه چندين سال از وی دور بوده است از سفر برگردد و به دیدار او بیاید, فرد کور برادر را نمی بیند اما برادرش وی را می بیند؛ پس ممكن است كسي ما را ببيند و ما او را نبينيم و در قرآن كريم چنين فرمود: ﴿أَعْيُنُهُمْ في‏ غِطاءٍ عَنْ ذِكْري﴾ يعني چشم ايشان خدا را نمي‌بيند.

ایشان با توصیه بر زیارت اهل بیت خاطرنشان کردند:

يكي از خاصيت‌هاي زيارت اهل بيت(عليهم السلام) اين است كه انسان می تواند معرفت پيدا كند و برابر اين معرفت, عمل كند و اين معرفتِ عمل‌شده را به عنوان سوغات و زادراه به كشور خودش ببرد. اميدواريم جهان بشريت مخصوصاً اسلام بالأخص تشيّع بيش از پيش به خاندان عصمت و طهارت(عليهم السلام) گرايش پيدا كند و از فيوضات آنها استفاده كند.