12 05 2019 289049 شناسه:
image
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی:

مطمئن‌ترین و مستحکم‌ترین راه برای وصول به ساحت الهی، قرآن کریم است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: با آغاز ماه مبارک رمضان، سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی با موضوع «مباحث قرآنی» ویژه شب های ماه مبارک رمضان در مسجد هدایت شهرستان آمل برگزار می گردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: با آغاز ماه مبارک رمضان، سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی با موضوع «مباحث قرآنی» ویژه شب های ماه مبارک رمضان در مسجد هدایت شهرستان آمل برگزار می گردد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در این جلسه به تبیین جایگاه قرآن کریم پرداخت و بیان داشت: قرآن به عنوان منبع وحی، یک کتاب در مقابل کتاب‌های دیگر نیست، بلکه سید کُتب است و مراد از سید کُتب؛ یعنی همه آنچه را که در کُتب پیشین و صحف و زُبر انبیای الهی بوده است همه و همه در این کتاب جمع‌ هستند﴿إِنَّ فی‏ ذلِكَ لَذِكْری﴾؛ البته قرآن نه تنها جامع اینهاست، بلکه به کمال رسیده و به بلوغ نهایی رسیده این کتب نیز هست و دیگر برتر از این نوع هدایت وجود ندارد؛ «إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ یهْدِی لِلَّتی هِی أَقْوَمُ»، مطمئن‌ترین، مستحکم‌ترین و قوی‌ترین راه برای وصول به ساحت الهی همین آیات، حکَم و معارفی است که در قرآن آمده است.

استاد حوزه و دانشگاه اذعان داشت: در نتیجه قرآن به عنوان سید کتب، محور رسالت، نبوت و وحی، برای همه انبیای الهی است؛ آن هم بدون کمترین تحریف، کمترین انحراف و کج‌روی در مسیر اندیشه انبیای الهی، بنابراین بایستی باورمان را نسبت به این کتاب عمیق کنیم، توسعه بدهیم و شناختمان و معرفتمان و ارادتمان را به این کتاب عزیز مضاعف نماییم.

وی با اشاره به کلامی از حضرت امیر علیه السلام خاطرنشان کرد: وقتی علی بن ابی‌طالب(علیه السلام) در باب قرآن سخن می‌گوید، می‌فرماید این کتابی است که خدای عالم در این کتاب تجلی کرد: «مِنْ غَیرِ أَنْ یكُونُوا رَأَوْهُ»، ما می‌توانیم خدا را در قامت معارف، حقایق، حکَم و احکام در این کتاب مشاهده ‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ابراز داشت: قرآن کتابی است به نهایت درجه از اتقان و صلابت و إحکام، شما وقتی به آیات الهی می‌نگرید می‌بینید که عمده آیات الهی در قرآن به این صورت ظاهر و روشن در میدان و صحنه زندگی هست؛ امروزه می‌گویند مدیریت‌ها دو‌گونه است: یک مدیریت‌های ستادی، یک مدیریت‌های میدانی. آنهایی که مدیران ستادی هستند، در میدان حاضر نیستند و آنهایی که مدیریت‌های میدانی دارند، در ستاد نیستند؛ اما خدای عالم خود را در هر دو صحنه مدیر می‌بیند هم آن جایی که دستگاه آفرینش باید تنظیم شود و نظم نوین هستی را همواره در درون خود داشته باشد هم اوست؛ ﴿إِنَّا لَمُوسِعُونَ﴾؛ می فرماید ما هر لحظه در حال توسعه هستیم، ما در جایگاه تصمیم‌گیری نسبت به کل جهان هستی آماده‌ایم و هر لحظه داریم تصمیم می‌گیریم: ﴿إِنَّا لَمُوسِعُونَ﴾ و در عین حال در تک‌تک موارد زندگی انسان‌ها حضور داریم.

وی ماه رمضان را فرصتی برای اُنس و الفت هر چه بیشتر با قران کریم دانست و تصریح داشت: ماه رمضان، ماه نزول قرآن است، ماهی است که می‌توان به برکت این ماه اُنس و الفت و اهتمام و توجه به این قرآن را در دل عمیق‌تر کرد و در جان‌ها بذر محبت و ارادت به قرآن را نشاند. هیچ چیزی جای قرآن را نخواهد گرفت، هیچ انسانی، هیچ وحی‌ایی، هیچ رسالتی، این سخن مستقیم پروردگار عالم است که ﴿لَدَینا لَعَلِی حَكیمٌ﴾؛ این قرآن چنین جایگاه عظیمی را دارد و مناسب است که ما یک‌بار دیگر به برکت ماه مبارک رمضان معارف خود را نسبت به قرآن تصحیح کنیم و توسعه ببخشیم و ارتقاء دهیم.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات