10 08 2016 301138 شناسه:

از هر پليدي هجرت كنيد و با هر پليدي بجنگيد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: اگر بخواهيد تضارب فكري داشته باشيد تضارب مكتبي داشته باشيد راه علمي داشته باشيد بايد معارف بلند قرآن را بفهميد و جهاد فرهنگي كنيد اصلاح جامعه بدون علم و اخلاق ممكن نيست.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله  العظمی جوادی آملی در ديدار جمعي از افسران و سربازان دانشگاه افسريه امام علي نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران که با حضور فرمانده محترم اين دانشگاه امير سرتيپ دوم محمدرضا فولادي در دماوند برگزار شد، با اشاره به با تكيه بر آيات قرآن كريم به تبيين مسئله جهاد پرداخته و بيان داشتند:

قرآن كريم در عين حال كه براي هر حوزه دستور خاص مي‌دهد اما قرآن و عترت يك محور اساسي را معرفي مي‌كنند. در سوره مباركه فرقان كه در مكه نازل شد فرمود شما با اين قرآن, جهاد كبير كنيد معلوم مي‌شود منظور از اين جهاد, جهاد نظامي و جنگ نيست زيرا در مكه سخن از جنگ نبود مسلمان‌ها حكومت را تشكيل نداده بودند فقط درصدد تأسيس حكومت بودند, اگر در سوره‌هاي مدني سخن از جنگ بيايد معلوم مي‌شود مسئله نظامي است; ولي وقتي در مكه سخن از جهاد به ميان مي‌آيد يعني جهاد فرهنگي و فكري. در سوره مباركه فرقان چندين پيش‌فرض و مقدمه ذكر كرد تا جلال و عظمت فرهنگي و قرآني و عترتي روشن شود. فرمود اگر بخواهيد تضارب فكري داشته باشيد تضارب مكتبي داشته باشيد راه علمي داشته باشيد بايد معارف بلند قرآن را بفهميد و جهاد فرهنگي كنيد اصلاح جامعه بدون علم و اخلاق ممكن نيست.

ايشان در ادامه بيان داشتند:

مسئله فشار و بگير و ببند در صف آخر است در سوره مباركه علق اين جزء عتايق قرآن است عتيقه يعني كهن نه كهنه, سوره‌هايي كه در اوايل بعثت نازل شد مي‌گويند اين جزء عتايق قرآن است يعني سوَر كهن, سوره مباركه علق طبق نقل معروف در اوّلين فرصت بعثت نازل شد در بخش پاياني اين سوره كه شش آيه‌اش اول نازل شد فرمود انسان نمي‌داند كه خدا او را مي‌بيند؟! ما را به حيا دعوت كردند آن بگير و ببند جهنم در آن صف آخر است اول كه نگفتند جهنم, اول گفتند حيا! ما در كنار سفره آفريننده هستيم ما يك تكّه خاك بوديم يا يك تكّه آب بوديم ما را به اين صورت در آورد ما را به حيا دعوت كردند ما را به ادب دعوت كردند نه به زدن, آن‌‌گاه اواخر ديگر سخن از عذاب مطرح است.

معظم‌له در ادامه به مسئله جهاد نفس پرداخته و فرمودند:

همان‌طوري كه با دشمن مي‌جنگيد با هوس هم بجنگيد ما با آبرو زنده‌ايم, ما با حيثيت زنده‌ايم و تمام تلاش و كوششِ شيطان اين است كه اين آبروي انسان را ببرد اين حيثيت ما را از ما بگيرد اين شكوه و جلال را از ما بگيرد  فرمود از هر پليدي هجرت كنيد و با هر پليدي هم بجنگيد و دشمن در شما احساس نفوذ نكند كه بتواند نفوذي پيدا كند. فرمود: آن‌قدر استوار و محكم و متقن باشيد كه بيگانه در شما نفوذ نكند آنها درباره شما احساس عظمت و جلال كنند الآن اين عزيزان و اين افسران آينده كه در دامنه قلّه دماوند دارند تمرين مي‌بينند هيچ آدم عاقلي با بيل و كلنگ به جنگ اين قله نمي‌رود چون نفوذناپذير است فرمود شما مثل اين قلّه دماوند باشيد كه هيچ كسي در شما طمع نكند نه به ديگران حمله كنيد ايران هم تا حال نشان داد روي بزرگواري نظام اسلامي قصد حمله به جايي ندارد اما آن‌قدر ستبر و قوي است كه هيچ بيگانه حقّ نفوذ ندارد

 

گزارش تصويري: