پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیتالله العظمی جوادی آملی در پیام به مراسم آغاز بهکار طرح «گفتمان و اندیشهورزی طلاب در علوم انسانی»، بر اهمیت جایگاه علم و اندیشهورزی در حوزه و دانشگاه تأکید کردند. (متن و فیلم کامل پیام معظم له)
آیتالله العظمی جوادی آملی در ابتدای پیام خود، با اشاره به فقدان جمعی از شهدای گرانقدر در روزهای اخیر، اظهار داشتند: نظام پربرکت اسلامی، شهدای بزرگی را از دست داد، اما در حقیقت آنان را به دست آورد. حشر این عزیزان را با اهلبیت عصمت و طهارت(ع) از خداوند مسئلت داریم و به ملت بزرگ ایران، بهویژه خانوادههای داغدیده، تسلیت عرض میکنیم.
ایشان همچنین با تقدیر از ایستادگی و بصیرت ملت ایران، خاطرنشان کردند: بزرگواری، عظمت، جلال و شکوه ملت ایران در این دوازده روز اخیر، که اوج استقامت و پایداری را به نمایش گذاشتند، شایسته تقدیر است.
معظمله در ادامه، از تلاشهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسئولان ارشد کشور و همه کسانی که در حفظ امنیت و آرامش ملت، جلوگیری از تجزیه سرزمین و مقابله با دخالت بیگانگان، بهویژه کفار حَربی، نقشآفرین بودند، صمیمانه قدردانی کردند و افزودند: از خداوند متعال دوام، بقای نظام اسلامی و حفظ آن به بهترین وجه را خواستاریم.
معظم له در بخش دیگری از این پیام، به تبیین اهمیت گفتمان اندیشهورزی در حوزه علوم انسانی پرداختند و با تأکید بر اینکه «تقسیم علم، به لحاظ معلوم است نه عالم»، تصریح کردند: انسان باید تمامی نظام سپهری را در حوزه علم و دانش فراگیرد، چراکه همه موجودات برای بهرهمندی او مسخّر شدهاند.
ایشان با استناد به آیات قرآن، بیان داشتند: خداوند در قرآن کریم می فرماید: ﴿وَسَخَّرَ لَكُمْ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ﴾، در نظام آفرینش، هیچ چیزی غیرقابل درک و شناخت نیست. همه عناصر زمین و آسمان برای انسان مسخّر هستند و انسان نهتنها میتواند، بلکه باید آنها را فراگیرد یعنی حوزه و دانشگاه ميشوند فاعل بالتسخير و نظام آموزشي آسمان و زمين، ميشوند فعل بالتسخير.
آیتالله العظمی جوادی آملی با تاکید بر وحدت علمی حوزه و دانشگاه، اظهار داشتند: قرآن و عترت، دو امامی هستند که پیامبر اکرم(ص) برای امت باقی گذاشت؛ دو برادری که هیچگاه از یکدیگر جدا نمیشوند، اختلاف نمیکنند و همواره مکمل یکدیگرند. بر این اساس، درس و بحث علمی در حوزه و دانشگاه باید در سایه امامت قرآن و عترت سامان یابد.
ایشان تأکید کردند: اگر سخنی از اهلبیت(ع) روشن نشد، باید به قرآن مراجعه کرد و بالعکس. این هماهنگی، مبنای علوم انسانیِ اسلامی در گفتمان اندیشهورزی است و ما موظفیم به این دو امام اقتدا کنیم.
در پایان این پیام، معظمله با دعا برای تعالی حوزهها و دانشگاهها، از خداوند متعال خواستار شدند که ملت ایران را همواره تحت حمایت ویژه ولیعصر(عج) قرار دهد و مسیر رشد علمی و معنوی کشور را هموار سازد.