10 05 2025 5913703 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی در مراسم اهدای کتاب «ادب فنای مقربان» به حرم مطهر امامین عسکریین علیهماالسلام

راه قرب الهی، سحرخیزی و تربیت در مکتب امامین عسکریین علیهما السلام است

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی طی مراسمی یک دوره  کتاب «ادب فنای مقربان؛ شرح زیارت جامعه کبیره» را به حرم مطهر امامین عسکریین (علیهماالسلام) اهدا نمودند. 

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی، مرجع عالی‌قدر جهان تشیع، در ادامه زیارت‌های خود در سفر به عتبات عالیات، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ وارد شهر مقدس سامرا شدند.

حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی در این سفر، طی مراسمی یک دوره  کتاب «ادب فنای مقربان؛ شرح زیارت جامعه کبیره» را به حرم مطهر امامین عسکریین (علیهماالسلام) اهدا نمودند. 

 همزمان با زیارت حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی از حرم مطهر امامین عسکریین علیهماالسلام در شهر مقدس سامرا ، یک دوره 12 جلدی از کتاب گران‌سنگ ادب فنای مقربان؛ شرح زیارت جامعه کبیره اثر این مرجع بزرگ جهان تشیع، به آستان مقدس امامین عسکریین اهدا گردید.

حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی در این مراسم که با حضور مسوولان عتبه عسکریین برگزار شد، طی سخنانی به تبیین جایگاه اهل‌بیت علیهم‌السلام و به‌ویژه امامین عسکریین در مسیر تربیت انسان الهی پرداختند و بیان داشتند: اهل‌بیت علیهم‌السلام، آموزگاران ملکوت و تربیت‌کنندگان انسان‌های فرشته‌خوی‌اند.

ایشان در این سخنان، به تبیین جایگاه ملکوتی اهل‌بیت علیهم‌السلام و نقش تربیتی ایشان در هدایت بشریت پرداختند. 

معظم‌له با اشاره به کرامت اهل‌بیت علیهم‌السلام، به‌ویژه امام هادی و امام عسکری علیهماالسلام، اظهار داشتند: هر آنچه داریم، در کنار عنایت ولیّ عصر (عجل‌الله تعالی فرجه)، از برکت علوم، کرامات و هدایت‌های امامین عسکریین علیهماالسلام است.

 ایشان با بیان اینکه اهل‌بیت علیهم‌السلام مستقیماً از منبع وحی و ذات اقدس الهی علم آموخته‌اند، افزودند: در زیارت جامعه کبیره که از امام هادی علیه‌السلام نقل شده، اوج مقامات علمی و معنوی اهل‌بیت علیهم‌السلام به‌روشنی بیان شده است. آنان نه‌تنها راهگشای مسائل اجتماعی، سیاسی و اخلاقی بشرند، بلکه حامل علوم ملکوتی‌اند .

ایشان تاکید داشتند: اهل‌بیت علیهم‌السلام انسان‌هایی را تربیت کرده‌اند که فقط تکلیف‌مدار نیستند، بلکه دوستدار خدا و محبوب خدا هستند و خداوند نیز با آنان معامله محبت‌آمیز دارد.

 آیت‌الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند که ما آمده ایم تا در مصاف شاگردان ائمه هدی در آییم و فرشته خوی شویم.

معظم له در ادامه، به تفسیر سخنان امام حسن عسکری علیه‌السلام درباره راه قرب الهی پرداختند و بیان داشتند:
قرب به خدا، نه با سفر زمینی و نه با حرکت فیزیکی است، بلکه تنها راه آن نماز شب و سحرخیزی است؛ سفری که مرکب آن تفکر، اشک، دعا و گشودن راه دیگران است.
ایشان گفتند: بیان نورانی امام حسن عسکری(سلام الله علیه) این است که «الوصول الی الله عزّوجل سفرٌ لا یُدرَک الاّ بامتطاء اللیل» این را وجود مبارک امام عسکری(سلام الله علیه) فرمود، فرمودند این سفری است، و سفرنیز با مرکب قابل طی کردن است، مرکبش هم سحر خیزی، نماز شب و دعا برای دیگران است؛ انسان سحر برمی‌خیزد وبا خدایش گفتگو می‌کند، و برای دیگران دعا می کند و از لغزشها به برکت او مصون می‌ماند، نه بیراهه می‌رود نه راه کسی را می‌بندد.

 ایشان تأکید کردند: اگر بشر فرشته‌خو نشود، خطر جنگ، استعمار و درندگی در کمین اوست؛ اما اگر به تربیت اهل‌بیت علیهم‌السلام تن دهد، می‌تواند به جایگاهی برسد که نه‌تنها راه کسی را نبندد، بلکه درهای بسته را بگشاید. این تربیت، تنها در مکتب امامین عسکریین و در پرتو عنایت ولیّ عصر محقق می‌شود.

 حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی در پایان، برای موفقیت ملت‌های اسلامی، به‌ویژه مردم عراق و ایران دعا کرده و اظهار داشتند:
امیدواریم جامعه انسانی، با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام، از سیاهی جهل و ظلمت نجات یابد و در مسیر نور و حکمت  حرکت کند.


در پایان مراسم، پرچم مقدس امامین عسکریین علیهما السلام، از طرف مسئولان عتبه عسکریه به حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی، مرجع عالی‌قدر شیعه، تقدیم شد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات