13 02 2020 283936 شناسه:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

حضرت زهرا، عطیه الهی است/ او از برترین ها و عالی ترین جلوه هایی است که پروردگار عالم در نشئه طبیعت آن را آشکار ساخته است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت فرا رسیدن ایام میلاد با سعادت حضرت زهرا(سلام الله علیه) همایش «زن در قرآن از دیدگاه آیت الله العظمی جوادی آملی»، ویژه خواهران پنجشنبه ۲۴ بهمن ماه از ساعت 9 تا 12 در حسینیه اعظم زنجان برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت فرا رسیدن ایام میلاد با سعادت حضرت زهرا(سلام الله علیه) همایش «زن در قرآن از دیدگاه آیت الله العظمی جوادی آملی»، ویژه خواهران پنجشنبه ۲۴ بهمن ماه از ساعت 9 تا 12 در حسینیه اعظم زنجان برگزار گردید.

در این همایش که به همت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در استان زنجان برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی مسئول دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به صورت ویدیوکنفرانس به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی در سخنانی با اشاره به جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بیان داشت: گرچه حضرت زهرا(س) فرزند پیامبر گرامی اسلام است اما نسبت فرزندی برای ایشان یک عنوان فرعی و امر تبعی است بلکه آنچه در خصوص ایشان امر اصیل شمرده می شود آن است که ایشان «عطیه الهی» است«انا اعطیناک الکوثر».

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: گرچه همه نعمت ها از جانب خداوند است اما آن نعماتی که دارای چنان شانی هستند که خداوند آنها را به خود نسبت می دهد محدود هستند، همانطور که جهان « کلمة الله» است اما آن کلمه ای که خداوند آن را به خود نسبت می دهد، حضرت مسیح علیه السلام است که خداوند در خصوص وی می فرماید مسیح کلمه الله است، به همین سیاق حضرت زهرا سلام الله از جایگاه اصیل خود  فاطر بودن خداوند است که یا «فاطر به حق فاطمه(س)».

وی افزود:یکی از برترین ها و عالی ترین جلوه هایی که پروردگار عالم در نشئه طبیعت آن را آشکار کرد وجود گرانقدر حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها است، او در عالی ترین درجه ای است که خدای عالم، هم رضایش و هم سخطش را در او متجلی ساخت و او معیار همه جلوه های جمال و جلال الهی شد، زهرای مرضیه از جایگاه اصیل خود که اسم فاطر حق سبحانه و تعالی است برخاسته که «یا فاطر به حق فاطمه».

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء تصریح داشت: آنچه در خصوص حضرت زهرا(س) باید مورد توجه جدی قرار بگیرد این است که باید ببینیم با آمدن حضرت چه افقی از معرفت، آگاهی و شناخت را برای جامعه انسانی به ارمغان آورده است؛ او یک انسانی نیست که فقط از یک خانواده رسالت و نبوت زاده شده باشد، بلکه کسی است که با آمدنش، جهانی را روشن کرده و سپهر معرفت انسانی را در باب انسانیت از یک سو و خصوصا جامعه زنان از سوی دیگر، فروغ بخشید و روشنی عطا کرد.

وی خاطرنشان کرد: در روزگاری که زن هیچ جایگاهی در نظام فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و خانوادگی نداشت، خداوند به رسول گرامی اسلام(ص) دختری عطا کرد که در نوع خود نمونه بود، یعنی انسانیت را فروغ دیگری داد و در مسیر زندگی به گونه ای برای پیامبر(ص)، برای حضرت امیر و حسنین(ع) و در نهایت برای جامعه بود که هر کدام از اینها می تواند برای انسانیت یک نوع نمونه و یک اسوه و الگو شناخته شود و اگر زهرای مرضیه فقط یک حقیقت آسمانی و سپهری بود و زمینی نبود، هرگز به عنوان نمونه انسانی معرفی نمی شد.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه زن و مرد دارای یک حقیقت واحد هستند بیان داشت: انسان اعم از زن و مرد از یک حقیقت واحد الهی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: تمایزات بین زن و مرد تمایزات بالعرض به اقتضائات عوالم محیطی ظهور و بروز می کند این تمایزات به نشئه ناسوت تعلق دارد و در نشئه لاهوت از این تنازعات خبری نیست.

استاد حوزه و دانشگاه تاکید داشت: متاسفانه جهان امروز در درک این حقیقت که زن و مرد دو صنف از یک نوع هستند قاصر است و لذا شاهد پیدایش و رواج مکاتبی چون فمنیسم در جهان هستیم در حالی که انسان باید قدر این اختلافات را بداند و آنها را امتیاز و فرصت بداند و نه تهدید چرا که کمال زن و مرد در همین تفاوت ها و مناسبت های اجتماعی است که شکل می گیرد و باعث رشد جامعه می شود لذا ضمن اینکه باید به این تفاوت ها احترام گذارد و آنها را اقتضاء جهان طبیعت شمرد، نباید این اختلافات را به تخالف تبدیل کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به کتاب ارزشمند «زن در آیینه جمال و جلال» اثر آیت الله العظمی جوادی آملی ابراز داشت: کتاب زن در آیینه جمال و جلال توسط آیت الله العظمی جوادی آملی در 30 سال قبل به عنوان یک اثر ماندگار در فرهنگ انسانی تولید شده است و پایه ارزشمندی است که کارهای تحقیقی بسیاری را به دنبال خود داشته است با این وجود از همه محقیقین، باحثین، متفکرین و پژوهشگران دعوت می کنیم که در تکمیل این اثر یا زمینه هایی که برای پویایی این اثر لازم است را فراهم آورند.

گفتني است در حاشیه این همایش نمایشگاه و فروشگاه کتاب با محوریت آثار آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات