11 09 2017 272624 شناسه:
image
آیت الله حسینی بوشهری در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه آمل::

تبیین شاخص های حوزه مطلوب/ توجه به اصالت ها در کنار توجه به تحول

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم آغاز سال تحصیلی جدید(97-96) حوزه های علمیه شهرستان آمل، تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری امام جمعه شهر مقدس قم و عضو شورای عالی حوزه های علمیه قم، در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم آغاز سال تحصیلی جدید(97-96) حوزه های علمیه شهرستان آمل، تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری امام جمعه شهر مقدس قم و عضو شورای عالی حوزه های علمیه قم، در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل برگزار شد.

آیت الله حسینی بوشهری در این مراسم با اشاره به ایام پر خیر و برکت عید سعید غدیر خم بیان داشت: در قرآن تنها در سه مورد خداوند در قبال نعمتی که به انسان داده است بر او «منت» گذاشته که این منت گذاشتن، نشانه این است که خداوند نعمت بسیار گرانسنگی را به انسان عطا کرده است.

وی ادامه داد: نعمت هایی که خداوند به خاطر آن بر انسان منت گذاشته، یکی نعمت «اسلام» است، دیگری نعمت «نبوت» و سومین نعمت، نعمت «ولایت» است و چون نعمت ولایت نعمت تام و تمام است لذا عید سعید غدیر به عنوان بالاترین اعیاد می باشد.

امام جمعه شهر مقدس قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه دیرینه حوزه های علمیه در حفظ و صیانت از ساحت دین اذعان داشت: هسته اصلی حوزه های علمیه از زمان خود نبی اکرم(ص) تشکیل شد. بعد از ایشان اصحاب بزرگ ایشان در محضر امیر المومنین(ع) به تحصیل علم پرداختند و به همین ترتیب سایر ائمه(ع) با توجه به اقتضائات زمان خود این مسیر تربیت شاگردان را ادامه دادند تا اوج آن در زمان امام صادق علیه السلام که حوزه به آن رشد و بالندگی رسید. بعد از این مرحله این مسیر با فراز و فرودهایی ادامه می یابد تا می رسیم به عصر غیبت کبری.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه قم خاطرنشان کرد: در زمان غیبت کبری، نقش علمای بزرگ که همواره برای رشد حوزه های علمیه و تربیت طلاب تلاش و اهتمام وافر داشتند بسیار دارای اهمیت است، اما سوال مهم این است که علمای بزرگ ما دنبال تاسیس چه حوزه علمیه ای بودند؟! یعنی حوزه مطلوب، باید دارای چه شاخص هایی باشد؟!

آیت الله حسینی بوشهری اذعان داشت: در این خصوص سه نگاه وجود دارد؛ از یک منظر، حوزه می تواند حوزه بی تحرک و راکدی باشد که نگاهی همواره به گذشته دارد و از اقتضائات روز بی خبر و از تحول و نوآوری گریزان است. در نگاهی دیگر برخی دنبال حوزه مدرن هستند که کاملا از گذشته خود غافل است و با آن مخالفت می ورزد و می خواهد گذشته را به صورت کامل کنار بگذارد. اما فارغ از این دو نگاه افراطی، حوزه ای مطلوب است که دارای شاخص های خاصی باشد.

وی در بیان و تشریح شاخص های حوزه علمیه مطلوب بیان داشت: حوزه مطلوب اصالت های حوزوی را در نظر دارد چشم خود را به گذشته نمی بندد اما از سوی دیگر نیاز مخاطب و مقتضائات زمان را نیز در نظر می گیرد، همواره گذشته را می بیند و از سویی نیازهای امروز را نیز می بینند و از سوی دیگر از آینده نیز غافل نیست و برای آینده برنامه ریزی می کند و بر نامه دارد.

امام جمعه شهر مقدس قم ادامه داد: حوزه باید همواره توجه به اصالت ها و توجه به تحول را همزمان مد نظر داشته باشد. حوزه مطلوب، زمان زده نیست بلکه آگاه به زمان است، اسیر فرهنگ و رسوم نیست بلکه از بالا نیازهای حقیقی جامعه را می بیند و برای آنها برنامه ریزی دارد، تنها یک بعدی نمی اندیشد، منحصر به فقه و اصول نیست، جایگاه فقه و اصول محترم است اما سایر علوم نیز باید در حوزه به صورت جدی حضور داشته باشند. حوزه مطلوب از هر جهت اخلاق محور است لذا خروجی حوزه باید تقوا و خداترسی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایت امیر المومنین علی علیه السلام ابراز داشت: حضرت امیر علیه السلام در نهج البلاغه ویژگی هایی را برای جویندگان علم بر می شمارد که در خصوص طلاب مصداق بیشتری دارد حضرت می فرماید طلبه باید روح پرسشگری داشته باشد، پر کار باشد و تلاش و کوشش فراوان داشته باشد، تهذیب نفس داشته باشد، همواره حرمت اساتید خود را حفظ کند و در نهایت همه اینها را از خداوند طلب کند، مجموعه این ویژگی ها در کنار داشتن یک نگاه جهانی ویژگی های طلبه مطلوب حوزه های علمیه می باشد که یک طلبه باید همواره این نکات را مد نظر داشته باشد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات