19 05 2025 5963176 شناسه:
image

بازتاب سفر معنوی به عتبات در بیان حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی/ تقدیر از جایگاه مرجعیت و تأکید بر تفسیر قرآن در حوزه‌ها

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی، مرجع عالی‌قدر جهان تشیع، پس از سفری معنوی به عتبات عالیات، روز جمعه به ایران بازگشتند.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی، مرجع عالی‌قدر جهان تشیع، پس از سفری معنوی به عتبات عالیات، روز جمعه به ایران بازگشتند.
 

معظم له در جلسه درس امروز خود با اشاره به این سفر معنوی، بیان داشتند: به فضل الهی، توفیق زیارت بارگاه‌های ملکوتی اهل بیت علیهم‌السلام حاصل شد. در تمام این زیارت‌ها، به یاد ذوی‌الحقوق و مؤمنین، چه به نام و چه به عنوان، بودیم و سلام همه گذشتگان و حاضران را به ذوات مقدس ائمه علیهم‌السلام تقدیم کردیم. امیدواریم که این عرض ارادت، بی‌پاسخ نمانده باشد، که پاسخ، همان کرامت‌هایی است که از سوی آن حضرات، شامل حال زائران می‌شود.


معظم‌له در سخنان خود با اشاره به آثار و برکات سفر به عتبات مقدسه، به نقش برجسته آیت الله العظمی سیستانی اشاره کرده و بیان داشتند: آثار و برکات وجودی حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی در حوزه‌ی نجف اشرف و در جریان‌های دینی و مردمی، به‌ویژه در حفظ کیان حوزه، هدایت جامعه‌ی مؤمنین، و صیانت از استقلال عراق، کاملاً مشهود و ملموس است. در دیدار با ایشان کتاب تفسیر تسنیم نیز تقدیم ایشان گردید و ایشان بر اهمیت تفسیر قرآن کریم در حوزه‌های علمیه تأکید کردند و یادآور شدند که هر چند روايات اهل بيت حجت است، اما هر روایتی باید بر قرآن عرضه شود تا اصالت دین حفظ گردد.

​​​​​​​ایشان همچنین بیان داشتند: حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی نسبت به حوزه‌ی علمیه‌ی قم و نیز سایر حوزه‌های شیعی در نقاط مختلف جهان، همواره دعاگو هستند و آرزو دارند که همه‌ی این حوزه‌ها در شعاع ولایت اهل‌بیت علیهم‌السلام باقی مانده و در مسیر تبلیغ و تبیین معارف قرآن و عترت، استوار و الهام‌بخش باقی بمانند.
 

معظم له در ادامه افزودند: اساتیدی که در نجف اشرف با آنان دیدار داشتیم نیز از بزرگان و فضلای برجسته‌ی حوزه بودند که در تدریس علوم حوزوی موفق و پرتلاش‌اند. حوزه‌ی پربرکت نجف، به فضل الهی، همچنان سرزنده، پرشور و پرتأثیر در جهان اسلام است.


​​​​​​​حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به مسائل عمیق کلامی، به تحلیل گفت‌وگوی حضرت زینب سلام‌الله‌علیها با ابن‌زیاد پرداختند و بیان داشتند: این گفت‌وگو صرفاً روضه نیست، بلکه یک متن عمیق کلامی و عقلی است که به مسئله جبر و تفویض در الهیات می‌پردازد. حضرت زینب با بیانی استوار و عقلانی، ادعای پیروزی دشمن را رد کرده و فرمودند: ما رأیتُ إلّا جمیلاً. این پاسخ، نشانه‌ی حیات جاودانه اهل بیت علیهم‌السلام است و تأکیدی است بر اینکه حقیقت، نه در ظواهر دنیوی، بلکه در نگاه الهی معنا می‌یابد.

 

در پایان، حضرت استاد بیان داشتند: اميدواريم ذات اقدس الهی اين نهادها را، حوزه‌های نجف و قم را، و همه حرکات الهی را حفظ بکند و به فرد فرد شما هم توفيق عطا کند که به زيارت عتبات مقدسه، عارفاً عالماً برويد و برکات همين انقلاب اسلامي و شکوه انقلاب و شهادت شهيدان و شهيد قاسم سليماني را گرامي بداريد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات