به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی، عضو هيئت علمي و معاون توسعه و منابع پژوهشگاه علوم وحیانی معارج در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء به تشریح طرح های معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه علوم وحیانی معارج پرداخت.
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: با تشکر از زمانی که اختصاص دادید. در خصوص اهم برنامه های معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه علوم وحیانی معارج، توضیحاتی بفرمایید؟
حجت الاسلام دکتر گریوانی: پژوهشگاه علوم وحیانی معارج شامل پژوهشکده علوم انسانی، پژوهشكده علوم عقلی، پژوهشكده فقه و اصول، پژوهشكده قرآن و عترت، پژوهشكده مطالعات فرهنگی و مرکز تدوین متون اسلامی است که هر كدام از این پژوهشکده ها دارای چند گروه علمی می باشند؛ معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه معارج با اين ساختار و گروهها، سه برنامه و سیاست اصلی را در دستور كار قرار داده كه در حال پيگيري آنها هستیم؛ نخست، موضوع دریافت مجوز رسمی ارتقاي پژوهشکده به پژوهشگاه است که این موضوع را به صورت جدی و مستمر از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال پيگيري هستیم.
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: چه اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است؟
حجت الاسلام دکتر گریوانی: ارتقاء رسمی پژوهشكده به پژوهشگاه قاعدتاً نيازمند الزاماتي است كه در حال پیگیری محقق شدن آن الزامات میباشیم، از جمله، موضوع سامانبخشي نيروها و گروههاي علمي است؛ به این معنا که اگر ما بخواهيم ذيل وزارت علوم و در قالب پژوهشگاه فعالیت داشته باشیم بايد به صورت ضابطهمند پژوهشكدهها، گروهها و نيروها را طبق تعریف وزارت علوم سامان بدهيم. به عنوان نمونه پژوهشکده ها و گروه های غیرفعال را فعال کنیم به همین منظور در حال فعال سازی پژوهشكده علوم انساني به سرپرستی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بیناد بین المللی علوم وحیانی اسراء هستیم که ایشان با توجه به جایگاه علمی و شناخت کاملی که از دیدگاه های علامه جوادی آملی دارند این مطالبه ما را پذیرفته اند و اعضاء این پژوهشكده در حال تشكيل جلسات سياستگذاري برای این پژوهشكده هستند. همچنین در حال فعال کردن گروههاي علمی و پژوهشی غير فعال به وسیله جذب نيروهاي توانمند و خبره هستیم که در حال حاضر فعلا این موضوع را از طریق جذب سرباز طلبه دنبال میکنیم، اما به محض اینکه پژوهشگاه سامان بهتری پيدا كند از شیوه های دیگر نیز به جذب محقق و پژوهشگر اقدام خواهیم کرد.
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیا معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه معارج زیر ساخت های اداری لازم برای ارتقاء سطح پژوهشگاه را فراهم نموده است؟
حجت الاسلام دکتر گریوانی: از جمله مهمترین برنامه های معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه معارج طرح تحول اداري پژوهشگاه است؛ معتقدیم زماني ميتوانيم پژوهشگاه را ارتقا دهيم كه بحثهاي اداري و مالي به سامان باشد، نميشود با يك سیستم اداري و مالي نا به سامان يك كار علمي به سامان را دنبال کرد، با اين نگاه طرح تحول اداري را پيش گرفتيم. به همین منظور چند گام برداشته شد: گام اوّل آسيبشناسي اداري و مالي بود که در این زمینه فعالیت هایی صورت گرفت از جمله نشستهاي مشترك با مديران پژوهشكدهها، گروهها و اداري با هدف شنيدن مشكلات و آسيبها برگزار شد تا ضمن بررسی مسائل و پیگیری آنها، مشكلات مرتفع شود. گام دوم ایجاد انضباط اداري به منظور منضبط ساختن امور كمّي و كيفي نیروها است که به جد پیگیری می شود.
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در این شرایط لزوم معرفی فعالیت های علمی و پژوهشی پژوهشگاه معارج بیش از پیش به نظر می رسد. آیا در این خصوص اقدامی صورت گرفته است؟
حجت الاسلام دکتر گریوانی: راهبرد مهم دیگر و برنامه سوم ما معرفي بالای حجم فعاليتهاي علمي پژوهشگاه و انعكاس آن به مراكز علمي داخلی و خارجی است؛ يعني معتقدیم وزارتخانه ها، سازمانها، نهادها و شخصیت هاي علمي داخل و خارج از کشور به درستی و به طور دقیق در جریان اقدامات پژوهشی و حجم بالای فعالیت های علمی ما نیستند، در حالی که حتی ديدارهاي آیت الله جوادی آملی هم صبغه علمي دارد چه برسد به دروس، تالیفات و سایر فعالیت های علمی معظم له. از سوی دیگر پژوهشگاه مسئولیت ساماندهی فعاليتهاي علمی خود پژوهشگاه را نیز دنبال می کند به این ترتیب شما می توانید حجم بالای فعالیت های پژوهشگاه را تصور کنید. براي تحقق این راهبرد ما در حال برداشتن سه گام هستیم، اول: فعالسازي و ارتقاي سايت پژوهشگاه را در دستور کار داریم، ما سايت پژوهشگاه را به شكل پژوهشي در آورديم و شكل جامع به آن داديم، بیش از پانزده سرفصل علمي در این سایت در نظر گرفته شده است که به زودي از آن رونمايي خواهد شد و اکنون در مرحله بارگذاري است؛ گام دوم، توليد يك ويژهنامه علمي به منظور معرفي فعالیت های پژوهشگاه است و گام سوم تعامل هر چه بیشتر با معاونت امور هنری و رسانه ای بنیاد اسراء به منظور بهره مندی از ظرفیتهای موجود در آن بخش هستیم که رایزنی های لازم در حال انجام است.
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به عنوان آخرین سوال بفرمایید در حال حاضر پژوهشگاه چه تعداد هيئت علمي دارد و چه تعداد طرح پژوهشي به صورت فعال در پژوهشگاه در حال انجام است؟
حجت الاسلام دکتر گریوانی: در حال حاضر پانزده نفر هيئت علمي و نزديك به هشتاد نيروي علمي داريم. همچنین در مجموع حدود 150 اثر پژوهشي در حال انجام و يا در حال شكلگيري است که به عنوان نمونه، پروژه چهل جلدی «موسوعه فقهی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی» در پژوهشكده فقه و اصول، پروژه «تسنيم» در پژوهشکده قرآن و عترت و نیز آثاري كه پژوهشکده علوم عقلي متولی آن است و نیز بحث نشريات بخشی از این فعالیت ها هستند.
تشریح فعالیت های پژوهشگاه معارج در گفتگو با حجت الاسلام گریوانی - خبرگزاری اسراء
تشریح فعالیت های پژوهشگاه معارج در گفتگو با حجت الاسلام گریوانی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی، عضو هيئت علمي و معاون توسعه و منابع پژوهشگاه علوم وحیانی معارج در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء به تشریح طرح های معاونت توسعه و منابع پژوهشگاه علوم وحیانی معارج پرداخت