30 04 2025 5879009 شناسه:
image

تقدیر از آیت‌الله العظمی جوادی آملی به مناسبت روز معلم / تفسیر تسنیم، محصول تلاش جمعی حوزه علمیه است

  پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از شاگردان درس خارج آیت‌الله العظمی جوادی آملی در آستانه روز معلم (12 اردیبهشت ماه)، ضمن گرامیداشت یاد آیت‌الله شهید مرتضی مطهری از شخصیت علمی، فقهی و عرفانی آیت الله العظمی جوادی آملی قدردانی نمودند.

  پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از شاگردان درس خارج آیت‌الله العظمی جوادی آملی در آستانه روز معلم (12 اردیبهشت ماه)، ضمن گرامیداشت یاد آیت‌الله شهید مرتضی مطهری از شخصیت علمی، فقهی و عرفانی آیت الله العظمی جوادی آملی قدردانی نمودند.

گزارش تصویری مراسم تقدیر از آیت‌الله العظمی جوادی آملی به مناسبت روز معلم

در ابتدای مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری به نمایندگی از شاگردان معظم له ضمن قدردانی از تلاش های علمی این مرجع بزرگوار، خصوصا ۸۰ جلد تفسیر تسنیم، این اثر را دستاوردی ارزشمند دانست و تأکید کرد: تداوم ۴۰ ساله این تفسیر، نشانه‌ای از عظمت تلاش علمی آیت‌الله العظمی جوادی آملی است و اسلام و جامعه اسلامی و رهبر عزیز ما قدردان این تلاش بزرگ هستند.

 

​​​​​​​به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در این مراسم با بیان اینکه تمامی برکات علمی و تفسیری، محصول تلاش مستمر حوزه‌های علمیه و نسل‌های پیاپی طلاب و اساتید آن است، تأکید کردند: آنچه گفته شد و شنیدید، همه مربوط به حوزه است، هر فرمايشي که رهبر عزيزمان و اين بزرگوار قرائت فرمودند، مربوط به خود حوزه است و گوینده سهم ناچیزی در آن داشته است. تفسیر کار حوزه است، نه فرد؛ این سخن تعارف نیست.

 

ایشان با اشاره به چهل سال تلاش علمی در تفسیر قرآن کریم، خاطرنشان کردند:  این حوزه بزرگ و ریشه‌دار، طی چهل سال و با تلاش چهار نسل از طلاب و اساتید، که هر نسل، ده سال کوشش بی‌وقفه و بی‌سابقه داشته‌اند، به تفسیر قرآن پرداخته است. اگر این تفسیر به درازا کشیده، به‌سبب طرح مسائل جدید علمی و پرسش‌ها و سوالات تازه‌ای بوده که در طول این سال‌ها مطرح شده است. در برابر هر مشکل و مسئله‌ای، این نسل‌های پیاپی، همت کردند و این اشکالات پاسخ داده شد. بنابراین، این مسیر تفسیری، صرفاً به‌دست یک فرد انجام نشده است؛ این سخن تعارف نیست، بلکه حقیقتی است روشن؛ این اثر، محصول تلاش جمعی حوزه علمیه است.

 

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی همچنین ضمن گرامی‌داشت یاد شهدا، به‌ویژه استاد شهید مطهری، اظهار امیدواری کردند که روح آن بزرگوار با شهدای کربلا محشور گردد.

 

ایشان با اشاره به تقارن روز معلم با دهه کرامت، فرمودند: امروز که در آستانه روز معلم و هم‌زمان با دهه کرامت است، از همه شهدا یاد می‌کنیم؛ شهیدان خدمت، شهیدان دفاع مقدس، و آنان که در راه دین، اسلام، قرآن و عترت فداکاری کردند. به‌ویژه روح بزرگ و بزرگوار آیت‌الله شهید مطهری را گرامی می‌داریم و امیدواریم همه این شهیدان، با شهدای کربلا و در کنار سیدالشهدا حسین بن علی (صلوات‌الله‌وسلام‌علیه) محشور شوند. همچنین، عزیزانی که در حادثه تلخ بندر جان خود را فدا کردند، مشمول عنایت ویژه پروردگار باشند.

معظم له در پایان، از دست‌اندرکاران این مراسم قدردانی کرده و از خداوند متعال خواستند که هرگز میان ما و قرآن و عترت جدایی نیفتد و لحظه‌ای ما را به خودمان وا‌نگذارد.

 

تفسیر تسنیم، شناسنامه معارفی اسلام ​​​​​​​

​​​​​​​در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم، به نمایندگی از شاگردان ایشان در سخنانی ضمن قدردانی از تلاش‌های علمی این مرجع بزرگوار خصوصا 80 جلد تفسیر تسنیم به عنوان اثر ارزشمند حضرت استاد، اظهار داشت: اسلام و جامعه اسلامی و رهبر عزیز ما قدردان این تلاش بزرگ هستند؛ اینکه تفسیر قرآن به‌مدت ۴۰ سال تداوم یافته، کاری بسیار ارزشمند است.

 

وی بیان داشت: هر چند، فعاليت‌های علمی حضرت استاد در زمينه‌های علوم ادبی، نقلي و فلسفی بسيار مهم است اما این فعالیت استاد در تفسیر قرآن کریم، افتخاری برای فرهنگ معنوي و اجتماعی کشور و نظام اسلامي بوده و از مهم‌ترین و ماندگارترین آثار ایشان است و باید به‌عنوان شناسنامه معارفی اسلام عزیز شناخته شود.

 

وی با تأکید بر لزوم تهذیب نفس برای درک عمیق‌تر قرآن کریم، خاطرنشان کرد: برای ورود به مباحث قرآن، آشنایی با ادبیات عرب ضروری است؛ اما رسیدن به فهم ژرف‌تر نیازمند طهارت نفس است، همان‌گونه که در سوره مبارکه واقعه آمده است. برخی مفسران به‌علت فقدان تهذیب، از عمق قرآن محروم مانده‌اند.

 

در پایان، حجت الاسلام و المسلمین اسکندری با آرزوی سلامتی و طول عمر برای آیت‌الله العظمی جوادی آملی، از خدمات علمی و معنوی ایشان قدردانی کرد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات