15 11 2023 2039729 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی:

اهمیت قرض الحسنه / صدقه گوهر ذات انسان را پاک می کند

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: اعضاء هیئت امناء و هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه اسراء با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند.​​​​

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: اعضاء هیئت امناء و هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه اسراء با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله العظمی جوادی آملی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات در راه اندازی صندوق قرض الحسنه اسراء و فعالیت های آن، بیان داشتند: کاری که شما بزرگواران انجام دادید این یک کار استثنایی است. خدمات را ذات اقدس الهی در قرآن کریم مشخص کرده است که من چکار می کنم. در بعضی از امور فرمود این کار را بکنید عمرتان زیاد می شود یا آن کار را بکنید خدا فرزند صالح می دهد یا مثلاً فلان کار را بکنید مالتان زیاد می شود، آبرویتان زیاد می شود. غالب این خدمات خیریه در روایات، برکاتش گذشته از آن ثواب اخروی و بهشت، آثار دنیوی اش هم آمده که مثلاً چه می دهد و چه نمی دهد اما در جریان صدقه خداوند فرمود شما را طاهر می کند. این از بهترین برکات الهی است.

 

ایشان اظهار داشتند: خداوند فرمود: ﴿خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَكِّیهِم﴾، این طهارتی را که ذات اقدس الهی به انسان می دهد از قبیل مقامات دنیای نیست، اینکه عمر شما را زیاد می کند آبروی شما را زیاد می کند، مال شما را زیاد بکند و فرزند خوب و اینها نیست، بلکه از این ﴿وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهیراً﴾ است. نه «یطهر اموالکم» بلکه ﴿وَ يُطَهِّرَكُمْ﴾؛ این صدقه، صدقه دهنده ها را پاک می کند. ﴿خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً﴾ که این صدقه ﴿تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَكِّیهِم﴾.


معظم له با بیان اینکه صدقه گوهر ذات انسان را پاک می کند،  بیان داشتند: یک آبی داریم که بدن را پاک می کند انسان را از قذارت ظاهری پاک می کند، اما یک آبی داریم که گوهر ذات را پاک می کند. این اگر بخواهد به لقاء الله برود که با این طهارت ها عادی نمی تواند برود که حالا من وضوء گرفتم بخواهم بروم به لقاء الله! یا غُسل کردم! این به درد نماز و روزه می خورد. اما این به درد لقاء الله بخورد این جوری نیست. این صدقه گوهر ذات را پاک می کند. آدمی که از قذارت دنیا پاک بشود، بازیگر نیست، لذا نه کسی می تواند او را بازی بدهد نه خودش به دنبال بازیگری است.


آیت الله العظمی جوادی آملی به اهمیت قرض الحسنه اشاره کردند و بیان داشتند: این گونه از قرض الحسنه دادن ها این صدقه هست، اما صدقه رایگان که نیست. فرموده اند صدقه یکی ده تا ثواب دارد اما قرض الحسنه یکی هیجده تا، برای اینکه این فضا فضای تطهیر از ربا و امثال ذلک است. این خیلی اثر دارد.


ایشان بیان داشتند: از مفاخر چیزهایی که اسلام آورده این است که فرمود ما یک حرف های تازه آوردیم که شرق و غرب عالم را بگردید، حرف هایی مثل ما نیست؛ انیکه کسی بگوید کار خیر بکنید، حداکثر نام شما و عکس شما می ماند، یک حرف است اما اینکه شما طیب و طاهر می شوید و به لقاء الله می روید اینها در هیچ کجا نیست، ﴿وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهیراً﴾، آدم را هم تطهیر می کند و طاهر می شود. یک چنین کاری در این صندوق ها هست. شما بزرگواران که به لطف الهی عهده دار این کار هستید زمینه طهارت جامعه را فراهم می کنید.


معظم له اظهار داشتند: پس اینکه در قرآن دارد اینها مطهر و مزکی و مربی اند دو جور است، یک وقتی با کلام و با نصیحت و با بیانات تطهیر می کنند، یک وقتی با این گونه از امور خیریه آدم را تطهیر می کنند. إن شاءالله ذات اقدس الهی هم آن اسباب مادی را فراهم بکند هم اسباب معنوی را فراهم بکند که بتوانید جامعه را خودتان اداره کنید دیگران هم از همین راه قلمرو کارشان را توسعه بدهند و نیاز مستمندان را حل بکنند.


ایشان بیان داشتند: در این میدان مسابقه هیچ تزاحمی نیست، چون در هر مسابقه ای بالاخره یک تصادفی هست، اما اگر یک میدان مسابقه ای باشد به مساحت آسمان و زمین، اینجا تصادف نیست. ﴿سَابِقُوا﴾، یعنی ﴿سَابِقُوا﴾! غیر از ﴿سَارِعُوا﴾ است. بعد از مسارعت ﴿سَابِقُوا﴾، است یعنی مسابقه بدهید. ﴿سَابِقُوا إِلَی مَغْفِرَةٍ﴾ که ﴿عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْض﴾، میدان مسابقه است به این عظمت. چه کسی جلوتر می افتد و چه کسی مزاحم ما هست، نه مزاحم درونی داریم نه مزاحم بیرونی دارد. اگر یک میدان مسابقه ای این قدر وسیع باشد نه حسادت هست نه چیز دیگری.


در ابتدای این جلسه، اعضای هیأت امناء و هیئت مدیره صندوق گزارشی از روند فعالیت های صندوق قرض الحسنه خدمت معظم له ارائه دادند. در همین راستا آقای مختاری مدیر صندوق قرض الحسنه اسراء بیان داشت: صندوق قرض الحسنه اسراء، استفاده اش برای عموم است و تنها ویژه طلاب نبوده و ما در صندوق همواره سعی کرده ایم فرمایشات حضرت عالی را مد نظر قرار دهیم و با تکریم و احترام به مشتری ها تا کنون توانستیم، نزدیک به شش هزار نفر افتتاح حساب داشته باشیم و به افراد مختلف وام پرداخت شده است که این وام ها در سر فصل های مختلف وام ازدواج، وام درمان، وام تحصیل و غیره بوده است.

 

گفتنی است صندوق قرض الحسنه اسراء قم، در سال 1398، با همت والای جمعی از مدیران بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء  ، با بهره گیری از  اندیشه های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در راستای  توسعه و ترویج سنت نیکوی قرض الحسنه و رفع خلاء نیاز به مجموعه ای کلان و تشکیلاتی برای رفع نیاز به پشتوانه مالی برای نخبگان علمی ، اساتید و سایر افراد نیازمند مرتبط، تاسیس و فعالیت خود را آغاز نمود و در تاریخ بیستم آبان ماه 1398 با تلاش اعضاء محترم هیئت مدیره در قالب صندوق قرض الحسنه با شماره 2535  به ثبت رسید و این مسیر با لطف حضرت احدیت تا کنون ادامه پیدا کرده است.
​​​​​​


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات