12 12 2021 586213 شناسه:
image

بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش (3)

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مروری بر بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به مناسبت هفته پژوهش...

 

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نمود.

در ادامه بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش را از نظر می گذرانیم:

 

خبرگزاری فارس

تقویت اسلامیت و جمهوریت نظام نزدیک شدن به آرمان امام (ره) است

 

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء در نشست خبری عصر امروز که به‌مناسبت هفتۀ پژوهش و فناوری در این بنیاد برگزار شد، مسالۀ پژوهش و تحقیق را دارای ریشه در ژرف‌نگری و عمق یابی پدیده‌ها و حقایقی که در نظام تکوین وجود دارند دانست و گفت: مسئولیت پژوهشگران ژرف نگری، تحقیق و لایه‌برداری ازحقایق تکوینی است.

وی با تاکید بر کارآمدی و اثربخشی محصول تحقیق در فضای اجتماعی، بنیادی‌ترین لایه‌های جامعه را فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقی دانست و افزود: شاید بتوانیم بگوییم یک پژوهش انتزاعی و ذهنی برای محققین خوب و مطلوب باشد اما به هیچ عنوان آن کارآمدی لازم را نخواهد داشت.

جوادی آملی با انتقاد از کسانی که تحقیق و ژرف نگری را بجای سنت، یک بدعت می‌دانند و به بعضی از نگرش‌های عمیق و ژرف، بها نمی‌دهند، لایه‌برداری، عمق‌یابی و ژرف‌نگری را لازمۀ فعالیت‌های پژوهشی دانست که آثار مثبت و ارزشمندش به جامعه برمی‌گردد و جامعه از آن منتفع می‌شود.

وی اصرار بر اراده‌ای که در جمهوری اسلامی ایران نسبت به عمق یابی، ژرف نگری و توسعۀ مباحث نظری وجود دارد را وظیفۀ همگان برشمرد و ادامه داد: هر چه پژوهش‌ها عمیق‌تر باشد، لایه‌های زیرینِ حقایق، بهتر کشف می‌شود و کارآمدی آن بهتر خواهد بود.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی، امانت امام راحل، خون شهدا و فداکاری ملت ایران است، گفت: این میراث بزرگ باید برای جامعه اسلامی بماند. هرمقدار از اسلامیت و جمهوریت کاسته شود، خیانت به امام و خون شهداست و هرچه این دو عنصر تقویت شود، نزدیکتر شدن به اندیشه و آرمان امام است.

وی گسست بین دانشمندان و علمای «علوم اسلامی» و «علوم انسانی» را زمینۀ بروز آسیب‌هایی دانست که آثار سوء آن در جامعه ملاحظه می شود و گفت: تنها راه حل آن این است که حوزه، پژوهش‌های خود را معطوف به علوم‌انسانی انجام دهد تا مثمر ثمر باشد.

*پژوهش موفق حتما باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد

در ادامه این نشست، سید عباس موسوی تبار معاون رسانه بنیاد علوم وحیانی اسرا‌ء دنیای پژوهش را یک سرمایه گذاری عالمانه و پُرسود دانست و گفت: هر کشوری که سرمایه‌گذاریِ پژوهشی داشته باشد، سود زیادی برده است.

وی با تاکید بر اینکه پژوهش و تولید محتوای مفید و سازنده، ضرورت هر جامعه است افزود: هر پژوهشی که مبتنی بر اصل روشنگری و منطبق با نیازهای جامعه باشد، سرانجام آن، جریان‌سازی فرهنگی واجتماعی خواهد بود.

معاون رسانه‌ای بنیاد بین‌المللی اسراء، توجه به نتیجه بخش بودن پژوهش را از ویژگی‌های یک پژوهشگر موفق دانست و گفت: پژوهشی که در کتابخانه‌ها خاک بخورد، پژوهشگر موفقی نداشته است.

وی با بیان اینکه پژوهش موفق، حتما باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد، پژوهشگر موفق را کسی دانست که مسائل و معضلات جامعه و اجتماع را رصد کند و سپس درقالب رسانه آن را مطرح نماید.

موسوی تبار با اشاره به اینکه پژوهش‌هایی که پیوست رسانه‌ای نداشته باشند موفق نیستند، پژوهش و رسانه را دو مقوله مستقل و جدا از هم دانست و گفت: اگر هماهنگی لازم بین پژوهش و رسانه صورت بگیرد، ضریب نفوذ امر پژوهش بالا می‌رود و در نتیجه هر پژوهش، منجر به یک جریان‌سازی و آگاهی بخشی خواهد شد.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، پژوهش بدون رسانه را همچون پژوهشی در کنج و زاویه کتابخانه‌ها دانست و گفت: هر اثری که تولید و تدوین شد؛ اما به مرحله رسانه نرسید، تاثیر خودش را از دست خواهد داد.

*فعالیت ۱۰۰ پژوهشگر در بنیاد بین المللی اسراء

 وحید احمدی معاون فناوری اطلاعات و رسانۀ بنیاد علوم وحیانی اسراء نیز در این نشست با بیان اینکه جایگاه و نقش فناوری اطلاعات در رسانه و پژوهش، بر کسی پوشیده نیست گفت: ما در بنیاد اسراء سعی کرده‌ایم نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم و بر همین اساس، تلاش کرده‌ایم تا فعالیت‌هایی که در بنیاد اسراء صورت می‌گیرد، به کمک فناوری اطلاعات، صحیح‌تر ودقیق‌تر باشد.

وی خروجی فعالیت‌های پژوهشی بنیاد اسراء را یک سیستم نرم افزاری یک‌پارچه معرفی کرد و افزود: سامانۀ جامع مدیریت منابع سازمان، بخش های مختلف بنیاد اسراء اعم از سامانه های اداری – مالی و فعالیت‌های آموزشی را پشتیبانی می‌کند.

معاون فناوری اطلاعات و رسانۀ بنیاد بین‌المللی اسراء با اشاره به تولید نرم افزار «کتابخانۀ جامع اسراء» که شامل تمام آثار حضرت آیت الله‌ العظمی‌ جوادی آملی می‌شود گفت: این نرم افزار اساسا برای پژوهشگران تولید شده و انواع جست وجوهای پیشرفته که مورد نیاز پژوهشگران هست، در آن وجود دارد. 

وی مباحث آموزشی را یکی دیگر از محورهایی که بنیاد اسراء بدان اهتمام دارد معرفی نمود و ابراز امیدواری نمود: آینده ای که برای بنیاد بین‌المللی اسراء پیش‌بینی می‌کنیم، آینده‌ای موثرتر وکاربردی‌تر از قبل، خواهد بود.

احمدی سرمایۀ پژوهشی این بنیاد را، حضور قریب به ۱۰۰ پژوهشگر با ۱۰۷ پروژۀ پژوهشی اعلام کرد و گفت: برخی از پروژه ها گاهی تا چند سال زمان می‌برد تا به محصولی قابل ارائه تبدیل شود.

وی در پایان، سه پروژۀ فاخر «رحیق مختوم»، «شرح حکمت متعالی» و «عقلانیت شهود» را از آثار ماندگار آیت الله جوادی آملی دانست و گفت: «تفسیر تسنیم»، مشهورترین کاری است که در بنیاد بین‌المللی اسراء انجام گرفته و کتاب برگزیدۀ جهان اسلام در سازمان کنفرانس اسلامی آی سیسکو به شمار می رود.

انتهای پیام

لینک این خبر در فارس

 

خبرگزاری تسنیم

پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی ظهر امروز در مراسم رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی اظهار داشت: محصول تحقیق باید کارآمد و اثربخشی لازم در اجتماع را داشته باشد، این موضوع باید موردتوجه قرار بگیرد که ژرف‌نگری و تحقیق رسالت مهم پژوهشگران است.

وی افزود: تحقیق یعنی به‌حق رسیدن و تبعاتی که این لایه‌برداری ایجاد می‌کند آثار ارزشمند آن به جامعه بازمی‌گردد و بنیادی‌ترین لایه‌های جامعه را کار پژوهش و تحقیق رقم می‌زند.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء بیان کرد: برخی تحقیق و ژرف‌نگری را بدعت می‌دانند درصورتی‌که سنت است و این موضوع سبب می‌شود فضای تحقیق کند شود، همگان باید در اراده‌ای که در کشورمان وجود دارد اصرار کرده و توسعه مباحث نظری را اصل دانسته و هرچه پژوهش‌ها عمیق‌تر و لایه‌های زیرین بهتر کشف شود کارآمدی آن بهتری خواهد داشت.

جوادی آملی عنوان کرد: نسبت بین علوم اسلامی و انسانی چه چیزی است، درزمینهٔ عمق‌یابی که در فضای علم و اصول و فلسفه شده دستاوردهای مهمی در فضای علمی رسیده است، نسبت به ژرف‌نگری و عمق‌یابی و برداشتن لایه‌های زیرین که رسالت پژوهش است این اصل را باید پذیرفت و به آن تأکید کرد.

 آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین علوم رسالت خود را  تحریر می‌دانند

استاد حوزه علمیه ادامه داد: آیت‌الله جوادی آملی همواره سعی‌شان این بوده که علم را بشکافد و در آثار ایشان این موضوع قابل‌مشاهده است و در تحقیقاتی که به دست آوردند تحریر علوم است، آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین رسالت خود را در باب تحریر می‌دانند.

وی تصریح کرد: علوم اسلامی آن دسته از علومی هستند که برگرفته از قرآن و سنت معصومین(ع) هستند البته به‌گونه‌ای استنباط اتفاق می‌افتد که در سطح یک علوم مطرح شود.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: حوزه‌های علمیه رسالت دارند در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام کنند که علم فقه و فلسفه و کلام می‌شود.

جوادی آملی بیان کرد: قانون اساسی از قانون نانوشته‌ای به نام فقه نوشته‌شده است، فقه دانش غنی اسلامی و مولود حوزه‌های علمیه است و منبعی برای نوشتن قانون اساسی شده است، در ابتدای انقلاب خبرگان مبتنی بر علوم اسلامی علم اسلامی مبتنی بر قانون و حقوق ساختند و کار بسیار سنگینی انجام شد.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: همه اقشار باید در مجلس شورای اسلامی نماینده داشته باشند واصلی‌ترین حیثیتی که برای نمایندگان وجود دارد این است که قانونی تنظیم کنند که آن قانون برای جامعه مفید باشد.

وی بابیان اینکه حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی تولیدات خود را انجام دهند، گفت: تولیدکنندگان علوم اسلامی الزاماً توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزه‌های علمیه باید این نقص را برطرف کرد، انتظار داریم علوم اسلامی محیط را اداره کند ولی اداره‌اش در اختیار علوم انسانی است.

 پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد

جوادی آملی  افزود: پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی ما قرار دارد و اگر بخواهیم واژه‌ای نزدیک به قرآن کریم داشته باشیم واژه تدبر است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به جایگاه علمی آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: آیت‌الله جوادی آملی در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی از ابتدا فعالیت داشتند و از محضر  علما و اساتید و شخصیت‌های یگانه‌ای بهره بردند، بهترین و ارزشمندترین آثار را به‌تبع اساتید بزرگوار خود تولید و نوشتند و در آرشیو بنیاد اسرا دستخط‌هایی از 60 سال پیش ایشان وجود دارد.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: از سال 1330  قلم آیت‌الله جوادی آملی کارکرد و تا امروز ادامه دارد و این قلم به دعای مردم قلم اعجازانگیزی است و هم‌زمان در کنار فعالیت‌های قلمی برنامه‌های بیانی دارند و یک‌لحظه در طول 70 سال از تدریس جدا نبودند همان‌گونه که امروز درس خارج فقه در بحث ارث را تدریس می‌کنند.

وی بابیان اینکه امروز شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، گفت: ازجمله اقدامات مبارک، بحث تفسیر تسنیم است که این موضوع به مدت 40 سال ادامه دارد و این متعلق به جهان اسلام است، در پایان شهریور سال 1401 همه تحقیقات درزمینهٔ تسنیم را ارائه خواهیم داد و این موضوع از آرزوهای آیت‌الله جوادی آملی بود و این‌که این دوره تفسیری به نهایت برسد.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء افزود: جامعه اسلامی بلند پروازانه می‌تواند در فضای تفسیر سخن بگوید و کار کند، در موضوع حکمت و کلام و عرفان جای کار زیاد است.

جوادی آملی بیان کرد: نظام اسلامی باید مبتنی بر اندیشه و منشورات امام راحل باشد، نسبت بین حوزه و دانشگاه نسبت حقیقی و منطقی است و چون این نسبت به‌درستی برقرار نیست گسست در جامعه طبیعی است و هرکدام راه خود را می‌روند و نمی‌توانیم منبع در یکجا وتواید در جای دیگر باشد و آثار سو این موضوع در جامعه ملاحظه می‌شود.

استاد حوزه علمیه بابیان اینکه حوزه علمیه باید معطوف به علوم انسانی پژوهش‌های خود را انجام دهد تا مؤثر باشد،افزود:  صاحبان علوم انسانی خود را به اندیشه‌های علوم اسلامی نزدیک کنند همان‌گونه که قانون اساسی خود را به فقه نزدیک کرد، آسیب اصلی این است که از اندیشه و مبانی امام خمینی دور شده‌ایم.

وی ادامه داد: کار ترجمه مجموعه تسنیم از سال 1360 آغاز و امسال به پایان رسید و هم‌زمان فعالیت‌های تحقیقی انجام می‌شد ولی شکل کار 10 الی 15 سال پس از تدریس به قلم رسید، نخستین کتاب‌های تفسیر تسنیم را در سال‌های 1365 داشتیم درصورتی‌که حضرت استاد از سال 1360 فعالیت را آغاز کردند، کتابی که پس از المیزان علامه طباطبایی از طرف آیت‌الله جوادی آملی می‌آید باید افق‌های وسیع مدنظر قرار بگیرد.

  پایان امسال و یا سال 1402 هشتادمین جلد مجموعه کتاب‌های تفسیر تسنیم آماده چاپ می‌شود  

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: شرایط فعلی این است که جلد 61 تفسیر تسنیم زیر چاپ است و مجموع آن به 80 جلد می‌رسد و پایان سال 1400 و یا درنهایت 1402 همه 80 جلد توسط آیت‌الله جوادی آملی آماده می‌شود.

جوادی آملی گفت: امام خمینی(ره) با تأکید فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد و خون شهدا و تلاش و کوشش ملت بزرگوار برای این است که انقلاب اسلامی برای جامعه بماند و هر میزانی که از اسلامیت و جمهوریت کاهش پیدا کند خیانت به خون شهدا و نظام  اسلامی است، هر میزان که جمهوریت و اسلامیت تقویت شود نزدیک شدن به افکار و آرمان‌های امام است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به اهمیت عدالت در اسلام خاطرنشان کرد: رسالتی که برای انبیای الهی بیان‌شده برای این است که جامعه به عدل برسد و جامعه‌ای که به این موضوع برسد رشد خود را پیدا می‌کند، مباحث تربیتی زیادی داریم ولی مهم‌ترین هدفی که جامعه نورانی و فاخر را محقق می‌کند عدالت است وتا عدالت اتفاق نیفتد هیچ‌کدام از آن‌ها محقق نمی‌شود.

انتهای پیام

لینک این خبر در تسنیم

 

خبرگزاری ایکنا

واعظ جوادی‌آملی تبیین کرد؛

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی‌آملی، رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، امروز، ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این مؤسسه برگزار شد، بیان کرد: مسئله پژوهش و تحقیق شامل ژرف‌نگری و عمق‌یابی پدیده‌هایی که در نظام تکوین وجود دارد، می‌شود‌.

وی با بیان اینکه پژوهش انتزاعی در جوامع بشری کارآمدی لازم را ندارد، افزود: ژرف‌نگری و لایه‌برداری از حقایق تکوینی مسئولیت پژوهشگران است و هرچقدر این عمق‌یابی بیشتر باشد ضمن تحقیق، آثار مثبت و ارزشمند آن در جامعه پدیدار می‌شود. امروزه جامعه باید ژرف‌نگری و عمق‌یابی در پدیده‌های مختلف هستی را بپذیرد و آثار پژوهشی کارآمدی تولید شود.

واعظ جوادی‌آملی ادامه داد: برخی افراد تحقیق و ریشه‌یابی به‌ویژه در حوزه علوم وحیانی را بدعت می‌نامند و برنمی‌تابند؛ لذا همگان بر این اراده‌ای که در نظام جمهوری اسلامی است تأکید کنیم که عمق‌یابی و توسعه در مباحث نظری را اصل بدانیم.

وی با بیان اینکه هرچقدر پژوهش‌ها عمیق باشد در جامعه کارآمدی بیشتری دارد تصریح کرد: ویژگی عمق‌یابی و ریشه‌یابی پدیده‌ها در نظام‌های علمی حوزه‌های علمیه در گذشته وجود داشت. عمق‌یابی در دانش فلسفه که به دستاوردهای مهمی در فضای علمی راه پیدا کرده است نشان می‌دهد که در جامعه ما، درخشش علمی وجود داشته و بیانگر آن است که تحقیق و پژوهش در جامعه ما یک سنت دیرینه است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه تحریر علم توسط استاد جوادی آملی گواه خصیصه ریشه‌یابی و ژرف‌نگری در اوست، ادامه داد: رسالت آیت‌الله جوادی آملی نه تنها در تشریح علم بلکه در تحریر علوم و اصول است و این بازشدن و تحریر علم محصول سال‌ها تجربه و فعالیت علمی گسترده است.

وی به تشریح علوم اسلامی برگرفته از قرآن و سنت و علوم انسانی اشاره کرد و گفت: رسالت حوزه‌های علمیه این است که در انواع و اقسام علوم اسلامی بکوشند و هرآنچه که از کتب قرآن و سنت می‌توانند در قالب فلسفه و کلام براساس عقل و استدلال استنباط و منتشر کنند.

تولید علوم اسلامی فقط وظیفه حوزه‌های علمیه نیست

واعظ جوادی‌آملی تصریح کرد: علوم انسانی باید مبتنی بر علوم اسلامی تبیین شده و در سطوح مختلف جامعه اجرا شود اگرچه انتظارها از حوزه‌های علمیه در تولید علوم اسلامی به حق است اما این انتظار تنها معطوف به آن‌ها نیست و به جامعه و مجریان امر نیز برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه قانون اساسی از یک قانون نانوشته فقه گرفته شده است، تصریح کرد: اصلی‌ترین حیثیت نمایندگان مجلس آن است که مبتنی بر مباحث علوم اسلامی قوانینی تدوین کنند تا برای جامعه مفید باشد اما در حال حاضر گسستی میان علوم اسلامی و علوم انسانی رقم خورده است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء به دو نقص اشاره و اظهار کرد: نقص اول آن است که تولیدکنندگان علوم اسلامی الزاما توجهی به علوم انسانی ندارند که در حوزه‌های علمیه باید این نقص شناسایی و مرتفع شود. نقص دوم آن است که علوم انسانی که امروزه در جوامع علمی به‌کار گرفته می‌شود متفاوت از علوم اسلامی است و خروجی‌های آن را نیز نظاره‌گر هستیم و این شکاف میان این دو علوم جدی است.

وی با بیان اینکه علوم اسلامی تولید شده در حوزه‌های علمیه در حال خاک خوردن است، تصریح کرد: حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی، علوم اسلامی را تولید کنند و صاحبان علوم انسانی متأثر از علوم اسلامی قانون‌گذاری کنند.

واعظ جوادی‌آملی با اشاره به اینکه نگرش‌های عقلی خاص در آثار پژوهشی امروز جامعه وجود دارد، یادآور شد: از تمام تحقیقات در باب تفسیر تسنیم آیت‌الله جوادی‌آملی تا پایان شهریورماه ۱۴۰۱ در ۸۰ جلد رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک این خبر در ایکنا

 

 

خبرگزاری ایکنا

پژوهش بدون رسانه، در کتابخانه‌ خاک می‌خورد

به گزارش ایکنا از قم، سیدعباس موسوی تبار، معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، بیان کرد: در دنیای پژوهش سرمایه‌گذاری عالمانه می‌تواند پرسود باشد؛ تولید پژوهش‌های مبتنی بر اصل روشنگری و مطابق با نیازهای روز جامعه ضرورت هر جامعه‌ای است.

وی افزود: یک پژوهشگر موفق به نتیجه‌بخش بودن پژوهش باید نگاه ویژه داشته باشد؛ پژوهش موفق پیوست رسانه‌ای دارد و صرفا در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: هر پژوهشی باید منجر به جریان‌سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است و پژوهش بدون رسانه یعنی پژوهشی کُند که در کنج کتابخانه‌ها جای دارد.

موسوی تبار گفت: پژوهشی دقیق با یک رسانه غیرمغرضانه مدینه فاضله‌ای را رقم می‌زند لذا پژوهشی به مقصود نمی‌رسد که اصحاب رسانه در خدمت پژوهش باشند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ای که اهل تحقیق و پژوهش نباشد رسانه معتبری نخواهد شد، تصریح کرد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشویق جوانان به علم‌گرایی با شبکه‌های رسانه‌ای از جمله ابزار رسانه است که می‌تواند در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهد.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه پژوهشی که در رکاب رسانه باشد به موفقیت رسیده است، یادآور شد: جاده رسانه‌ای و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه نیست، بلکه یک جاده یک‌طرفه و در دست صاحبان قدرت است و متاسفانه در این صورت شاهد نتایج خوبی نخواهیم بود.

انتهای پیام

لینک این خبر در ایکنا

 

خبرگزاری حوزه

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء:

نیازمند پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم

تصاویر/ نشست خبری بمناسبت هفته پژوهش در بنیاد بین المللی اسراء

حوزه/ رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی طی سخنانی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش که در سالن جلسات این بنیاد برگزار شد، با تأکید بر اهمیت و ضرورت توجه به مقوله پژوهش در دنیای امروز اظهار داشت: یکی از مهم ترین الزامات در این عرصه آن است که پژوهش بر اساس رویکرد عمیق و نیازهای جامعه صورت گرفته و پژوهشگران و نهادهای پژوهشی به خصوص به دنبال کارآمدی و اثربخشی لازم در این باره باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به لایه های عمیق تر در فعالیت های پژوهشی افزود: شکی وجود ندارد که به هر میزان که پژوهش‌های صورت گرفته عمیق‌تر باشد و کشف علم در لایه های زیرین مورد توجه قرار گیرد، به همان میزان شاهد اثرگذاری بیشتر و ارتقای سطح کارآمدی خواهیم بود.

این استاد حوزه علمیه همچنین با اشاره به ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی گفت: یکی از رویکردهای جدی بنیاد علوم وحیانی اسراء و تأکید شخص آیت الله العظمی جوادی آملی، توجه به همین مساله بوده است و این که علوم انسانی و اسلامی بتوانند در نهایت به مسایل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی عنایت لازم را داشته باشند.

وی بیان داشت: اساساً رسالت حوزه‌های علمیه این است که در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام نمایند و به کارآمدی و نیازهای جامعه توجه داشته باشند.

رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء همچنین با تأکید بر این که نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم، گفت: رویکرد حضرت آیت‌الله جوادی آملی همواره بر این بوده که علم را بشکافند، کما این که در پژوهش ها و آثار قلمی و تحریر علوم از سوی ایشان، این مساله بسیار مشهود است و لذا پژوهشگران و فعالان این بنیاد نیز به تأسی از ایشان در همین راستا تلاش می کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی تولیدات خود را انجام می دهند، افزود: یکی از مشکلات جدی ما این است که الزاماً تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزه‌های علمیه باید این نقص را برطرف نمود چرا که در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی است که می توان نیازها را به درستی شناخت و در جهت رفع نواقص و خلأها اقدام کرد.

وی تصریح کرد: تحقیقات و پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی صورت گیرد، کما این که در منابع قرآنی از تعبیر تدبر در این باره استفاده شده است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء همچنین با اشاره به جایگاه علمی بسیار ممتاز آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: معظم له در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی از ابتدا فعالیت داشته اند و از محضر علما و اساتید و شخصیت‌های یگانه‌ای بهره برده اند و لذا بهترین و ارزشمندترین آثار را به ‌تبع اساتید بزرگوار خود نگاشته اند، کما این که در آرشیو این بنیاد، دستخط‌هایی از ۶۰ سال پیش ایشان وجود دارد.

وی افزود: از سال ۱۳۳۰ هجری شمسی تاکنون، قلم حضرت آیت‌الله جوادی آملی بدون وقفه کارکرده و این قلم به لطف الهی و دعای مردم، قلم اعجازانگیزی است و هم‌زمان در کنار فعالیت‌های قلمی برنامه‌های بیانی دارند و یک‌لحظه در طول ۷۰ سال از تدریس جدا نبوده اند همان‌گونه که امروز درس خارج فقه ایشان در بحث ارث ادامه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی همچنین با بیان این که امروز شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، بیان داشت: ازجمله اقدامات مبارک، بحث تفسیر تسنیم است که این موضوع به مدت ۴۰ سال ادامه دارد و این افتخار بزرگ متعلق به جهان اسلام است و ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده همه تحقیقات مربوط به این کار علمی به پایان رسیده و آثار باقی مانده منتشر می شوند.

لینک خبر خبرگزاری حوزه

 

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌اللهی

حوزه/ معاون آموزش و پژوهش بنیاد علوم وحیانی اسراء گفت: یکی از اهداف ما در این بنیاد آن است که اندیشه و آثار گرانسنگ حضرت آیت الله جوادی آملی را عمومی سازی کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌اللهی طی سخنانی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش که در سالن جلسات این بنیاد برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: به موازات تنظیم و چاپ آثار این مرجع تقلید و مفسر برجسته قرآن کریم و تدوین منظومه علمی ایشان به دنبال عمومی‌سازی اندیشه و آثار معظم له هستیم تا به این وسیله محتوای آن برای همه افراد جامعه به خصوص نسل جوان قابل فهم و درک باشد.

وی همچنین با اشاره به این که در حال حاضر جلد هفتادم مجموعه تفسیر تسنیم به همت انتشارات بنیاد علوم وحیانی اسراء زیر چاپ است، افزود: ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده فعالیت های علمی و پژوهشی مربوط به این تفسیر به پایان می رسد و پیش بینی می کنیم حداکثر تا ابتدای سال ۱۴۰۲ جلد هشتادم نیز آماده چاپ شود.

معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: ما در این بنیاد، ۱۱ رشته تخصصی داریم و تلاش می‌شود که این ها به‌صورت پژوهش محور باشد، ضمن آن که حدود ۱۱۵ استاد و پژوهشگر در این بنیاد مشغول به فعالیت هستند.

وی یادآور شد: در مراکز حوزوی دکتری پژوهش محور نداریم و رشته‌های آموزشی حوزه همواره آموزش محور است و لذا ما برای ۳ رشته درخواست دکتری پژوهش محور کرده‌ایم تا دانش‌آموختگان با محوریت امر پژوهش، آموزش‌های لازم را فرا بگیرند.

سید عباس موسوی تبار، معاون رسانه این بنیاد نیز با اشاره به اهمیت و سودمندی فوق العاده پژوهش در دنیای امروز و به خصوص در راستای تولید علم گفت: در عرصه پژوهش، سرمایه‌گذاری عالمانه و هدفمند می‌تواند بسیار پرسود باشد، به شرط آن که مبتنی بر مسایل و نیازهای روز جامعه باشد.

وی خاطرنشان کرد: هر پژوهشی باید منجر به جریان سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است، چرا که پژوهش بدون رسانه به هدف مورد نظر نمی رسد.

وحید احمدی، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد اسراء نیز در این نشست با اشاره به حضور ۱۰۰ پژوهشگر در این بنیاد گفت: ۱۰۷ پروژه پژوهشی در این بنیاد انجام‌شده که خروجی و محصول برخی از آن‌ها تا پایان امسال رونمایی می‌شود.

لینک خبر در خبرگزاری حوزه

 

خبرگزاری رسا

موسوی تبار:

پژوهش ها با کمک رسانه منجر به جریان سازی و آگاهی بخشی می شود

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، سیدعباس موسوی تبار، معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، بیان کرد: در دنیای پژوهش سرمایه‌گذاری عالمانه می‌تواند پرسود باشد؛ تولید پژوهش‌های مبتنی بر اصل روشنگری و مطابق با نیازهای روز جامعه ضرورت هر جامعه‌ای است.

وی افزود: یک پژوهشگر موفق به نتیجه‌بخش بودن پژوهش باید نگاه ویژه داشته باشد؛ پژوهش موفق پیوست رسانه‌ای دارد و صرفا در گوشه کتابخانه خاک نمی‌خورد.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: هر پژوهشی باید منجر به جریان‌سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است و پژوهش بدون رسانه یعنی پژوهشی کُند که در کنج کتابخانه‌ها جای دارد.

موسوی تبار گفت: پژوهشی دقیق با یک رسانه غیرمغرضانه مدینه فاضله‌ای را رقم می‌زند لذا پژوهشی به مقصود نمی‌رسد که اصحاب رسانه در خدمت پژوهش باشند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ای که اهل تحقیق و پژوهش نباشد رسانه معتبری نخواهد شد، تصریح کرد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشویق جوانان به علم‌گرایی با شبکه‌های رسانه‌ای از جمله ابزار رسانه است که می‌تواند در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهد.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه پژوهشی که در رکاب رسانه باشد به موفقیت رسیده است، یادآور شد: جاده رسانه‌ای و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه نیست، بلکه یک جاده یک‌طرفه و در دست صاحبان قدرت است و متاسفانه در این صورت شاهد نتایج خوبی نخواهیم بود.

لینک این خبر در رسا


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات