03 07 2017 274155 شناسه:
image
مصاحبه با دبیر طرح ملی ملکوت؛

تشریح جزییات و برنامه های جشنواره «ذوی القربی»

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طرح ملی ملکوت، در سال جاری جشنواره ملی «ذوی القربی» را با محوریت آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار می نماید. جهت اطلاع از جزئیات بیشتر این جشنواره ملی با دکتر ابوالفضل خراسانی دبیر طرح ملی ملکوت به گفتگو نشسته ایم.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طرح ملی ملکوت، در سال جاری جشنواره ملی «ذوی القربی» را با محوریت آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار می نماید. جهت اطلاع از جزئیات بیشتر این جشنواره ملی با دکتر ابوالفضل خراسانی دبیر طرح ملی ملکوت به گفتگو نشسته ایم. در ادامه توجه شما را به این مصاحبه جلب می نماییم:

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: با سلام و تشکر از وقتی که اختصاص دادید. ابتدا، در خصوص مهمترین برنامه های طرح ملی ملکوت در سال جاری توضیحاتی را ارائه بفرمایید.

دکتر خراسانی: بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تشکر از مجموعه پایگاه اطلاع رسانی اسراء، به جهت انعکاس مطلوب اخبار طرح ملی ملکوت، باید عرض کنم، ما برای سال 96 چند برنامه اصلی را طراحی کردیم که مهمترین آنها جشنواره «ذوی القربی» است، که در ادامه بیشتر به توضیح آن خواهم پرداخت. برنامه مهم دیگری که در نظر داریم، جشنواره پایان نامه هایی هست که مرتبط با اندیشه های آیت الله العظمی جوادی آملی نگارش شده اند، سومین برنامه ما، فرایند تولید «الگوی بازار اسلامی» هست که یک کلان پروژه است، برنامه دیگری که طراحی شده در واقع مساله «تولید علم، هویت علم و الگوی ارتباطی معلم و دانش آموز»، می باشد. برنامه دیگری که برای امسال طراحی شده، «سبک زندگی قرآنی» هست که بر مبنای کتاب ارزشمند «مفاتیح الحیات» آیت الله العظمی جوادی آملی طراحی شده است و در نهایت برنامه دیگری که طراحی و برنامه ریزی کرده ایم، موضوع «آموزش منهج تفسیری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی» است که این طرح نیز برای ما بسیار اهمیت دارد و در حال پیگیری آن هستیم. این موارد اهم برنامه هایی بود که ما در سال 96 جزء دستور کار داریم.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در خصوص جشنواره ذوی القربی لطفاً توضیحات بیشتری ارائه بفرمایید.

در خصوص جشنواره ذوی القربی باید این نکته را یادآور شوم که سالهای قبل جشنواره های ما با نام ملکوت برگزار می شد، اما الان چون خود طرح به عنوان طرح ملی ملکوت نام گرفته است، جشنواره امسال با عنوان ذوی القربی با محوریت معارف اهل بیت علیهم السلام برگزار می شود. امسال در واقع سومین جشنواره ما از سلسله جشنواره های طرح ملکوت می باشد. این جشنواره در سه بخش عمومی، میانی و نخبگانی برگزار می شود. بخش عمومی و میانی با محوریت کتاب «ادب فنای مقربان(جلد یک)» برگزار می گردد. در این بخش، مسابقه به صورت مکاتبه ای و اینترنتی در قالب 50 سوال از بخش های گزینش شده کتاب «ادب فنای مقربان(جلد یک)» برگزار خواهد شد. که این کتاب در واقع شرح زیارت جامعه کبیره می باشد.

 اما در بخش نخبگانی، همه آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی از جمله تمام مجلدات کتاب ادب فنای مقربان مد نظر جشنواره است و رقابت در بخش های تدوین کتاب، تدوین مقاله مخصوصا مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی و سایر بخش های در نظر گرفته شده، برگزار خواهد شد.

همچنین بخش خلاصه نویسی کتاب ادب فنای مقربان (جلد یک)، بخش ادبی هنری شامل شعر، داستان، نقاشی و بخش وبلاگ نویسی از دیگر بخش های جشنواره امسال ما می باشند.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مهمترین محورهای جشنواره ذوی القربی را بفرمایید.

یکی از محورهای  اصلی جشنواره، «مبانی اهل بیت علیهم السلام در قرآن» است که در ذیل این محور، موضوعاتی مانند: «انسان کامل، جانشین خداوند»، «عصمت و طهارت اهل بیت(ع)»، «مودّت اجر رسالت»، «همتایی قرآن و اهل بیت(ع)» قرار دارد.

 محور دوم؛ «نقش اهل بیت علیهم السلام در اسلام» می باشد، که بحث هایی مانند: پاسداری و صیانت از اسلام ناب، شکوفایی عقل، اهل بیت(ع) هدایتگر انسان در همه اعصار، امر به معروف و نهی از منکر و استقرار عدالت اجتماعی قرار می گیرد.

محور سوم، امام حسین (ع) است، چون این جشنواره از نظر زمانی با ایام محرم تلاقی می کند لذا مباحث مربوط به امام حسین علیه السلام را به صورت ویژه در دستور کار داریم تا بتوانیم از فرصت محرم و صفر استفاده کنیم. مبانی قرآنی نهضت حسینی، ویژگی های نهضت امام حسین (ع) ، نفس مطمئنه بودن امام حسین(ع)،  تجلی عرفان در نهضت امام حسین(ع)، غیرت حسینی و عفت زینبی و عزت حسینی، مدیریت بحران در نهضت حسینی و پیامهای نهضت امام حسین (ع) از جمله موضوعات این محور است و محور چهارم این جشنواره، وظیفه مردم در قبال امام حسین (ع) هست.

همه محور ها و سرفصل های جشنواره به گونه ای انتخاب شده اند که علاقمندان می توانند از آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی بهره ببرند به عنوان مثال ما ذیل مباحث مربوط به موضوع امام حسین(ع)، کتاب «کوثر کربلا»، «شمیم ولایت»، «شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی» و کتاب «گنجور عشق» را از مجموعه آثار حضرت استاد در اختیار داریم و مضافاً به این که خود کتاب ادب فنای مقربان، یک منبع بسیار قوی برای شناخت اهل بیت(ع) می باشد.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طرح ملی ملکوت در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران نیز حضور داشت. در این خصوص توضیحاتی را ارائه بفرمایید.

 یکی از اقداماتی که صورت گرفت و در واقع یک بخشی از همین جشنواره بود برگزاری یک مسابقه كتابخواني ویژه در نمایشگاه قرآن کریم به صورت مکاتبه ای بود، به این صورت که ما ابتدا یک متن تلخيص شده را از جلد یک کتاب ادب فنای مقربان، در اختیار شرکت کنندگان قرار می دادیم و از آن متن یک سوالی طراحی می شد. که هر شب به قید قرعه به شش نفر جوایز ارزشمندی را اهدا می کردیم که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. من فکر می کنم یکی از زیبایی های نمایشگاه قرآن درسال جاري همین بخش جشنواره ای ما بود که در قالب مسابقه کتابخوانی و با هدف ترویج فرهنگ مطالعه صورت گرفت.

همین مسابقه همزمان با ایام برگزاری نمایشگاه قرآن کریم، در استان مرکزی و در استان آذزبایجان غربی مخصوصا شهرستان ماکو، بخش مناطق آزاد اجرا می شد که کانونهای امور مساجد که این سوالات را در اختیارشان قرار داده بودیم این مسابقات را برگزار می کردند.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیا جوایز جشنواره ذوی القربی مشخص شده است.

از جمله جوایز جشنواره ذوی القربی چاپ مقالات برگزیده در نشریات علمی پژوهشی است و یا اگر کتابی در ارزیابی امتیازات لازم را بیاورد اقدام به چاپ آن اثر خواهیم کرد. همچنین 50 بسته از مجموعه آثار حضرت آیت الله جوادی آملی به عنوان بسته فرهنگی و مطالعاتی، 14 سکه بهار آزادی ، 20 کمک هزینه سفر به عتبات عالیات را در برنامه داریم، 30 کمک هزینه سفر به مشهد مقدس، 20 عدد تبلت و 20 عدد گوشی تلفن همراه نیز از دیگر جوایز بخش های مختلف جشنواره می باشد که به برندگان اهدا خواهد شد.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: زمان آغاز رسمی جشنواره و راه ارتباطی با جشنواره را برای علاقمندان اعلام بفرمایید.

آغاز کار رسمی جشنواره از ابتدای خرداد ماه بوده است و تا پایان آذر ماه جشنواره ادامه دارد که همینک از طریق سایت جشنواره مراحل ثبت نام انجام می شود، ارسال آثار از طریق همین سایت است. سایت ما همانطور که قبلا هم اطلاع رسانی شده  http://malakoot.org است که سوابق جشنواره های قبلی نیز در این سایت موجود هست. علاقمندان می توانند آنجا ثبت نام کنند و مراحل را خودشان پیگیری می کنند. تمام مراحل ارزیابی هم در خود سایت انجام می شود.

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات