28 11 2018 292089 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

گذشت، ادب و انسانیت است که جامعه را می سازد/وقتی موفق به اصلاح جامعه می شویم که آسیب شناسی عمیق داشته باشیم

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین و حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین و هیئت همراه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین و حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین و هیئت همراه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با اشاره به دوران درخشان دفاع مقدس و نقش موثر بسیج در آن دوران، اظهار داشتند: کشور در واقع ده سال درگیر جنگ بود؛ دو سال جنگ داخلی و هشت سال جنگ خارجی! ما در این ده سال در شرایطی مشابه شرایط شعب ابی طالب بودیم! معجزه در این ده سال کم نیست، ما جز معجزه چیزی ندیدم.

ایشان ادامه دادند: دفاع مقدس به نوعی جنگ جهانی سوم بود چرا که همه کشورهای جهان علیه یک کشور متحد شده بودند که به لطف الهی و مجاهدتهای بسیج و دیگر نیروها از این دوران سربلند بیرون آمدیم.

معظم له خاطرنشان کردند: آنچه را که نباید فراموش کرد این است که «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ» برای دشمنان و دوران جنگ است و برای اداره امور داخلی کشور«رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» لازم است؛ آنجا جای مشت بود و اینجا جای مصافحه است و میدان جامعه و امور داخلی را نباید با میدان جنگ اشتباه گرفت.

آیت الله العظمی جوادی آملی تصریح داشتند: این گذشت، ادب و انسانیت است که جامعه را می سازد اما اکنون با کوچکترین اختلاف نظری، درگیری های شدید در خانواده ها و جامعه ایجاد می شود که اگر به «رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» توجه می شد شاهد این مسائل نبودیم؛ ریشه این تعداد زیاد پرونده در دستگاه قضایی، آمار بالای طلاق، اعتیاد و بیکاری همین نکته است.

معظم له تاکید داشتند: وقتی موفق به اصلاح جامعه می شویم که آسیب شناسی عمیق داشته باشیم، لذا توجه به ریشه مشکلات موجود می تواند بسیار کارساز باشد.

ایشان با اشاره به بیانی از حضرت امیر علیه السلام ابراز داشتند: حضرت فرمود: «مَثَلُ المُؤمِنَینِ إذَا لِقِیا مَثَل‏ الیدَینِ‏ تَغسِلُ‏ اِحدَیهُمَا الأُخرَی»؛ اگر کسی دو دستش خاکی باشد، این شخص اگر یکی از دست های خود را به تنهایی زیر آب ببرد، پاک نمی‌شود، دو برادر مومن، هر کدام مشکلی دارند، وقتی با هم دیدار و تعامل کردند، مثل آن است که دو تا دست را زیر شیر آب نگه می‌داری و آنگاه این دو دست به هم کمک می کنند تا هر دو، پاک شوند.

آیت الله العظمی جوادی آملی با تاکید بر تقویت نهاد خانواده در راستای مقابله با معضلات اجتماعی اظهار داشتند: ائمه(ع) فرمودند خانه ای که با طلاق ویران شد به این آسانی ساخته نمی شود.

معظم له ادامه دادند: قرآن کریم فرمود تأمین مسکن با مرد است اما سکینت بر عهده زن می باشد؛ عاطفه و گذشت از قدرت زن بر می آید، زن مظهر رحمت و رأفت الهی است؛ دین می گوید عناصر محوری هر زندگی خانوادگی دو عنصر است که عبارتند از اینکه مرد مسئول مدیریت عاقلانه و زن مسئول مدیریت عاشقانه منزل است؛ عشق از بهترین تعبیرات دینی ماست که متاسفانه آن را به بیراهه بردند، 20 سال قبل از واقعه کربلا، حضرت امیر علیه السلام در بازگشت از جنگ صفین به سرزمینی رسیدند، فرمودند همین جاست! همین جاست! بعد از اسب پیاده شدند، خاک آن سرزمین را بوسیدند و دو رکعت نماز به جا آوردند، سپس فرمودند عاشقانی در اینجا می آرامند، در واقع حضرت از شهداء به عشّاق یاد می کنند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اقتصادی در جامعه اشاره کردند و بیان داشتند: خدا در قرآن کریم با تاکید فراوان از ما خواسته است که زمین را آباد کنید و آقای خود باشید تا به بیگانه نیازمند نباشید و او نتواند هر روز شما را به وسیله تحریم تهدید کند.

ایشان تصریح داشتند: کشور ما به لطف الهی همه امکانات را در اختیار دارد ولی متاسفانه بعضاً سرمایه های کشور در مسیر نادرستی هدایت می شود، مانند این همه ساختمانهای خالی که در کشور ساخته و رها شده است، نتیجه این سوء مدیریت ها، ایجاد بیکاری و نتیجه بیکاری، بالا رفتن آمار اعتیاد است.

معظم له تاکید داشتند: برای مقابله با معضلات اجتماعی، باید تولید را با مدیریت صحیح، در کشور توسعه داد، وگرنه هیچ چیز در مملکت کم نداریم، تنها لازم است به آموزه های ائمه توجه بیشتری شود، خود امام رضا(ع) فرمود به دیدنِ هم بروید و حرفها و احادیث ما را بین خود نقل کنید، چراکه احادیث ما در بین شما ایجاد محبت و عاطفه می کند در حقیقت فرمایشات ائمه(ع) مانند آن ملات نرمی است که سنگهای سخت را روی هم استوار نگه می دارد و بنای جامعه را می سازد.

ایشان در پایان با اشاره به خدمات بسیج در عرصه های مختلف بیان داشتند: امیدواریم خدمات صادقانه بسیج مقبول درگاه الهی باشد و توفیق خدمات برتر و بهتر را به بسیجیان مرحمت فرماید.

در ابتدای این دیدار رئیس سازمان بسیج مستضعفین گزارشی از خدمات و فعالیت های بسیج در رفع مشکلات و معضلات فرهنگی و اجتماعی خدمت آیت الله العظمی جوادی آملی ارائه نمود.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات