11 09 2017 272560 شناسه:
image
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی:

حج جایگاه وحدت امت اسلامی و دور کردن تفرقه ها و تشتت هاست/باید حج را علمی برگزار کرد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به مناسبت مراجعت از حج ابراهیمی، با مسئولین، کارکنان، و پژوهشگران بنیاد اسراء دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به مناسبت مراجعت از حج ابراهیمی، با مسئولین، کارکنان، و پژوهشگران بنیاد اسراء دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار با تبریک ایام ولادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام به ذکر فضائل آن حضرت پرداخت و بیان داشت: با وجود اینکه مصائب تحمیل شده بر وجود مقدس امام کاظم علیه السلام بسیار سنگین است لکن ذکر این مصائب نباید ما را از معارف، حِکم، احکام و حقایق بسیار فراوانی که در اندیشه ها، گفتار و عمل این امام بزرگوار است غافل کند؛ چرا که بیان این فضائل می تواند چراغ راه زندگی دنیوی و اخروی ما باشد، این بیانات در حقیقت ، چراغ راه معرفت و منبع سرشاری برای علوم اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع «حج» اشاره کرد و اظهار داشت: حج به مثابه یک دریاست و اجتماع مسلمانانی که به حج مشرف می شوند مانند نهرها و کانالهایی هستند که جزر و مدشان از جایگاه حج است! در حقیقت این نهرها هر سال با حضور در حج خود را برای یک سال سیراب می کنند.

وی ادامه داد: اسلام در درون خود فرقه های فراوانی دارد اما این فرقه ها با همه اختلافاتی که با هم دارند داری اشتراکات مهمی نیز هستند، همه به توحید و نبی گرامی اسلام اعتقاد دارند و کعبه در قلب همه آنها جای دارد و لذا همه این فرقه ها در حج حضور پیدا می کنند، در نتیجه سرزمین حج سرزمین صحبت در خصوص اختلاف ها نیست بلکه محل احترام به مشترکات است و باید حج را بر اساس مشترکات با دیگر فرقه های اسلامی سامان داد که این رویکرد تا حدی در حج امسال مورد توجه قرا گرفته بود و لذا حج امسال در مقایسه با سالهای گذشته حج مطلوب تری بود.

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء تصریح داشت: حج، متعلق به همه جهان اسلام است و نمی توان کسی را از آن طرد و محروم کرد، حج جایگاه وحدت امت اسلامی و جایگاه دور کردن تفرقه ها و تشتت هاست، باید روی این نکته تاکید و این مسائل را به عنوان یک تجربه به حکومت آل سعود منتقل کرد که البته روابط  و رایزنی های سیاسی در پذیرش این موضوع از جانب آنها و تسهیل حج بسیار موثر است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی با بیان این نکته که «باید حج را علمی برگزار کرد» اذعان داشت: حج را باید بر اساس نظامات علمی و به شیوه های علمی برگزار کرد؛ و با استفاده از تکنولوژی و دانش های روز مدیریت، می توان ظرفیت حج را به راحتی به دو برابر ارتقا داد که البته آموزش و همکاری کاروانها و برنامه ریزی مناسب تر و علمی تر می تواند در تسهیل حج بسیار موثر و مفید باشد اما متاسفانه شاهد هستیم که برگزاری این مناسک همچنان به روش های سنتی مدیریت می شود.

مسئول بعثه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به نقش مهم بعثه مراجع عظام تقلید اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بعثه ها می توانند نقش اساسی در احیاء احکام و معارف وحیانی داشته باشند. امسال با همکاری دوستان مراسمات، مجالس و برنامه های خوبی در بعثه آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار شد به خصوص در رابطه با امام جواد(ع) و امام باقر(ع) مجالس خوبی برپا شد، همچنین مناسبات مبارکی شکل گرفت.

وی افزود: حج می تواند منشا تولید یک فرهنگ والا و اشاعه آن به ملتها باشد و فرهنگ جوامع را ارتقا بدهد و در این بین این مراجع عظام هستند که می توانند موثر و منشاء تولید این فرهنگ بر اساس منابع وحیانی باشند، آثاری همچون کتاب شریف «صهبای حج» می تواند منبع موثری برای برگزاری یک حج شریف و انتقال حقیقت حج به سایر ملتها باشد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات